Njena djeca iz prvog braka

• Začetnik teme Začetnik teme Trex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Trex

Početnik
Poruka
4
Pozdrav svima.

Otvoricu ovu temu jer me zanimaju tudja, objektivna misljenja, a mozda ce mi biti i lakse kad cujem neka druga razmisljanja.
Post ce vjerovatno biti poduzi pa se zahvaljujem svima koji ce imati nerava da ga procitaju do kraja.

Dugo vremena, jako dugo, sam zivio u svom svijetu, ponekad mjesecima ne bi izlazio iz kuce, i tako godinama.
Drustveni kontakti su bili svedeni na minimum minimuma.
Imao sam uzasno djetinjstvo, obiljezeno gladnim danima i zlostavljanjem od strane oca, vjerovatno je i to mnogo uticalo da postanem takav...
Dane i noci sam skracivao radom na mrezi, s godinama postao veoma dobar u onom sto radim, jako cijenjen u krugu ljudi koji su pokusali da se probiju u tome, vecinu njih nikad nisam upoznao iako smo bili u svakodnevnom kontaktu na skajpu.
To mi je vratilo vjeru u sebe, jer sam zivio u maloj sredini gdje nikad nisam imao prijatelja.

Ipak sam svaki dan sanjao ono jedino sto nisam imao.
Normalni, porodicni zivot.
Sanjao o danu kad cu zagrliti moje dijete.
Iako su godine prolazile a moj drustveni zivot se poboljsavao, s poenkom vezom, to se nije dogodilo.
Toliko ljubavi sam nosio u sebi a opet sam svaki dan osjecao kao da je sudjeno da ona umre sa mnom, sa svakom novom vezom je uvijek postojao neki novi problem.
U zivotu su me drzali moji uspjesi na mrezi, to sam shvatio kao svoju svrhu, da mogu mami,tetki i njenoj djeci da stvorim lijep zivot kad vec nemam svoju, da obradujem komsijinu djecu nekim poklonom ili pomazem drustvima za zastitu zivotinja.
Moji odlasci na sajtove za upoznavanje su se prorijedili, kao da sam odustao od tog i poceo graditi izmisljeni svijet u mojoj glavi, svijet koji je bio uzasno stvaran.

I onda sam posve slucajno poceo pisati s zenom mojih godina ( srednje tridesete ), bila je u nesretnom braku u kojem se odavno izgubila sva ljubav, sama situacija je bila depresivna, svi su zajedno sa dvoje djece zivjeli u kuci njenog oca koji je cesto pio, muz bi po cijeli dan bjezao u svoj svijet gledanja utakmica nakon cjelozivotnog posla za minimalac, ona po cijeli dan kod kuce. Odavno je bila pred razvodom.

Pisali bi po cijele dane i noci, upoznali smo se za manje od mjesec dana iako se cinilo da su prosle godine.
Nastavili smo se vidjati, izgledalo je kao da smo oboje nasli ono sto smo dugo trazili, iako sam mislio da ce se na kraju zavrsiti tako sto ce ostati tamo gdje je i bila.
Upoznao sam i njenu kcerku od 12god, cesto je isla s nama i sve je bilo super.

Sanjali smo o zajednickom zivotu, smisljali ime za nasu djevojcicu...

Onda je trazila razvod, njen muz se i nije nesto posebno protivio, izgledalo je kao da mu je bilo dosta svega.

Trebalo je poceti novo poglavlje u mom zivotu.

Toliko puta smo razgovarali i zamisljali buduci zivot, bojala se da necu moci sa dvoje djece, posebno ja koji sam navikao da budem sam.
Nikad nisam bio neodgovoran, ni prema sebi ni prema drugima, nikad ne bi nekom upropastio zivot iz hira, osim tog njena cerka je bila super i brzo smo se zblizili.
Onda sam upoznao i sina, 9 godina, odveo sam ih na planinu gdje smo ostali 10ak dana i sve je bilo super. Izgledali smo kao porodica. Oni nimalo nisu bili vezani za oca, posebno djevojcica, niti on za njih, gotovo da nisu imali nikakav odnos.

