Noć demona

SuzanDin

Ističe se
Poruka
2.744
„Nema ničeg boljeg od dobre nove ideje, a ova knjiga zasnovana je baš na tome.“ Fantasy Book Review

Nekada su svetom vladali demoni, utrobnici, užasna stvorenja koja su dane provodila pod zemljom a noću se gostila na njenoj površini. A onda je došao Izvavitelj i spasao ljudsku vrstu... od tada je prošo hiljade godina, nauka je napredovala i svi su zaboravili na demone, sve dok se jednoga dana oni nisu vratili...
319. godina posle povratka demona, ljudska civilizacija sporo ali sigurno propada... Preosrali ljudi kriju se po utvrđenim gradovima i naseljima zaštićenim od utrobnika samo ostacima nekad močnih simbola kojim ih je Izbavitelj, jednom davno spasao...
Sede i čekaju Njegov povratak...
Ali, da li On dolzi ili je čovečanstvo osuđeno na propast?

„I prepoznaćete Izbavitelja
Po oznakama na golom telu
I demoni neće moći da podnesu taj prizor
I bežaće pred njim prestravljeni.”

Da li je neko čitao ovu knjigu?
Kakvi su vaši utisci?

Pročitala prve dve :D
Čekam da izađe treća... i više nego odlične...
Ko vam je omiljeni lik?

Je ti to meni persiras? :eek:

Nemam bas omiljenog lika. Svi glavni likovi imaju iste motive zasto se bore protiv demona. Razlike postoje samo u kulturama iz kojih oni poticu i u okolini u kojoj su oni odrasli. Svi oni su na istoj "strani" iako to ne izgleda tako(izdaja Arlena od strane Jardira kada mu je uzeo koplje i izbacio ga u pustinju da umre) U trecoj knjizi je vise opisana kultura i istorija pustinjskog naroda. Takodje je dosta pise o detinjstvu i odrastanju Jardira i Inevere kao i njihovi motivi. Zato su mi svi podjednako zanimljivi.

Je ti to meni persiras? :eek:

Nemam bas omiljenog lika. Svi glavni likovi imaju iste motive zasto se bore protiv demona. Razlike postoje samo u kulturama iz kojih oni poticu i u okolini u kojoj su oni odrasli. Svi oni su na istoj "strani" iako to ne izgleda tako(izdaja Arlena od strane Jardira kada mu je uzeo koplje i izbacio ga u pustinju da umre) U trecoj knjizi je vise opisana kultura i istorija pustinjskog naroda. Takodje je dosta pise o detinjstvu i odrastanju Jardira i Inevere kao i njihovi motivi. Zato su mi svi podjednako zanimljivi.

Ja sam fino dete...;)

Više sam mislila na to koji lik ti se sviđa kao osoba, ko ti je simpatičan? Meni je Rodžer nekako najzajmljiviji.
Ali da, generalno gledano ovo je jedna od retkih knjiga, koje sam pročitala, koja ima ovako jasnu podelu dobrog i lošeg, mada i u dobrom ima dosta lošeg.

Poslednja izmena:
Ne mogu docekati trecu knjigu, razmisljam da narucim sa amazona. Ali onda ce biti na engleskom dok su mi ostale na srpskom, pobrkace mi se sve. Dzardir i Aban su mi simpaticni, a omiljeni lik mi je bio Arlen, ali vise nisam siguran.

Ne mogu docekati trecu knjigu, razmisljam da narucim sa amazona. Ali onda ce biti na engleskom dok su mi ostale na srpskom, pobrkace mi se sve. Dzardir i Aban su mi simpaticni, a omiljeni lik mi je bio Arlen, ali vise nisam siguran.

Joj... znam kako ti je... ja moram da čekam da se pojavi u biblioteci :sad2:
I meni je Arlen bio omiljeni, dok se nije promenio... tj. dok ga nisu promenili... valjda mi zato Džardir i Krazijci i nisu baš omiljeni likovi, ali razumem zašto je uradio to što je uradio... Samo se nadam da će Rene uspeti da ga nekako promeni, da ponovo bude onaj stari...

Meni je drago sto se promenio, ali nisam ocekivao takvu promenu! Od kada je otisao iz grada, stalno sam razmisljao i cekao kada ce se napokon vratiti i pricati ponovo sa porodicom. :( Dzardir i ostali su me nervirali kada sam zavrsio sa prvom knjigom, ali zavoleo sam ih sada sa drugom... Rene mi je presmesna. :D Lisa mi je isto bila zanimljiva, ali kako se prica odvija... manje mi se svidja.

