Njoy wooden 650w "gold" (problem)

Ne mora da znači da je defektan model , jednostavno su stavili lošiji fan ili su ga tako programirali da radi na većim obrtajima kako bi hladio bolje.
Ako je je napon stabilan i ako se ne gasi u radu pri opterećenju nema tu šta da brines..
Ako ne možeš da izdržim to drljanje a verujem da te nervira , lepo pazaris ventilator , prespoji žice plus i minus (obično crvena i crna) i uživaj.
Koliko sam video tu ide vent od 14cm , znači uzmeš neki sa 3pina , recimo:

https://www.novicomp.rs/kupi/ventilator-za-kuciste-arctic-p14-silent-14cm-acfan00139a-1824

Servisera izbegavaj pošto obožavaju da vade i menjaju komponente , ne zezam se.

Ne mora da znači da je defektan model , jednostavno su stavili lošiji fan ili su ga tako programirali da radi na većim obrtajima kako bi hladio bolje.
Ako je je napon stabilan i ako se ne gasi u radu pri opterećenju nema tu šta da brines..
Ako ne možeš da izdržim to drljanje a verujem da te nervira , lepo pazaris ventilator , prespoji žice plus i minus (obično crvena i crna) i uživaj.
Koliko sam video tu ide vent od 14cm , znači uzmeš neki sa 3pina , recimo:

https://www.novicomp.rs/kupi/ventilator-za-kuciste-arctic-p14-silent-14cm-acfan00139a-1824

Servisera izbegavaj pošto obožavaju da vade i menjaju komponente , ne zezam se.

Da li postoji sansa da nisam ga ucvrstio kako treba ili nesto? Mogu probati i da ga okrenem, iako ce to losije uticati na vek napajanja. (Postoje rupice gore pa moze da baca toplotu u kuciste.

Moguće da fan struže tj udara pri obrtajima onu zaštitnu mrežu , vidi nežno ga izvuci i okreni da vidiš kako se okreće tj da li mu smeta nešto , možda je fabrički previše zategnut ili je jednostavno defektan fan ..
Dešavalo mi se to , jako ružno zvuči i stvara nervozu.

Da li postoji sansa da nisam ga ucvrstio kako treba ili nesto? Mogu probati i da ga okrenem, iako ce to losije uticati na vek napajanja. (Postoje rupice gore pa moze da baca toplotu u kuciste.
Tu gde je ventilator to uvek ide ka dole , znači ako je psu dole u kućištu ventilator uzima sa poda vazduh hladan i tera ga pozadi.
Isto je i kada se ugrađuje gore u kućištu ali tada ne uzima hladan vazduh već onaj koji je u samom kućištu...
Verujem da je ova prva varijanta kod tebe.

Lik se pokajo što mi jeftino naplatio, pošto mi je očistio kućište zamenio paste na procu i grafi i ugradio napajanje za 3k dinara ČP
Ne brini odrace te drugi put.

Njoy pravi i ups uredjaje, ima ih u mojoj firmi par komada. Do duse, nisam video nijedan da radi, ali po recima ljudi nekada su radili. :P Nisi bas uzeo totalnog anonimusa, ne brini. :D Mozda mozes da probas da skines nalepnicu sa kulera i da nakapas par kapi ulja, idealno je neko masinsko ulje npr za sivace masine ili za motornu testeru ili tako nesto. Nemoj da ti padne na pamet glupa ideja da uzmes obicno jestivo ulje. I ne skidaj nalepnicu do kraja, samo malo da mozes da kapnes kap-dve ulja u rupicu i vrati nazad. Trebalo bi da zacuti.

Njoy pravi i ups uredjaje, ima ih u mojoj firmi par komada. Do duse, nisam video nijedan da radi, ali po recima ljudi nekada su radili. :P Nisi bas uzeo totalnog anonimusa, ne brini. :D Mozda mozes da probas da skines nalepnicu sa kulera i da nakapas par kapi ulja, idealno je neko masinsko ulje npr za sivace masine ili za motornu testeru ili tako nesto. Nemoj da ti padne na pamet glupa ideja da uzmes obicno jestivo ulje. I ne skidaj nalepnicu do kraja, samo malo da mozes da kapnes kap-dve ulja u rupicu i vrati nazad. Trebalo bi da zacuti.
Verovatno misliš na mineralno ulje za šivaće mašine.
Moze dobar savet sa time podmazujem i Braun mašinice a dobro je i za fanove.
Nego hbt da li je moguće da su možda ugradili u toj seriji jednostavno loše ventove , malo mi čudno da su stekali na mazivu 😂
Njoy a ono da ga olupas od muke, a i realno za 8K pazario Gold klasu , hebes ventilator 😂

