NOĆ PUNOG MESECA

(ili neka moja razmišljanja o životu isnpirisana ko zna čime)

NOĆ PUNOG MESECA

Noć punog meseca. Lepa u svojoj iščekujućoj strahoti pomisli Jelica dok se kroz svetli mrak vraćala kući. Potpetice odzvanjaju pustom ulicom. Zvuče kao muzička pratnja tom bezimenom nemiru koji oseća u sebi a ne zna zašto. Kakav dan ….nagrada od firme. Bože, ne može da veruje da je ona najbolji prodavac meseca. Ali, tako kažu. Baš se doterala, sredila za taj skup....i nervoza je prilično drmala. Majka joj jutros, gledajući je kako se sprema za odlazak na posao, reče ponosito kako samo majke mogu “Lepotica moja”. I Jelica se sama osećala lepom….divan osećaj sa kojim je krenula u dan. Pun mesec je gleda odozgore….okrugao, sjajan. Obasjava joj put I lice mlado na kome se vidi umor, ponos i taj čudni osećaj koji nema ime. Prolazeći kraj ulaza u jednu zgradu…..tu…na domak kuće nekako iskrenu nogu. Zabole kao u oko da si udario te se osloni jednom rukom na zid zgrade….samo minut-dva dok je prodje bol. Ne zna kako…..sekunda…..ruke oko nje….vuku je I cimaju….krajičkom oka u kome još bol živi ugleda mesec koji nestaje. Niz stepenice silazi vučena grubim rukama….silina…..grubost….snaga je obara na pod….preko nje je….užas koji se kikoće ludački, nekontrolisano. Taj kikot je prenu iz transa. Počela je da se bori svesna šta je čeka….dva šamara, jaka pomrčiše svest…ali tu je ….svesna još…opet počinje da grebe, bacaka se…strah joj valjda daje snagu…..ili je oduzima…nije više ni važno..kikot I dve ruke koje drže njene pored glave joj na prljavom I smrdljivom podu podruma….poče da viče ali nekako tiho….u sebi….neće glas iz suvog grla I suvih usta da izadje ma koliko ga terala…..neće…pesnica u lice utiša i to malo glasa I svesti…mesec….pun…..okrugao….i dalje gleda ali Jelicu ne vidi….​

Tijara;bt121260:
Ljiljo, i meni stoji knadla u grlu, posle ove tvoje price, a tako sam se nadala nekoj veseloj pesmici onako kako samo to ti umes, ali i to je zivot.
Ljubim te za dobar dan:):cmok2::zag:

Ljubim i ja tebe mila......biće i veselih, ljubavnih...tu su one, samo sam se danas odlučila za ovu. Jeste drugačija mnogo od onog što ste navikli da od mene dobijete, ali i ovu sam ja napisala......i druge....:heart:

Pre neki dan sam cuo jednu pricu koju pokusavam da potisnem iz glave ali mi nikako ne uspeva.Ono sto posebno ne razumem je da su to reci iz usta zene. Ovo je istinito kazivanje bez jedne izmisljene reci. Srednjovecna zena ljuta na devojcicu od dvadesetak godina prica da je narucila od nekoga da je siluju vezanu uz drvo. Moj mozak ovu monstruoznost ne moze da zamisli...neverovatno mi je da to moze da zeli zena ...

SibirskiTigar;bt121298:
Pre neki dan sam cuo jednu pricu koju pokusavam da potisnem iz glave ali mi nikako ne uspeva.Ono sto posebno ne razumem je da su to reci iz usta zene. Ovo je istinito kazivanje bez jedne izmisljene reci. Srednjovecna zena ljuta na devojcicu od dvadesetak godina prica da je narucila od nekoga da je siluju vezanu uz drvo. Moj mozak ovu monstruoznost ne moze da zamisli...neverovatno mi je da to moze da zeli zena ...

Grozno i bolesno......meni je neverovatno da bilo ko to pomisli uopšte a kamoli da naruči izvršenje takvog idiotluka

Нови смер у писању, Нова. Можда женска литература - Čiklit жанр или нешто слично? У сваком случају јако интересантно и добро. Само напред Нова, само напред... пиши, пиши. Овако писање има прођу.
:klap:

стршљен;bt121385:
Нови смер у писању, Нова. Можда женска литература - Čiklit жанр или нешто слично? У сваком случају јако интересантно и добро. Само напред Нова, само напред... пиши, пиши. Овако писање има прођу.
:klap:

Možda je novi smer.....:hvala:

Back