I onda se desilo ono sto sam najvise zelio, bas na tom putovanju je ostala trudna i nedugo nakon tog smo poceli da zivimo zajedno u vecem gradu gdje sam palnirao i da kupim stan nakon nekog vremena.
Moja majka ( nju jedino imam ) je to prihvatila kao smak svijeta. Da sebi na vrat natovarim nikad zaposlenu zenu sa dvoje djece, razvedenu.

I onda je pocelo ono sto je i predmet ove teme.

Moj odnos sa djevojcicom je postao gotov ocinski i takav je i do sada.
Ceskamo se po ledjima, izmisljamo nadimke jedno drugom, igramo se.
Predivan je osjecaj kad gledas tv a ona te zagrli i pita jel me volis.
Uzivam da joj kupujem neke stvari koje joj roditelji nikad nisu mogli priustiti.
Ima ona i svojih mana naravno, kao kad svako jutro napravi galamu jer joj se ne da da ode po hljeb 100 metara od zgrade i slicne stvari ali to je bas nista...
Moj odnos s njom mi nekad kaze da ne grijesim, tj da nisam djubre od covjeka, vec da mozda zaista trpim nepodnosljive stvari.

Djecak je ubrzo pokazao pravo lice.

Radim uzasno tezak posao, gotovo iskljucivo po noci pa spavam duze ujutro i po danu ( tako mora da bude ), iako sjedim, nesto na cemu mozes da izgubis jako mnogo ako ti za sekund padne koncentracija, gubis mnogo novca ako sjednes neispavan ili umoran, za ilustraciju i neke iznose za koje vecina radi po nekoliko mjeseci.

Ne spavam vec skoro godinu dana.
Probudim se po 10 puta, zbog njegove vriske i galame.
Nije bilo dovoljno svo to vrijeme objasnjavati i upozorovati, toliko puta cujem djevojcicu da galami na njega da bude tisi jer spavam ali ne vrijedi.
Zapravo sam zbog svega toga i stresa vec dugo vremena na granici da poludim.

Ono sto mi jos teze pada od nespavanja je ponasanje.
Ne postoji jedan minut bez plakanja i cviljenja.
Stalni govor je neka vrsta placnog glasa koje se brzo pretoci u cviljenje.

6 sati jutro, obicno, zavrsavam s poslom, lijezem u krevet mrtav, komiran, 7 ujutro, on ide u skolu, lupa na vrata nase sobe, upada... mama, gdje mi je sveska iz matematike, ona odgovara... zaspijevam ponovu za minut, lupa i ulazi, mama gdje su mi carape, zaspim u iducoj minuti, mama zavezi mi pertle...

Ne, ovo nije bilo jedno jutro, ovo je svako jutro...

Koje god jelo se napravi, on ga ne jede, mama mu pravi u 23h picu ili palentu, najezim se kad vidim svaki put da pojede 20 posto onog sta naspe, ostalo se baci... to mi i najteze pada jer sam kao dijete cesto bio gladan.
Nisam vjerovao da postoji dijete koje umire od placa za nekom igrackom a onda mu dosadi nakon 5min i vise je nikad ne pogleda.
Kao da mu je tata neki milijarder a ne fizikalac na minimalcu cijeli zivot.

Majka se postara da dobije sve sto zeli.
Kao npr, kupujemo im pribor za skolu i odjecu, tj ja kupujem jer od tate dobiju po 30eura mjesecno za alimentaciju i on se baca po podu prodavnice da zeli rolere od 30eura, majka kupuje i kaze to ti je otac dao pa imamo, ovo za skolu snosim ja.

