- Poruka
- 81.479
Tenkovi su samo za čišćenje grada ništa više. Ako nemaš podršku avijacije na otvorenom glineni golub.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Раде они добро, али нису тако отпорни на дронове. Нису направљени тако да би били. Главница оклопа је спреда.Tenkovi u modernom ratu ne funkcioniraju.
То су Руси постигли... Од скора, на неким местима, гађају из авиона невођеним бомбама - раде шта хоће.Tenkovi su samo za čišćenje grada ništa više. Ako nemaš podršku avijacije na otvorenom glineni golub.
i pored svih tih takozvanih ukrajinskih gubitaka, u ljudstvu, u tehnici... rusi ne mogu da okončaju agresiju...Та машта у коју верујеш, о руским губицима, је само машта.
Ако БиБиСи не говори о више од 50 000, од почетка рата... Они броје читуље у Русији.
А ти знаш боље? Не знам само на основу чега.
Питај само разне украјинске локалне власти, зашто се жале да немају више места по гробљима.
Зато што запад мисли (неосновано) да свака војска мора та туче, напада и напредује до изнемоглости.i pored svih tih takozvanih ukrajinskih gubitaka, u ljudstvu, u tehnici... rusi ne mogu da okončaju agresiju...
šta im obori onaj strateški nuklearni bombarder juče na daljini od preko 300 kilometara?Зато што запад мисли (неосновано) да свака војска мора та туче, напада и напредује до изнемоглости.
Као Наполеон - ушао у Москву... Да би једва неко од његове војске уопште стигао жив кући.
Може се и полако.
Сећаш ли се да је руски циљ демилитаризација? Онеспособљавање противника да води рат. То иде одлично.
Стукли су им пво (совјетски и све западне врсте)
Стукли су им артиљерију (совјетски и све западно).
Украјинцима веома недостају и ракете-гранате за поменуте.
Украјинци не могу да одморе никога, јер им свуда нестаје војника.
Стукли су и све по списку "свемогуће" западне тенкове.
Руси успевају у томе што су зацртали. Па ако се то теби не свиђа, ако нема "холивуда"... као да је то битно?
Дај ми слику уништене рафинерије... Ако уопште знаш колико је то велико постројење.šta im obori onaj strateški nuklearni bombarder juče na daljini od preko 300 kilometara?
šta im juče uništi najveću rafineriju duboko u teritoriji rusije?
a ti vjeruj zvaničnoj moskvi da je pilot bacio opušak pored otvorenog rezervoara za benzinДај ми слику уништене рафинерије... Ако уопште знаш колико је то велико постројење.
Видели пад авиона, па сутрадан рекли да су га они оборили... Ти верујеш у те глупости?
Мислим, заиста ништа не провераваш, него само гледаш шта ти се свиђа?
Tako je. Kod ruskih tenkova municija je smeštena u karusel u sredini tela tenka, tako da dron ili protivtenkovski projektil, kroz slabi bočni oklop udara direktno u karusel, pali municiju koja detonira i ubija posadu, a kupola leti u vazduh. Mnogo naših M84 je tako stradalo u Hrvatskoj, u Vukovaru posebno, na Trpinskoj cesti.to su veoma mali gubitci u odnosu na ruske tenkove
dron ne može sam po sebi da raznese tenk, udar drona pali municiju u tenku, zbog specifičnosti punjenja municije ruski tenk najčešće smesta odleti u zrak i veoma retko posada preživi, kod zapadnih tenkova municija je smeštena drugačije, pogodak drona će je zapaliti ali udarni talas i eksplozja se usmeravaju van tenka i van kupole gde je posada koja najčešće preživi
U uslovima gradske borbe podrška avijacije ne vredi ništa, jer su protivnici razdvojeni tipa 10-50 metara; tako su Rusi u Staljingradu onemogućili podršku Luftwaffe. Tenkovi u gradu moraju da imaju podršku pešadije koja pazi i eliminiše pretnje tenkovima iz ulaza,podruma, prozora, viših spratova, gomila krša...tu su Rus stravično podbacili i izgubili ogroman broj tenkova i oklopnih vozila u ratu u Čečeniji, posebno u Groznom, kao i vojska u Vukovaru.То су Руси постигли... Од скора, на неким местима, гађају из авиона невођеним бомбама - раде шта хоће.
А запад се прави да то не види.
То што измишљаш ме не занима. Шта је званична верзија?a ti vjeruj zvaničnoj moskvi da je pilot bacio opušak pored otvorenog rezervoara za benzin
То нема никакве везе са садашњим током ратовања по Украјини.U uslovima gradske borbe podrška avijacije ne vredi ništa, jer su protivnici razdvojeni tipa 10-50 metara; tako su Rusi u Staljingradu onemogućili podršku Luftwaffe. Tenkovi u gradu moraju da imaju podršku pešadije koja pazi i eliminiše pretnje tenkovima iz ulaza,podruma, prozora, viših spratova, gomila krša...tu su Rus stravično podbacili i izgubili ogroman broj tenkova i oklopnih vozila u ratu u Čečeniji, posebno u Groznom, kao i vojska u Vukovaru.