Liša je i meni bila zanimljiva dok se nije pojavila Rene... upočetku sam mislila da je Liša stvorena za Arlena, da ga oslobodi svog tog besa i tuge, ali sad znam (dobro, nadam se) da je to Rene, jer ga ona poznaje i pored nje postaje onaj stari...
I ja sam bila malo razočarana kad se Arlen vratio u Miln i nije potražio porodicu...

P. S. Koja vam je omiljena scena?

Poslednja izmena:
Liša je i meni bila zanimljiva dok se nije pojavila Rene... upočetku sam mislila da je Liša stvorena za Arlena, da ga oslobodi svog tog besa i tuge, ali sad znam (dobro, nadam se) da je to Rene, jer ga ona poznaje i pored nje postaje onaj stari...
I ja sam bila malo razočarana kad se Arlen vratio u Miln i nije potražio porodicu...

P. S. Koja vam je omiljena scena?

Bas me zanima sta ce se desiti sa Rene, nervira me sto su onako zavrsili knjigu i sada nemam nastavak. Mislio sam da ce se Arlen vratiti do Uvale bar do kraja knjige...
Omiljena mi je scena kada je Arlen nasao Lisu i Rodzera na drumu, to mi je bilo kul kako su svi glavni likovi napokon zajedno. Jedva cekam da Dzardrir shvati da je Arlen ziv, da se napokon ponovo vide. :mrgreen:

I ja sam se isto nadala... dok sam čitala svaki put kad bih naišla na Arlena ili Rene pomislila bih sad će naići na Lišu ili Rodžera... :rolleyes:
Stvarno se nadam da će Arlen uz Rene naći način i razlog da ponovo bude onaj stari... sviđa se meni taj stil Iscrtanog Čoveka, kako sa plaštom noću šeta i ubija zlikovce, ali može to da radi a da pri tom ne ubije Arlena u sebi...

„Nema ničeg boljeg od dobre nove ideje, a ova knjiga zasnovana je baš na tome.“ Fantasy Book Review

Nekada su svetom vladali demoni, utrobnici, užasna stvorenja koja su dane provodila pod zemljom a noću se gostila na njenoj površini. A onda je došao Izvavitelj i spasao ljudsku vrstu... od tada je prošo hiljade godina, nauka je napredovala i svi su zaboravili na demone, sve dok se jednoga dana oni nisu vratili...
319. godina posle povratka demona, ljudska civilizacija sporo ali sigurno propada... Preosrali ljudi kriju se po utvrđenim gradovima i naseljima zaštićenim od utrobnika samo ostacima nekad močnih simbola kojim ih je Izbavitelj, jednom davno spasao...
Sede i čekaju Njegov povratak...
Ali, da li On dolzi ili je čovečanstvo osuđeno na propast?

„I prepoznaćete Izbavitelja
Po oznakama na golom telu
I demoni neće moći da podnesu taj prizor
I bežaće pred njim prestravljeni.”

Da li je neko čitao ovu knjigu?
Kakvi su vaši utisci?

Nisam čitao,ali jednom me je jedan takav ščepao za vrat...:sad2:
E da,i ovaj moj nije živio ispod zemlje kao što piše u tim bajkama:lol:

Не мислим да фантазирате :) али вас можда нисам добро разумела...
Ко су 'они'? Мсм ти који су вас шчепали за врат?

Не мислим да фантазирате :) али вас можда нисам добро разумела...
Ко су 'они'? Мсм ти који су вас шчепали за врат?

Nisu "oni" nego "on",mada kad sam zamolio Boga da ode,rekao sam "ovo",hmm ne znam odakle mi to:)
Ko je zaista nemam pojma,ali nema sumnje da je neka zla osoba koja je živjela nekad na zemlji...

Планирам да почнем да читам. На основу коментара закључујем да вреди читати. Чини ми се да сам видео у Лагуни да има. Колико делова има и колико је преведено?

Планирам да почнем да читам. На основу коментара закључујем да вреди читати. Чини ми се да сам видео у Лагуни да има. Колико делова има и колико је преведено?