U skoli, dobija jedinice i dvojke, ne mogu vjerovati da dijete u trecem razredu ne zna da sabire i oduzima do 20 i da ne moze procitati ono sto napise, i da nijednu rijec skoro ne napise ispravno, ona se izgalami kad radi zadacu s njim i nakon pola sata ga pusti vani da se igra s djecom gdje ga ljudi iz zgrade dovode pred vrata i apeluju da im ne tuce djecu.
Ona kaze dodji za sat on dodje za 5.

Vjerovatno bi mogao do sutra da nabrajam ovako...

Odnos njegove majke prema meni je u pocetku bio katastrofalan, sve zbog njega...
Super smo se slagali u vecini stvari, svaka svadja je potekla od njega.

Cak sam dobijao opaske poput ( kad sa mje zamolio da on bude malo tisi kad spavam ) : zar bi mi morali hodati na prstima dok spavas po cijeli dan:

Ili kako ja njega ne podnosim itd itd...
Generalni stav je bio da je ovo bila uzasna greska i da sam ja djecomrzac jer je on divan i krasan i da ona toliko cesto pozeli da nije ostala trudna.

Uvijek sam smirivao situaciju, plasio sam se da ne naudim mom nerodjenom djetetu i gutao i gutao i grizao se za jezik.

Onda se sve promjenilo sto se tice nje, kao da nas je to jos vise zblizilo i potpuno smo se otvorili, cak i prije nego sto se dijete rodilo.

Shvatila je gdje grijesi, da je ona kriva za to ponasanje ali da ne zna kako da to ispravi i da se boji da ce me izgubiti zbog toga.
I pocela je da se trudi ali on je bivao jos gori.
I ja sam se poceo vise truditi zbog nje, da mu pomognem oko zadace, da mu dam do znanja da je vazan kupujuci mu neke stvari a da on zauzvrat ne radi to i to, da ne place svake sekunde, da ne upada u sobu kad spavamo ali jednostavno ne pomaze nista.

Doslo je dotle da i ona sama kaze da je najbolje da odem jer ovo niko ne moze da trpi i da nema razloga da trpim, iako je sve sto trazim miran san i da imam normalne uslove da radim ali eto, ne mogu ni to dobiti. I oboje smo rekli da bez obzira sto se sad slazemo super da bi se oboje odavno pokupili i otisli da se nije desilo dijete.

I danas kad moje dijete prozivljava prve mjesece svog zivota, ono me probudi jednom ili dvaput dnevno kad zaplace a on i dalje 10 puta...
Cak sam otvoreno podjelio svoje sumnje s njom da on to radi po nalogu oca, da joj se osveti, da ja puknem i ostavim je... Kad ga je pritisla priznao je da mu baka svaki put to govori, da mu je mama ***** i da ne treba nista slusati i da svaki dan pravi probleme.

Pitam se da li je to moja borba, zar ja treba da se trudim i ostajem cijele noci da bi ovakvom djetetu omogucio lijep zivot a da njegovog oca briga za njega, cemu sve to?

Nista me u zivotu nije slomilo, ni gladno i ratno djetinjstvo, ni otac koji me tukao, ni depresija koja mi traje ko zna koliko dugo, ni moja samoca...
On je na putu da me slomi, za ovo vrijeme sam dobio 40kg, unistio sam se, nemam volje da se dignem iz kreveta, nemam volje da se pomjerim, cim ga vidim, cim cujem piskutavi glas ja bjezim kao ranjena zvijer, u sobu s jastukom preko glave.

Da odem, da zeni koja me voli, koja me zaista voli i s kojom bi se savrseno slagao ,da nije njega, priustim poraz?
Gdje da ode ona ako ja odem? Tad bi vjerovatno bila ***** i za svog oca a kamoli za ostale...
Da moje dijete, koje sam toliko zelio, ta predivna djevojcia koje jos nisam ni svjestan, u kojoj vidim svoj lik, odrasta bez oca ili bez majke?
Sta da joj kazem jednog dana?
Da tata nije mogao biti uz nju jer je bio sebican, hoce me osuditi, razumjeti?
Ili da cekam dan koji vise nije tako daleko, da se slomim...
Ko ce se brinuti za nju? Nema ko...
Sta da radim ..............

