Nostrifikacija diplome

Ajd ljudi stvarno, jel zna neko nesto o nostrifikaciji. Nama nude polaganje tri ispita, slovenacka Visoka poslovna skola Doba (to je fakultet imaju i master studije, ne znam zasto se tako zovu), kao nasa skola je sa njima potpisala ugovor (zavrsio sam drzavnu i imam zvanje strukovni ekonomista).... E, sad, rekli su mi da neki privatni Fakultet za men malih i srednjih preduzeca iz BG (proverio sam na sajtu, akreditovan je)vrsi nostrifikaciju, za druge ne znaju. Ako mi oni nostrifikuju diplomu, da li ja imam pravo da upisem master studije na drzavnom ekonomskom fakultetu, ili na FTN u novom sadu, jos nisam odlucio...

Ova tema ce ponovo dobiti na znacaju , naime nakon novih izmena i devalviranja zvanja diplomirani otvara se mogucnost za nostrifikaciju diploma u Hrvatskoj gde je diplomirani jednak masteru , zasto bi stari diplomci placali skupu master god . i gubili vreme kada se moze i na ovaj nacin doci do mastera

Falkulteti u Srbiji trljaju ruke i ocekuju desetine milona evra od upisnina master god , uspelo im je na kraju da izguraju svoje , sada bi bilo logicnije nostrifikovati diplomu u Hrvatskoj nego ovde ponovo upisivati fax , polagati ispite koje su mnogi vec polozili ali se ne priznaju u master

Back