Njujorčani odbacuju terapeute za vidovnjake: "Jednostavno sam odustala"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
90.023
Neki stanovnici okoline Njujorka su se zasitili svojih terapeuta, odbacujući svoje psihijatrije za vidovnjake koji im umesto toga daju „prave” smernice.

Arija D’Amore, 35, umetnica i manekenka koja živi u Džersi Sitiju, bila je nezadovoljna terapijom skoro 30 godina, pa je odlučila da potraži savet od intuitivnog iscelitelja koji se bavi tarotom i astrologijom.

„Samo sam odustala od terapije nakon nekog vremena jer ne smatram da je od pomoći“, rekla je D’Amore.

„Terapeuti ne žure da reše vaše probleme“, dodala je ona. „To se odugovlači. To je veoma dug proces."

1696882022554.png

Šta mislite, da li je bolji psiholog ili astrolog?

Njujorški vidovnjak Dante Sabatino, 55, koji čita tarot karte više od 40 godina, rekao je da je primetio porast broja ljudi koji traže alternativno lečenje tokom pandemije i godina koje su dovele do nje „kada su se stvari menjale sa ekonomijom i politikom scena."

„Mnogi ljudi upravo traže više u nepoznatom i više vrsta isceljenja iz različitih modaliteta, uključujući tarot, astrologiju i sve druge“, objasnio je Sabatino.

Image1.jpg

Pre nego što je preko svog vidovnjaka pronašla svoj „sopstveni unutrašnji kompas“, D’Amore je započela tradicionalno psihoterapijsko putovanje kada je imala 5 godina nakon što su joj se roditelji razveli. Kao odrasla osoba, videla je nekoliko terapeuta, ali se osećala „frustrirano“ procesom.

Ona priznaje da su neki terapeuti koje je videla bili „veoma dobri“, ali „nešto je nedostajalo“ jer joj nisu dali „pokretljivost srca i duha“ da „ide napred“.

D’Amore se sada konsultuje sa svojim isceliteljem/astrologom otprilike dva puta godišnje – sesija od sat i po sa njim košta je 125 dolara – i oseća se kao da je posmatraju „na holističkiji način“, uprkos tome što je u početku bila skeptična.

„Vremenom sam se osećala kao da dobijam nešto veoma stvarno. Neko mi se obratio kao da poznaje moju dušu, nešto što je prevazišlo svako iskustvo terapije koje sam ikada imala“, rekla je.

Neki stanovnici okoline Njujorka su se zasitili svojih terapeuta, odbacujući svoje psihijatrije za vidovnjake koji im umesto toga daju „prave” smernice.

Arija D’Amore, 35, umetnica i manekenka koja živi u Džersi Sitiju, bila je nezadovoljna terapijom skoro 30 godina, pa je odlučila da potraži savet od intuitivnog iscelitelja koji se bavi tarotom i astrologijom.

„Samo sam odustala od terapije nakon nekog vremena jer ne smatram da je od pomoći“, rekla je D’Amore.

„Terapeuti ne žure da reše vaše probleme“, dodala je ona. „To se odugovlači. To je veoma dug proces."

Pogledajte prilog 1425263

Šta mislite, da li je bolji psiholog ili astrolog?
Astrolog zasigurno ne. Zavisi od psihologa, njegove prakse i strčnosti. A nekada je lako okriviti terapeuta jer nisi u stanju da uradiš ono što ti je savetovao. Naravno da ne pomaže kad ne slušaš.

Sabatino je rekao da mu klijenti obično dolaze dva do tri puta godišnje sa specifičnim pitanjima ili opštim čitanjem „o sledećem poglavlju svog života“. Njegova specijalnost su čitanje tarot karata - koje on naziva "oblik proricanja i predviđanja" - a puna 60-minutna sesija košta 250 dolara.

Iako je njegov pristup čitanju tarota „terapeutski i prediktivni“, rekao je da „ne zamenjuje ono što tradicionalna psihoterapija može da učini ljudima“. Sabatino se fokusira na naredne dve godine života osobe, dok terapeuti pomažu ljudima da se „izleče od svoje prošlosti“.

„Ja sam veoma profesionalna osoba za terapiju“, rekao je. „Pomogao sam mnogim klijentima da istraže potencijal ulaska u terapiju ili oporavak ili neki oblik psihološke pomoći ako vidim da je to potrebno.

Sabatino je rekao da mu klijenti obično dolaze dva do tri puta godišnje sa specifičnim pitanjima ili opštim čitanjem „o sledećem poglavlju svog života“. Njegova specijalnost su čitanje tarot karata - koje on naziva "oblik proricanja i predviđanja" - a puna 60-minutna sesija košta 250 dolara.

Iako je njegov pristup čitanju tarota „terapeutski i prediktivni“, rekao je da „ne zamenjuje ono što tradicionalna psihoterapija može da učini ljudima“. Sabatino se fokusira na naredne dve godine života osobe, dok terapeuti pomažu ljudima da se „izleče od svoje prošlosti“.

„Ja sam veoma profesionalna osoba za terapiju“, rekao je. „Pomogao sam mnogim klijentima da istraže potencijal ulaska u terapiju ili oporavak ili neki oblik psihološke pomoći ako vidim da je to potrebno.
U zavisnosti od kraja Amerike cena terapeuta je od 100$ do 250$ po sesiji. Sesija traje 1h i terapeut će navlačiti osobu da češće dolazi kod njega kako bi mu što više para uzeo. Znači 100$ x 5 sesija, minimum = 500$ ili u Njujorku 250$ x 5 sesija = 1250$
Astrolog ili tarot tumač će to isto reći, šta kaže terapeut, za 250$. Računica je jasna. Astrolog ne može da odugovlači kako bi neko kod njega češće dolazio, mora kod tumačenja konkretno da kaže, da da odgovor na pitanje.

Ima raznih terapeuta a ima i raznih astrologa. Nisu svi ni za astrologe kao što nisu za terapeute.
Ko ne veruje u astrologiju uvek će je pljuvati a ima i onih koji ne veruju terapeutima jer su se susreli sa nekima koji nisu u vinklu.

Back