Njujorku preti najveća opasnost u njegovoj istoriji

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/515318/Njujorku-preti-najveca-opasnost-u-njegovoj-istoriji

Biznis insajder / M.A. | 29. 11. 2014. - 19:53h | Komentara: 13
Njujork, koji ima skoro devet miliona stanovnika i velike kulturne, istorijske i finansijske resurse, brzo se približava opasnoj zoni klimatskih promena.

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) svrstala je ovaj grad među deset u svetu koji su izloženi najvećoj opasnosti zbog porasta nivoa mora i predviđa da će do 2070. godine čak 2,9 miliona ljudi i imovina u vrednosti od 2,1 biliona dolara biti pogođeni poplavama izazvanim olujama. Uragan Sendi, koji je imao pogubne posledice, samo je jedan “simptom” globalnog zagrevanja i prvo upozorenje na opasnosti koje se mogu očekivati u budućnosti.

Uragan Sendi je udario bez milosti. Olujni vetrovi obarali su drveće i strujne vodove, razbijali automobile i uništavali kuće. Vodeni “zidovi” rušili su brane, gutali kuće i paralisali saobraćaj.

Za samo nekoliko sati hiljade domaćinstava u Njujorku ostalo je bez struje. Procenjuje se da je u haosu izazvanom nevremenom grad izgubio 25 milijardi dolara zbog obustavljanja rada.

...

I dok se većini ljudi to baš i ne dopada, pojedinim vrstama toplota baš prija. Tu spadaju insekti, koji se razmnožavaju na toploti, a spavaju kada je hladno.
...

Dok Svet svoje razmirice stavlja u prvi plan, svedoci smo da se poslednjih godina desavaju neke jako cudne stvari, sto se tice vremenskih prilika.
27.1.2011.(cini mi se?) licno sam bio svedok jakog groma u svom mestu.
Nisam sujeveran i ne verujem da je to neki religijski znak(cuvena pesma), ali svakako jeste pokazatelj da nesto sa klimom nije u redu kada na vrhuncu zime udari grom.
U poslednjih nekoliko godina, zime su previse tople, jedva da sam osetio pravu zimu u tom periodu, mozda samo u poslednjih par dana Februara.
Imali smo poplave, kod mene u mestu, letnje oluje postale su neuporedivo zesce nego sto je to uobicajeno.
Vise puta sam imao prilike da vidim varnice u svojoj dnevnoj sobi kao posledice bljeska munje u tom trenutku, znaci da je munja jako blizu.
Prosle i preprosle zime sam skoro svakoga dana imao prilike da jasno osetim topao i vlazan povetarac u sred Januara, a takav vetric je karakteristican za letnji period pred oluju.
Leta u poslednjih nekoliko godina nisu vise vrela, sta vise blaga su, nesto kao prolece.
Sada se razlika u broju komaraca leti i zimi smanjila, mogu cesto da ih vidim u kuci i ako je kraj Novembra.
...

A ONI(POLITICARI) ALI I MI(nemocni grajdni politicari) SE PRE SVEGA ZALUDJUJEMO MEDJUSOBNIM RAZMIRICAMA, PROUZROKOVANIM RAZMIRICAMA IZMEDJU VELIKIH SVETSKIH SILA,
PROUZROKOVANIM TRKOM ZA EKONOMSKOM DOMINACIJOM U SVETU.

Eto, citao sam ovaj text i osetio sam potrebu da bar malo skrenem paznju ovdasnjeg mnjenja(krstarica i okolina) na ovaj problem.
Bavicemo se njime sve vise a sve manje onim cime se trenutno bavimo na krsti, samo tada kada se budemo poceli da bavimo problemom klimatskih promena, bice kasno, ako vec nije.
Neki naucnici kazu da je stanje nepovratno.
Neki mediji kazu da se stanje polako sanira i da ce se do 2050. omotac zemlje potpuno regenerisati,
Po onom sto se desava, pre bih rekao da su prvi u pravu.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...u-ceka-apokalipsa-Beograd-bez-stanovnika-2054

Zemlju čeka apokalipsa, Beograd bez stanovnika 2054?

Naučnici sa Univerziteta na Havajima upozoravaju da Zemlji predstoji apokaliptična budućnost zbog nepovratnih klimatskih promena koje je izazvao čovek, i to već sredinom veka, a ista prognoza odnosi se i na region.

Stručnjaci u nedavno objavljenoj studiji ističu da će gradovi ostati bez stanovništva, a kada je reč o regionu, prvi na udaru biće Podgorica, koju će drastičan rast temperature pogoditi 2048, Skoplje 2049, Ljubljanu i Sarajevo 2051, Zagreb 2053, a Beograd 2054.

Zemlja ubrzano ide ka apokaliptičnoj budućnosti u kojoj bi u roku od 45 godina u velikim gradovima život mogao da postane nemoguć, piše "Dejli mejl", ističući da bi, prema procenama stručnjaka, Njujork dramatične promene mogle da pogode 2047, a London 2056.

