Normalan muskarac?

Poruka
22.458
Svi ste videli da danasnje mlade devojke, zene..a bogami i starije gospodje hodaju veoma slobodno obucene, neke polugole, neke napadno nasminkane, ofarbane, ful tetovirane, pripijene odece na kojoj se sve ocrtava..elem, veci dio sve navedeno u kompletu. Zivotni stilovi i modni trendovi, usamljenost i gubitak direktne komunikacije, internet i globalna upoznavanja..realnost je sve teza i teza, pa se u skladu sa okolnostima i emotivni svet uprostio, ispraznio, postao sirov..jalov. Nema se vremena za dubinu i iskrenost, sve vise se zivot svodi na vizuelno materijalisticku komunikaciju, tante za mante, hocu sad i sve, nije me briga ko je i kako izgleda ako ima novac, zvanje, moc..sve je vise sponzorusa, starleta..
Kazu, ako je takva otkrivena, bez tajne, da ce takva privuci upravo takve muskarce, nezrele, bahate, nekulturne, brze avanturiste, bez osecaja za odgovornost, razumevanja pojmova porodica, deca, kuca, kompromis..I da ce tesko privuci normalnog muskarca?

Da sada ne bih strpao sve u jedan post malo pomozite: kakav je to normalan muskarac, sta ga krasi, koje vrednosti, osobine... i koliko se ta paradigma normalnosti izmenila u zadnjih dvadesetak godina?

Svi ste videli da danasnje mlade devojke, zene..a bogami i starije gospodje hodaju veoma slobodno obucene, neke polugole, neke napadno nasminkane, ofarbane, ful tetovirane, pripijene odece na kojoj se sve ocrtava..elem, veci dio sve navedeno u kompletu. Zivotni stilovi i modni trendovi, usamljenost i gubitak direktne komunikacije, internet i globalna upoznavanja..realnost je sve teza i teza, pa se u skladu sa okolnostima i emotivni svet uprostio, ispraznio, postao sirov..jalov. Nema se vremena za dubinu i iskrenost, sve vise se zivot svodi na vizuelno materijalisticku komunikaciju, tante za mante, hocu sad i sve, nije me briga ko je i kako izgleda ako ima novac, zvanje, moc..sve je vise sponzorusa, starleta..
Kazu, ako je takva otkrivena, bez tajne, da ce takva privuci upravo takve muskarce, nezrele, bahate, nekulturne, brze avanturiste, bez osecaja za odgovornost, razumevanja pojmova porodica, deca, kuca, kompromis..I da ce tesko privuci normalnog muskarca?

Da sada ne bih strpao sve u jedan post malo pomozite: kakav je to normalan muskarac, sta ga krasi, koje vrednosti, osobine... i koliko se ta paradigma normalnosti izmenila u zadnjih dvadesetak godina?
to je tesko definisati
mogu reci samo ono sta cenim koga sam upoznala srela i videla i po tome ocenila da li je neko ok ili nije
posto volim starije, jer se sa takvima druzim, retko ko je posle sibanja zivota ostao citav a da nije navukao neku traumu i postavio se odbrambeno u odnosu na normalnost
hocu reci, kada te sa svih strana stize, tebi model ponasanja postane takav da se sazivis sa nenormalnostima i onda kada uocis po vaspitanju i uvidjenju nesto dobro,
bude jace pa to jednostavno ne prisznajes ili ti nije zanimljivo

samo po sopstvenim kriterijumima

a hebt pa i mushkarci hodaju takvi shta sad svako ce vec nekog privuci msm shto da im sudim a?

Analiziraću i držati slovo sutra :zkez:
Sad ću samo generalno reći da, što se tiče privlačnosti, normalnog muškarca privlači normalna žena - uz postojanje diferencije specifike koja ih je spojila i koja je povezala baš njega normalnog sa baš njom normalnom, a ne nekom drugom normalnom (primećuje se da je pojam normalnosti suviše širok da bi se odredio pozitivno i da bi bio dovoljan za privlačenje).

A normalan muškarac... verovatno onaj koji deluje i misli uobičajeno spram vremena u kojem živi, kulture u kojoj živi i godina života koje ima - što opet znači da se pojam normalnosti menja s obzirom na kulturne i vremenske različitosti.

to je tesko definisati
mogu reci samo ono sta cenim koga sam upoznala srela i videla i po tome ocenila da li je neko ok ili nije
posto volim starije, jer se sa takvima druzim, retko ko je posle sibanja zivota ostao citav a da nije navukao neku traumu i postavio se odbrambeno u odnosu na normalnost
hocu reci, kada te sa svih strana stize, tebi model ponasanja postane takav da se sazivis sa nenormalnostima i onda kada uocis po vaspitanju i uvidjenju nesto dobro,
bude jace pa to jednostavno ne prisznajes ili ti nije zanimljivo

samo po sopstvenim kriterijumima

E tu si na tragu, upravo ta differentia specifica u pogledu sta je nekada smatrano normalnim, a sta je danas sasvim prihvatljivo (sto je nekada bilo uzasavajuce)

Poslednja izmena:
krshan? :rumenko:
tumblr_nc8zt1RVPd1qi9h8qo6_250.gif
a tek posvetjen?:mrgreen:

Normalan muškarac - to sam ja.

ON to jest JA je

fleksibilan. u svakom smislu. voli i vanilu i čokoladu. i bugare i amere. i da da i da primi.
duhovit. a duhovitost proizilazi od neopterećenosti. i mozga.
trošen. je.beš čoveka koji je neotpakovan ili loše skladišten. trošen ali nepotrošen, ima priču.
stabilan. mislim i labilnost može da se toleriše ali. čvrst. jasan. konkretan. izdefinisan. u telu i u duhu.
platežan. *****. (to ne nalazim u ličnosti svojoj). al pare i ****** su slični. nikad dosta i nikad dovoljno veliko. što znači dfa je zapravo sve dovoljno. skoro.

Back