- Poruka
- 41.996
Mislim da ne bi bilo loše da postavimo jednu temu gde ćemo postavljati recepte za pastu koji su nam se najviše svideli.
Moj omiljeni recept za pastu je ovaj. Taljatele sa pečurkama i pančetom.
Sastojci
Potrebno je:
400 g taljatela (ili makarona)
200 g slanine
400 g šampinjona
250 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice suvog peršuna (ili svežeg)
1/2 kašičice suvog bosiljka (ili svežeg)
po potrebi soli
malo ulja
---------------------------------------------
Priprema
Pečurke oprati i iseckati na listiće. Staviti da se dinstaju na malo ulja i kada voda ispari staviti seckanu slaninu na kockice, mešajući da slanina pusti svoj miris, dodati suvi biljni začin, peršun, bosiljak i na kraju pavlaku za kuvanje.
Probati ukus i ako je potrebno dodati malo soli, kako ko voli s obzirom da je slanina slana, nemojte presoliti.
U mađuvremenu staviti vodu da prokuva sa 1 kašičicom soli i 2 kapi ulja, pa dodati taljatele (makarone) da se skuvaju. Vreme kuvanja zavisi od testenine, pa kuvati prema upustsvu na kesi.
Makarone ocediti u posudi za ceđenje, presipati u odgovarajuću posudu i pomešati sa sosom koji ste napravili. Sve dobro izmešati da se sjedini testnina sa sosom.
SAVET
Taljatele su vrlo ukusne i brzo se prave, moji ih obožavaju. Mogu se ukrasiti sa rendanim kačkavaljem, ako volite, ja ne stavljam. Prijatno!
Moj omiljeni recept za pastu je ovaj. Taljatele sa pečurkama i pančetom.
Sastojci
Potrebno je:
400 g taljatela (ili makarona)
200 g slanine
400 g šampinjona
250 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice suvog peršuna (ili svežeg)
1/2 kašičice suvog bosiljka (ili svežeg)
po potrebi soli
malo ulja
---------------------------------------------
Priprema
Pečurke oprati i iseckati na listiće. Staviti da se dinstaju na malo ulja i kada voda ispari staviti seckanu slaninu na kockice, mešajući da slanina pusti svoj miris, dodati suvi biljni začin, peršun, bosiljak i na kraju pavlaku za kuvanje.
Probati ukus i ako je potrebno dodati malo soli, kako ko voli s obzirom da je slanina slana, nemojte presoliti.
U mađuvremenu staviti vodu da prokuva sa 1 kašičicom soli i 2 kapi ulja, pa dodati taljatele (makarone) da se skuvaju. Vreme kuvanja zavisi od testenine, pa kuvati prema upustsvu na kesi.
Makarone ocediti u posudi za ceđenje, presipati u odgovarajuću posudu i pomešati sa sosom koji ste napravili. Sve dobro izmešati da se sjedini testnina sa sosom.
SAVET
Taljatele su vrlo ukusne i brzo se prave, moji ih obožavaju. Mogu se ukrasiti sa rendanim kačkavaljem, ako volite, ja ne stavljam. Prijatno!