Očekivana temperatura će biti, kako se tvrdi, 50 stepeni Celzijusa i sve to bi se moglo dogoditi za najmanje četvrt veka, pod uslovom da se smanji ispuštanje štetnih gasova.

Stručnjaci ističu da bi apokalipsa, čak i kada bi postojala politička volja za smanjenje emisije štetnih gasova, bila odložena za samo 30-ak godina.

Prvi znaci takvog scenarija očekuju se već krajem ove decenije, a stručnjaci tvrde da je već prekasno da se situacija promeni i da čovečanstvo mora da se pripremi za svet u kom će najhladnije godine biti znatno toplije od onih koje smo do sada smatrali najtoplijima.

Istraživanje ne pokazuje koliki će biti porast temperature na godišnjem nivou, ali se tvrdi da će nakon 'nulte godine' stalno dolaziti do njenog povećavanja.

Procenjuje se da će drastični porast temperature pogoditi najpre tropski pojas, pa će apokalipsa "doći" najpre u Indoneziju 2020.

Kako prenosi britanski list, mogla bi da se dogodi prava humanitarna katastrofa, jer bi stotine miliona ljudi, bežeći od globalnog zagrevanja, ilegalno prelazili granice bežeći od porasta temperature zbog kog bi čitavi regioni postali pusti, a nestali bi i milioni biljnih i životinjskih vrsta.

Poslednja izmena:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/515318/Njujorku-preti-najveca-opasnost-u-njegovoj-istoriji

Biznis insajder / M.A. | 29. 11. 2014. - 19:53h | Komentara: 13
Njujork, koji ima skoro devet miliona stanovnika i velike kulturne, istorijske i finansijske resurse, brzo se približava opasnoj zoni klimatskih promena.

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) svrstala je ovaj grad među deset u svetu koji su izloženi najvećoj opasnosti zbog porasta nivoa mora i predviđa da će do 2070. godine čak 2,9 miliona ljudi i imovina u vrednosti od 2,1 biliona dolara biti pogođeni poplavama izazvanim olujama. Uragan Sendi, koji je imao pogubne posledice, samo je jedan “simptom” globalnog zagrevanja i prvo upozorenje na opasnosti koje se mogu očekivati u budućnosti.

Uragan Sendi je udario bez milosti. Olujni vetrovi obarali su drveće i strujne vodove, razbijali automobile i uništavali kuće. Vodeni “zidovi” rušili su brane, gutali kuće i paralisali saobraćaj.

Za samo nekoliko sati hiljade domaćinstava u Njujorku ostalo je bez struje. Procenjuje se da je u haosu izazvanom nevremenom grad izgubio 25 milijardi dolara zbog obustavljanja rada.

...

I dok se većini ljudi to baš i ne dopada, pojedinim vrstama toplota baš prija. Tu spadaju insekti, koji se razmnožavaju na toploti, a spavaju kada je hladno.
...

Dok Svet svoje razmirice stavlja u prvi plan, svedoci smo da se poslednjih godina desavaju neke jako cudne stvari, sto se tice vremenskih prilika.
27.1.2011.(cini mi se?) licno sam bio svedok jakog groma u svom mestu.
Nisam sujeveran i ne verujem da je to neki religijski znak(cuvena pesma), ali svakako jeste pokazatelj da nesto sa klimom nije u redu kada na vrhuncu zime udari grom.
U poslednjih nekoliko godina, zime su previse tople, jedva da sam osetio pravu zimu u tom periodu, mozda samo u poslednjih par dana Februara.
Imali smo poplave, kod mene u mestu, letnje oluje postale su neuporedivo zesce nego sto je to uobicajeno.
Vise puta sam imao prilike da vidim varnice u svojoj dnevnoj sobi kao posledice bljeska munje u tom trenutku, znaci da je munja jako blizu.
Prosle i preprosle zime sam skoro svakoga dana imao prilike da jasno osetim topao i vlazan povetarac u sred Januara, a takav vetric je karakteristican za letnji period pred oluju.
Leta u poslednjih nekoliko godina nisu vise vrela, sta vise blaga su, nesto kao prolece.
Sada se razlika u broju komaraca leti i zimi smanjila, mogu cesto da ih vidim u kuci i ako je kraj Novembra.
...

A ONI(POLITICARI) ALI I MI(nemocni grajdni politicari) SE PRE SVEGA ZALUDJUJEMO MEDJUSOBNIM RAZMIRICAMA, PROUZROKOVANIM RAZMIRICAMA IZMEDJU VELIKIH SVETSKIH SILA,
PROUZROKOVANIM TRKOM ZA EKONOMSKOM DOMINACIJOM U SVETU.