Jbg slabije se razumem u kvalitet hardwera jer mi to uopste ne popravljamo, samo zapakujemo i sibnemo u spoljni servis nek se oni drkaju sa time. Sve ide na taj fazon i stampaci, skeneri, fotokopiri, ups. Jedino sto mi popravljamo su kompjuteri i to zamena delova. Sve lemljenje i sl isto ide u spoljni servis.
Msm napajanje je 8k, gold, sramota je da to ne radi. Mislim da ti to brate treba lepo da spakujes u kutiju i da vratis u prodavnicu da ti ili vrate pare ili da ti daju drugi deo ako ti je to novo. Izgubices garanciju ako budes ista cackao na svoju ruku. Ako je polovno onda slobodno udri, mozes da probas i kuler da zamenis kako su te ljudi savetovali.

Moguće da fan struže tj udara pri obrtajima onu zaštitnu mrežu , vidi nežno ga izvuci i okreni da vidiš kako se okreće tj da li mu smeta nešto , možda je fabrički previše zategnut ili je jednostavno defektan fan ..
Dešavalo mi se to , jako ružno zvuči i stvara nervozu.
Istripujem se da ce eksplodirati kad 3070 povuce preko 180W

Istripujem se da ce eksplodirati kad 3070 povuce preko 180W
Da li je toplo na izlazu , da li gura vruc vazduh pozadi ?
Mozda je otkazao termicki senzor na samom napajanju pa daje laznu sliku samom napajanju da pusti ventilator na max kako bi se jel ohladilo.
Moze biti milion stvari, obicno napajanja ne pustaju ventilator na 100% dok ne bude preko 70% opterecenja posto nema potrebe.

Da li je toplo na izlazu , da li gura vruc vazduh pozadi ?
Mozda je otkazao termicki senzor na samom napajanju pa daje laznu sliku samom napajanju da pusti ventilator na max kako bi se jel ohladilo.
Moze biti milion stvari, obicno napajanja ne pustaju ventilator na 100% dok ne bude preko 70% opterecenja posto nema potrebe.

Ne znam stvarno, juce sam sve sastavio, samo sam rust stigao probati na 10m kad sam primetio taj zvuk. Snimicu bas da cujes/vidis

Znaci mogu biti siguran sa tim da nece jednom biti Bum? Planiram ga imati 2-3 meseca (psu).

5600x sa 3070 msm da nije ni 300w zajedno?
Pa ako ne duva vruc vetar pozadi onda je ok , nema pregrevanja i deffinitivno je nesto drugo , vent ili senzor kao sto sam ti napisao.
To bi trebalo da bude odlicno napajanje posto je ipak gold klase - efikasno.
Jedino sto nije modularno ali ne moze sve za te pare.

Evo , ovom LC sam davno menjao vent ali ne zato što je baš bilo potrebno nego zato sto sam manijak i želeo sam da skoro i ne čujem vent.
Taj beli je artic , njihove vent obožavam.

PXL_20220709_073644433.jpg

Uvek sam imao napajanje u rezervi , za drugara ili devojku ili za sebe , nikad se ne zna.

Jbg slabije se razumem u kvalitet hardwera jer mi to uopste ne popravljamo, samo zapakujemo i sibnemo u spoljni servis nek se oni drkaju sa time. Sve ide na taj fazon i stampaci, skeneri, fotokopiri, ups. Jedino sto mi popravljamo su kompjuteri i to zamena delova. Sve lemljenje i sl isto ide u spoljni servis.
Msm napajanje je 8k, gold, sramota je da to ne radi. Mislim da ti to brate treba lepo da spakujes u kutiju i da vratis u prodavnicu da ti ili vrate pare ili da ti daju drugi deo ako ti je to novo. Izgubices garanciju ako budes ista cackao na svoju ruku. Ako je polovno onda slobodno udri, mozes da probas i kuler da zamenis kako su te ljudi savetovali.
Možda je pazario na kp 😁

Back