danijel m.
Zainteresovan član
- Poruka
- 353
Pozz svima.
Moj brat zivi vec oko 5 godina u Norveskoj. Tamo se i ozenio, radi kao arhitekta, ima dobru platu, stabilan posao itd..
Sada prica da ga je uvatila teska nostalgija i da razmislja o tome da se vrati u Srbiju. Kaze da mu nedostaje ukusna hrana - pljeskavice, cevapi, sarme itd.. Porodicna atmosfera, druzenje sa drugovima i naravno toplo vreme. Kaze da je tamo jako hladno i depresivno, da ljudi skoro uopste ne komuniciraju i da se sve svodi na ritam posao-kuca. Da nema ono ko kod nas da se sa svima pozdravljas dok setas po kraju, ispricas, izlasci i zezanje sa ekipom itd..
Ja vec iskreno ne znam sta da mu savetujem. Znam da je u BG-u tesko sa poslom, ajde on ima iskustva pa mozda i nadje nesto u struci, ali njegova zena pitaj boga dali ce moci nesto. Ja gledam nekako preko njega da zapalim jer mi je dosadilo da radim 6 dana u nedelji za 200 evra. A on dobija cistih preko 2000 evra i opet ne zadovoljan...
Uglavnom pojma nemam sta da mu savetujem vise. Sta vi mislite, kako je najbolje postupiti u takvoj situaciji?
Neka ostane jos neku godinu,da skupi jos malo $ (ako vec nema dovoljno) pa kada se vrati za Srbiju da moze opusteno da zivi,da zapocne neki biznis,ili---moja preporuka ako mu fali toplo vreme da ode npr za Australiju,trenutno broj 1 zemlja u svetu za imigraciju(Kanada na 2 mestu pa Novi Zeland) tamo se isto mlate dobre pare tj odlicne!
jer u Srbiji ko zna sta ce se desiti u buducnosti,po meni nije sigurna za neka veca ulaganja.Jbg da ne mracim ali ono- kupis stan sve ulozis ovde,pocne neki rat ne daj boze,ode stan,propadne sve u pm,itd..evo vidimo sa ovim ISIL-ISIS
kakva se sr*nja desavaju,kazu ni zapadna Evropa nece biti sigurna toliko...najbolja I najsigurnija ulaganja Australija,Severna Amerika a I najbolje drzave za zivot-po meni