velikaroga
Početnik
- Poruka
- 2
Moj otac je pre par godina prodao njivu dvojici ljudi, napravljen je i overen ugovor u sudu. Novi vlasnici do dana danasnjeg nisu izvrsili prenos te njive na svoje ime, tako d se u katastru i upravi prihoda , ta njiva josuvek vodila na mog oca i mi smo placali porez. Otac je umro, ja sam naslednik imovine i kada na ostavinskoj raspravi nisam htela da prihvatim tu njivu, sudija je rekla da to ne moze tako i da moram da je prihvatim posto je ona u zvanicnom vlasnistvu mog oca. Ja zelim da resim status te njive, ili je moja ili nije uopste i necu vise da placam porez na nju kada je i ne koristim i nije stvarno moja. Kako da se odreknem te njive? Kojim institucijama da se obratim? Novi vlasnici nece ni u buduce da je prevedu na svoje ime posto nemaju para za prenos, jedan od njih vise i nije u Srbiji, a ja ne mogu ni da prodam tu njivu, posto postoji zvanicni ugovor pa sadasnji vlasnici mogu da se pobune. Kako da ta njiva vise ne bude moja. Kada sam pitala u katastru i poreskoj upravi rekli su mi da to nije u njihovoj nadleznosti i da ja ne mogu da se odreknem te njive. Molim vas pomozite!
Unapred hvala!
Unapred hvala!