Za Ruse je to frapantno, budući je Crvena armija završila "staljingradsku akademiju ulične borbe", magistrirala u Varšavi, a doktorirala u Berlinu. Možda su primenili to znanje u Ukrajini.
Pogledaj kako izgledaju Bahmut i Avdejevka, i videćeš demanti toga što si napisao.То нема никакве везе са садашњим током ратовања по Украјини.
Артиљерија је главна, али авио бомбе су основа за брзо уништење утврђених позиција.
Колико год да једна атриљеријска граната делује моћно, колико је ту експлозива? 10 кила?
Једна мања авио бомба, бруто 500 кила... нека буде пола од тога експлозив, је много продорније средство. А Руси свакако користе и бомбе од бруто 1500 кила.
На врхунцу битке у Бахмуту је за недељу дана било испаљено 500 000 руских артиљеријских граната.
На врхунцу битке у Авдејевци исто за недељу дана - 500 авио бомби (чак је продирање ишло брже).
Губици о којима говоре западни медији су само машта. Једни се позивају на друге, који се позвају на треће (медије, не чињенице).
Украјинци су последње озбиљно заузимање простора направили још октобра 2022.
Летња офанзива 2023., највећа копнена битка још од Другог светског рата, је завршена потпуним поразом Украјинаца. Нигде нису прошли више од једног села у дубину. У међувремену су Руси скоро све то вратили назад.
А насупрот томе, само ове године су прешли од источно од Авдејевке, па преко града па даље на запад - воде се битке за трећи ред села западно од Авдејевке. И то се још увек не зове офанзива него само активна одбрана.
Западно оружје је обично, није нешто посебно, али то није главни проблем, него су то необучени и невољни Украјинци.
Боље им је да немају војску, него да имају војску невољних. Запад ионако није брига колико ће Украјинаца да пострада - само док пуцају на Русе.
Када то све коначно буде пропало овог лета - рећи ће немају ништа са тиме. Лаж, као и све друго, али на то смо већ навикли.
То што се глупи Украјинци нису повукли, него су морали да их гађају једног по једног... Шта то има везе?Pogledaj kako izgledaju Bahmut i Avdejevka, i videćeš demanti toga što si napisao.
sto je tenk skuplji to bolje.A jeftini zapadni tenkovi nisu ranjivi, baš moraju da budu skupi
Fora je u tome što su dronovi novotarija u ratovanju dok su tenkovi dinosaurusi iz srednjeg veka. Biće potrebno vreme da se prilagode savremenim načinima borbe.
Generalno je zapad do sada išao na koncept skupog i sofisticiranog oružja dok siromašni istok favorizuje jeftino i masovno.
ako mislimo na istog coveka, taj zaluta dok ide u kenjaru.Једна странка... Боље рећи један човек сам, је спреман да спали целу државу (и то не своју! ), само да би остао у фотељи.
Ja sam pričao o praktičnim aspektima upotrebe oklopnih vozila u uslovima gradske borbe, ti da Zna Drug Putin Šta Radi. Nije važno.То што се глупи Украјинци нису повукли, него су морали да их гађају једног по једног... Шта то има везе?
Нико више не говори да Русима недостаје било шта - што је само потврда да им је ретко када ишта уопште недостајало.
Руси су се, ради предострожности, повукли из Херсона и околине, западно од Дњепра... Нису слепо инсистирали на градској борби. Херсон није сравњен.
Можда касније буде, не знам, не гледам у пасуљ.
Ако мислиш да ће се сада, са новим милијардама из Америке, догодити неко чудо... па, неће. Можда ће за пар месеци успорити Русе и то је све.
Уместо да колапс буде већ јула-августа, можда ће бити у октобру.
Америчко слепило је потпуно. Спремни су да пошаљу све, макар остали без гаћа, само да Украјинци не капитулирају пре председничких избора (па ако пукну само дан после, то је већ свеједно). Једна странка... Боље рећи један човек сам, је спреман да спали целу државу (и то не своју! ), само да би остао у фотељи.
Ја ћу то назвати лудилом, а ти како хоћеш.
То је стил исти као диктатори из XX века.
Не тврдим да су Руси генијални... Види се велики напредак током сукоба, ко зна до чега ће све доћи.Ja sam pričao o praktičnim aspektima upotrebe oklopnih vozila u uslovima gradske borbe, ti da Zna Drug Putin Šta Radi. Nije važno.