Laguna je za sad prevela dva dela, mislim da za sad ukupno ima četiri (ako grešim neka me neko ispravi :) )
Prvi deo „Warded Man” ili „Painted Man”(u eng.) kod nas preveden kao "Noć demona"
Drugi deo „The Desert Spear” - "Pustinjsko koplje" (nisu menjali naslov)
Treći deo „Daylight War” kod nas treba da izađe početkom sledeće godine
Četvrti deo „The Skull Throne”, ali za njega ne znam da li je još objavljen...
Uživajte... :D
Nadam se da će vam se svideti...
P.S. Javite utiske

Laguna je za sad prevela dva dela, mislim da za sad ukupno ima četiri (ako grešim neka me neko ispravi :) )
Prvi deo „Warded Man” ili „Painted Man”(u eng.) kod nas preveden kao "Noć demona"
P.S. Javite utiske

Аха, одлично, хвала на детаљним информацијама. А у којем времену се радња дешава?

Аха, одлично, хвала на детаљним информацијама. А у којем времену се радња дешава?

Pa radnja se po meni ne dešava uopšte na Zemlji kao Zemlji sa ovim rasporedom kontinenata i svega, ali videćeš već... a radnja se dešava u nekoj budućnosti (u početku ćeš pomisliti da je prošlost ali nije), posle povratka demona koji su jednom davno već bili prognani, i posle procvata civilizacije koja sad polako propada... ali da ne kvarim knjigu mnogo :D ako je već nisam pokvarila :/

P.S. Javite utiske

Do sada zavrsena 3 dela, 2 prevedena.
5. knjiga "The Core"

Pa radnja se po meni ne dešava uopšte na Zemlji kao Zemlji sa ovim rasporedom kontinenata i svega, ali videćeš već... a radnja se dešava u nekoj budućnosti (u početku ćeš pomisliti da je prošlost ali nije), posle povratka demona koji su jednom davno već bili prognani, i posle procvata civilizacije koja sad polako propada... ali da ne kvarim knjigu mnogo :D ako je već nisam pokvarila :/

Nisi nista pokvarila. Ovo sto si napisla izgleda kao opis utakmice na kojoj je palo 10 golova u 2 recenice.

Radnja se desava na "Zemlji" ali ispada kao da je celokupna ljudska populacija ostala samo na jednom malom delu jednog kontinenta. Nekoliko gradova i sela. Radnja se desava u nasoj izmisljenoj buducnosti za otprilike 300 godina. Ljudi su ostali bez tehnologije, nauke... Ne smeju da se krecu nocu izvan magijske zastite(u ovom slucaju razni simboli iscrtani u krug iscrtani oko osobe koja zeli da se zastiti, sela i celih gradova)... I svi iscekuju povratak spasioca(citam na Engleskom pa ne znam kako drugacije da prevedem deliverer) koji ce ih povesti u odlucujuci rat protiv stvorenja koja zive pod Zemljom a na povrsinu izlaze samo nocu.

Poslednja izmena:
Nisi nista pokvarila. Ovo sto si napisla izgleda kao opis utakmice na kojoj je palo 10 golova u 2 recenice.

Radnja se desava na "Zemlji" ali ispada kao da je celokupna ljudska populacija ostala samo na jednom malom delu jednog kontinenta. Nekoliko gradova i sela. Radnja se desava u nasoj izmisljenoj buducnosti za otprilike 300 godina. Ljudi su ostali bez tehnologije, nauke... Ne smeju da se krecu nocu izvan magijske zastite(u ovom slucaju razni simboli iscrtani u krug iscrtani oko osobe koja zeli da se zastiti, sela i celih gradova)... I svi iscekuju povratak spasioca(citam na Engleskom pa ne znam kako drugacije da prevedem deliverer) koji ce ih povesti u odlucujuci rat protiv stvorenja koja zive pod Zemljom a na povrsinu izlaze samo nocu.

I procitao sam sve tri knjoge po drugi put:D

Joj... znam kako ti je... ja moram da čekam da se pojavi u biblioteci :sad2:
I meni je Arlen bio omiljeni, dok se nije promenio... tj. dok ga nisu promenili... valjda mi zato Džardir i Krazijci i nisu baš omiljeni likovi, ali razumem zašto je uradio to što je uradio... Samo se nadam da će Rene uspeti da ga nekako promeni, da ponovo bude onaj stari...

U trecoj knjizi je jos mnogo jasnije koji su motivi Dzardira i Inevre. Radnja ce se vratiti u njihovo detinjstvo i mladost. Ima jedna recenica koja objasnjava sve sto se desava u prve 3 knjige "Spasilac se ne radja, on se stvara(Deliverer is not born he is made)"

"Spasilac se ne radja, on se stvara(Deliverer is not born he is made)"

Свиђа ми се ова реченица...:thumbup:
Једва чекам да изађе:D
А је л' се до краја треће још не зна ко је од њих двојице Избавитељ?
П. С. Deliverer су превели као Избавитељ

Back