Nostalgija

zendeli

Elita
VIP
Poruka
17.475
Kad čitam šta pišemo ovde često osjetim kao neku nostalgiju za prošlim,većina čini mi se misli boljim vremenima.
Koliko ste još uvijek vezani za bivšu nam domovinu? Turistički,muzički?
Da li bi vam se moglo desiti da vas neko iznenada pita koja je vaša domovina da kažete Jugoslavija?
Ja još uvijek nisam načisto s tim da neku dijelovi više nisu i moji.

Ne bih uopste da zalazim u politiku, ne znam ni da li je to zbog tadasnje drzave ili su takva vremena prosto bila...ali secam se da mi nikada nismo zakljucavali kucu ni kapiju...i da nije bilo toliko velikog jaza izmedju bogatih i siromasnih...
svi su isli na more...svi su imali svoje kuce....i posao do penzije...
Nisam ni pomislila na politiku već na neki lični osjećaj. Više kao emotivni osvrt jer ni ja ne mogu da sudim o ondašnjoj politici i u ovom slučaju nije mi ni važna .

Meni je "Hej Sloveni" još uvek himna, kada idemo na more, CG ne doživljavam kao inostranstvo, divne letnje raspuste sam provodila u Zagrebu, i volela bih opet da odem.
Odrasla sam u radničkoj porodici, mnogo više su roditelji mogli da mi pruže u finansijskom smislu, nego što ja mogu svojoj deci. O tome koliko su roditelji mm više mogli živeći isključivo od poljoprivrede, ne vredi trošiti reči.

Ne mislim da ono što je prošlo može da se vrati, pa nisam nostalgična u tom smislu. Ne mislim tako ni na domovinu, ni na detinjstvo...vreme je mnogo bitniji faktor, stara mesta više nisu ista, jer ono što im daje na značaju su ljudi, a to je promenljiv faktor. Bilo i prošlo.

Odrasla sam u Jugoslaviji, ali je samo Vojvodina moja :heart:

Kad čitam šta pišemo ovde često osjetim kao neku nostalgiju za prošlim,većina čini mi se misli boljim vremenima.
Koliko ste još uvijek vezani za bivšu nam domovinu? Turistički,muzički?
Da li bi vam se moglo desiti da vas neko iznenada pita koja je vaša domovina da kažete Jugoslavija?
Ja još uvijek nisam načisto s tim da neku dijelovi više nisu i moji.
Naravno da NE.

Živela Srbija!

Rodjena sam posle raspada Jugoslavije i slazem se sa napisanim.
Ја сам расла у најбоља времена Југославије, али морали смо да будемо свесни тога да вештачка творевина тог типа неће опстати дуго, а да ће распад бити крвав.
Суноврат морала се десио као последица рата и немаштине услед распада.

Ја сам рођена носталгична. Као да сам стара душа. Па ме тако помери нешто што ни осетила нисам. Невезано потпуно за ову тему конкретно.
Али када видим стару камеру, чујем стару музику, имам у руци стару фотографију,... осећам неку необјашњиву носталгију.

Ја сам расла у најбоља времена Југославије, али морали смо да будемо свесни тога да вештачка творевина тог типа неће опстати дуго, а да ће распад бити крвав.
Dobro je dok su ljudi svesni a ne u fazonu 'ko nas rastavi'.

Samo nastanak je bio greška,ali ne govorim uopšte ovde o tome. Da sam htjela tako pisala bih na politici.

Back