Eto, citao sam ovaj text i osetio sam potrebu da bar malo skrenem paznju ovdasnjeg mnjenja(krstarica i okolina) na ovaj problem.
Bavicemo se njime sve vise a sve manje onim cime se trenutno bavimo na krsti, samo tada kada se budemo poceli da bavimo problemom klimatskih promena, bice kasno, ako vec nije.
Neki naucnici kazu da je stanje nepovratno.
Neki mediji kazu da se stanje polako sanira i da ce se do 2050. omotac zemlje potpuno regenerisati,
Po onom sto se desava, pre bih rekao da su prvi u pravu.

Negooo 2 stvari mi nisu jasne.

1. Ako je ovoliko opasno, A SIGURAN SAM DA JESTE U IZVESNOJ MERI OPASNO. Zasto SAD nije hteo da potpise sporazum o smanjenju emisije gasova?.
Mislim daga ni Kanada ili Japan nisu potpisali, dakle zapadne bogate zemlje koje su do sada predvodile krug zemalja u borbi protivu globalnog zagrevanja itd.

2.Ako preterana emisija CO2 izaziva globalno zagrevanje. Znaci da u vazduhu i atmosferi ima vise CO2 nego sto bi trebalo.
A ko znamo da biljke koriste CO2 a proizvode Kiseonik tacnije O2, ovo znaci da bi zelenilo trebalo da buja usled pojacanog prisustva CO2 u atmosferi.samim time proizvodi vise kiseonika.
Ako znamo da je Kiseonik lako zapaljiv, tacnije izaziva sagorevanje supstanci, to bi trebalo da dovede do povecanja ucestalosti pozara itd.

I sada tu formiramo neki krug,
voleo bi da neko malo bolje pojasni to.

1. STA konkretno najvise ugrozava klimu, koja supstanca i zasto.
2.Da li se moze nesto uraditi da stanje pocne da se vraca u normalu ili je proces nepovratan?.
3.Koji su razlozi SAD da ne potpise taj sporazum.

Poslednja izmena:
[
Naučnici sa Univerziteta na Havajima upozoravaju da Zemlji predstoji apokaliptična budućnost zbog nepovratnih klimatskih promena koje je izazvao čovek, i to već sredinom veka, a ista prognoza odnosi se i na region.

Stručnjaci u nedavno objavljenoj studiji ističu da će gradovi ostati bez stanovništva, a kada je reč o regionu, prvi na udaru biće Podgorica, koju će drastičan rast temperature pogoditi 2048, Skoplje 2049, Ljubljanu i Sarajevo 2051, Zagreb 2053, a Beograd 2054.
то исти они стручњаци што су предвидели крај света 24 децембра 2012??? По Маја календару? :hahaha:

Negooo 2 stvari mi nisu jasne.

1. STA konkretno najvise ugrozava klimu, koja supstanca i zasto.
2.Da li se moze nesto uraditi da stanje pocne da se vraca u normalu ili je proces nepovratan?.
3.Koji su razlozi SAD da ne potpise taj sporazum.

1. CHEMTRAILS-i, а од супстанци ...алуминијум-оксид..., зато што када падне на тло и када

се...НАТАЛОЖИ...НЕУТРАЛИШЕ КИСЛОСТ ЗЕМЉЕ ( ТЛА ), а док непадне ...:sad2: ГЕНЕРИШЕ ЕФЕКАТ СТАКЛЕНЕ БАШТЕ :sad2:
НА ТАКВОМ ТЛУ НЕ МОЖЕ НИЈЕДНА БИЉКА ДА ПРЕЖИВИ ...НИТИ ДА НИКНЕ...:aha2:

БЕЗ БИЉАКА - НЕМА КИСОНИКА...:sad2:
--------------------------------------------------------------
2. Процес мењања климе је ...ОДАВНОООО ПРЕШАО ГРАНИЦУ ...и ...САДА ..је у... УБР..:sad2:..ЗА..:sad2:..ЊУ :sad2:

Ако би се ...САДА...престало са ...CHEMTRAILS-ima ...РАТОВИМА...и...РАЗНИМ ЗАГАЂЕЊИМА + СО² ...добили би ...ФОРЕ ЈОШ 100-тинак ГОДИНА ...:think:
---------------------------------------------------------------------------------
3. ПОТПИСАЛИ СУ ПАКТ СА ЂАВОЛОМ ...и ...ПОСТАЛИ СУ ИЗВОР СВИХ ЗАЛА НА ПЛАНЕТИ ....:aha2:

Треба ...ЗАУСТАВИТИ КИНУ...која је...САДА...поред САД...НАВЕЋИ ЗАГАЂИВАЧ ПЛАНЕТЕ...:think::aha2:

ДА ЛИ НАМ СЕ ...МЕЊА КЛИМА - ИЛИ - НЕ ....ПРОСУДИТЕ САМИ...:think:

DRAMATIČNA PROGNOZA Sutra sneg, olujni vetrovi 100 na sat i ledene kiše!

rhmz301114-1.png

MIHOLJSKO LETO Pred nama nesvakidašnje topla jesen i zima

Prilozi

• rhmz301114.png
    rhmz301114.png
    145,3 KB · Pregleda: 1

Back