Norveška

• Začetnik teme Začetnik teme slike
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a koji je to sajt?i kako na novi zeland?
ja palim pocetkom marta na maltu ali svaka opcija dolazi u obzir :)

Najlakse je putem radne vize. Prvo vidi long terms skills storage of new zealand. ako nemas trazeno zanimanje, zavrsi kurs od 3-6 meseci.
zatim trazis posao na sajtu seek.nz, i kad dobijes ponudu oni ti garantuju radnu vizu, nakon 2 godine residence, pa nakon 5 drzavljanstvo.

Vec 25 godina zivim u norveskoj i nije mi lose super mi je Norveska je zemlja iz snova posla ima ko hoce raditi neznam kako je sa nasim pasosima tesko je naci poso al ako imate pasos zemlje evropske unije vrlo je lako. Nije hladno i netraje boc i dan po 6 mjeseci bar ne ovdje na jugu norveske tacnije u Drammenu al na sjeveru je hladno i tmurno nije za nase ljude al covjek se navikne na sve

Cao!
Zelela bih da znam da li ovde ima nashih ljudi koji zive u Norveshkoj (sa akcentom na Oslo..) koji bi mogli da mi daju shto pozitivne shto negativne informacije vezane za ondashnji zivot jer smo muz i ja uzeli Norveshku kao opciju za eventualno menjanje boravishta.
Zivimo inache u centralnoj Italiji i obzirom da je zemlja u poprilichno teshkoj ekonomskoj situaciji a izgledi da ce se neshto promeniti u sledecih 10 godina su ravni nuli,krenuli smo da razmatramo razne alternative..
Bilo koja informacija bi nam bila korisna! Hvala!:bye:
Nemoj.... Nike to za nas

Back