Nostalgija

Niko nije rekao da nije bilo groznih stvari ali bilo je i lijepih. Svako od nas ima svoj način na koji pamti prošlost. Ja biram da me lijepe stvari sjećaju na nju. Ne zaboravljam ništa ružno,samo želim da mi uvijek i na sve asocijacija bude ono što je bilo dobro.
Зато се Србима стално понављају исте ствари, колективно памћење 2 минута.
Као оно О покојнику све најлепше.

Uvijek se pitam da li je to samo nostalgija za bezbrižnošću, jer mladost je bezbrižna ili je nešto drugo u pitanju.
Da,to je upravo to.
Ja sam nostalgicna za djetinjstvom,a ne za Jugoslavijom.
Posle svih dešavanja i ratova,djeluje mi kao da je bila samo san i svjesna samda se nece i ne moze nikada vratiti to vrijeme.Tocak istorije ide samo naprijed.A i da je bilo toliko idilicno,ne bi onda blo ovog "posle".Sve gdje ne zive Srbi mi je sad inostranstvo...cak i dio moje tzv drzave.🙂
Jedino kad se nadjem negdje van okvira bivse Jugoslavije,onda sve dozivljavam kao "nase",mada sa izvjesnom rezervom.🙂

Ма, јесмо били безбрижни, не чини ти се, ја сам само болно свесна наставка приче.
Ja se sa Jugoslavijom osjecam nekako prevareno.Jesmo bili bezbrizni,jeste bilo lijepo,pa zasto onda tako ne ostade?
Nemam vise tu vrstu idealizma i nostalgije.Bila jednom jedna zemlja...i sad je odlozena u arhivu i to je to.

И ја...
Тамо су животе дали заједно отац и син- је тааако тужно а тааако величанствено.
Само камен може остати равнодушан и да не осети мешавину туге и поноса.
Meni se pjesma Tamo daleko svidjala jos u "Titovo doba".I uopste nisam razumjela zasto je neki ne dozivljavaju kao ja,kao lijepu pjesmu.
Nije bila zvanicno zabranjena,ali je nije bilo preporucljivo slusati.

Da. Nostalgija za bezbrižnim detinjstvom i za najlepšim kremom svih vremena. :heart:

m_Kinder-Lada.jpg

Back