NOC VARLJIVIH SNOVA

Ako te nocas pustim da udjes
kroz prozor moje samoce ledne
docekace te u tamnim dubinama
varljive istine i tajne cedne..,
zarobljenici moje podsvesti.

Onda cu velom ljubavi da te prekrijem
i mozes da me volis snagom svom,
tad nestace tragovi zakasnjelih ceznji
sto izazivaju tezak,stravican lom..,
u sputanim grudima mojim.

Ucutkaj,konacno,razum
i pusti srce nek˙ nam poleti,
dok nas ne saceka jutro il` dan
da nam se,nemirnima,osveti..,
sto gresni smo bili u vremenu jednom.

"Ucutkaj,konacno,razum
i pusti srce nek˙ nam poleti,"
знам да не треба вадити делове из песме, јер се губи ОНО, али ова два стиха су ме баш, баш ударила у срце... хвала ти :cmok:

lejla.al.dbuni;bt55692:
Zasto da ne,Suzo?..treba "izvaditi" deo koji "pogadja u dusu"..
Ne mogu svi stihovi u jednoj pesmi da imaju "udarno" znacenje.
Drago mi je da su ti se pojedine misli dopale.
неки песници су осетљиви кад им "сакатиш" песму... а ја некако навикла да извучем оно што ме погодило...
хвала ти још једном, не само на овој песми, него на целом твом блогу :zag:

crossoverprint;bt55702:
Pesma mi se svidja, mada imam osecaj da gubis strast.
" Posle ljubavi osecam zadovoljstvo...." Ovo je interesantno, pedantnoj zeni kao sto si ti ne omakne se ovakva recenica. Koja je razlika izmedju strasti i ljubavi?

Zadovoljstvo kao emocija postoji i u ljubavi i u strasti,pa nije mogla meni "pedantnoj" da se "omakne".
A veoma je simptomaticno to sto ti nije jasna razlika izmedju strasti i ljubavi.
Kad se ta dva pojma izjednace,onda nastaje haos u opštem funkcionisanju,veruj mi!..he,he
O medjusobnoj uslovljenosti veze "strast-ljubav",mogla bih kroz jedan kraci esej da ti pojasnim,ali je ovo mesto za to nepodesno.
Mada,kada si ti u pitanju,nisam ni zainteresovana..kad budes promenio taj agresivan,provocirajuci ton i zamenis ga tolerantnijim vidom komunikacije,onda mozda se i potrudim da obrazlozim nejasna pitanja koja te u emocionalnoj sferi muce.
Nista licno,bez uvrede..tvoj komentar trazi ovakav odgovor..tebi je i jasno zbog cega,naravno.

cy3a;bt55699:
неки песници су осетљиви кад им "сакатиш" песму... а ја некако навикла да извучем оно што ме погодило...
хвала ти још једном, не само на овој песми, него на целом твом блогу :zag:

Hvala Suzo na lepim racima za tekstove na mom blogu,drago mi je da su ti se dopali.

EuReKa44;bt55697:
Ovo bi se moglo dijagnostikovati kao jedna lepa otmica :)
:klap:

Dijagnoza ti je precizna,EuReKa.
Najlepse je ukrasti nekom osecanja..onako polako,da ne primeti..posle sledi lepota dozivljaja "lopova" u ocajnickim pokusajima "pokradenog" da ih vrati..
Ma,salim se..od jutros sam,kako to uvek biva sa radjanjem novog dana,pomalo zlocesta..
I da..drago mi je da ti se "lepa otmica" dopala.

Back