Taj dečak je obična razmazotina.
Da ne ume da sam spakuje ranac ili da veže pertle u 3ćem osnovne je nedopustivo
Treba zajedničkim snagama ti i tvoja supruga da ga prevaspitate
I ne ustručavajte se da potržite pomoć školskog psihologa

Taj dečak je obična razmazotina.
Da ne ume da sam spakuje ranac ili da veže pertle u 3ćem osnovne je nedopustivo
Treba zajedničkim snagama ti i tvoja supruga da ga prevaspitate
I ne ustručavajte se da potržite pomoć školskog psihologa

Kao prvo, hvala na odgovoru na Vexy.

Sa psihologom nismo probali, cak je i meni samom nekakako ta opcija odbojna ali eto popricacemo.

Iako se majka promjenila, u pocetku je bila svaki put svadja i za svaku moju dobronamjernu recenicu bi bio zestoko napadnut.
Kako ga ne mogu ocima gledati, kako ga mrzim, kako je on divan i pametan.

Pokusao sam sve, i da razgovaram s njim i da mu objasnjavam zadatke i da se igramo i ne znam sta vise...
Nasi razgovori ( i uopste njegovi razgovori sa svima nama su za mene nezamisliva psihicka tortura, ok mozda sam ja sad covjek koji je izgubio zivce, mozda sam los covjek, mozda sam zao covjek ) su ovakvi.

Gledas tv, igraju Real - Juventus.

* ko igra ? *

R - J

* koji su Real? *

Bijeli

* koji su Juventus? *

Molim, pa crno bijeli

* zasto Real nosi bijele dresove? *

Zbog tradicije, tako su oduvijek

* zasto juventus nosi crno bijele ? *

Zbog tradicije, tako su oduvijek

* a zasto real ne nosi crno bijele a juventus bijele? *

5m,10,20, sat...

Ne mogu vise, glava mi je u transu, gasim tv i idem.

Ona kaze naravno...
Ti ga mrzis, on te tako lijepo pita a ti se pokupis i odes.

Cak i kad se promjenila, kad sam ponasanjem vjerovatno pokazivao da sam na ivici i da cu se pokupiti i otici vjerovatno je takticki zaigrala i govorila mi ono sto zelim cuti.
Juce je dobio keca iz matematike, 2 boda od mogucih 50, znao je koliko je 8+7 i koliko je 20+8 ali vjerujem da je to bila cista sreca jer nikad ne pogodi iz prvi put takve zadatke.
Mene fascinira kako neko ko ima takve rezultate u skoli moze postavljati 50 najglupljih i najbesmislenijih pitanja u minuti.

Nakon sto mu je ona ispravno prepisala kontrolni u svesku i pola sata dreke i galame i pitanja poput. : zasto me pitas koliko je 27+1. pitaj me koliko je 27+2 itd...,,, dobio je kao nagradu nekoliko lijepih slatkisa i dozvolu da ide sat vremena vani.

Vratio se kao i uvijek nakon nekih 5, 5 i po sati.

Nakon pitanja , pa sta sam ti rekla, koliko si ostao, nesto je promumlao i poceo sa milion zahtjeva.

Ja kazem: pa ok, kako mozes dozvoliti da svaki dan to radi?

Dobijem instant odgovor: Ajd se jos i ti pravi pametan.

Ma sve ok, i ne treba da me bude briga, samo zelim da zivim bez stresova i da mogu odspavat u komadu i mirno raditi da mogu obezbediti solidan zivot mom djetetu kao i svima njima.
Sreca da se dobro kontrolisem.

Smeta mi jos toliko toga, toliko sam ocajan da vise ne znam ni sta pisem.

Ono, nikad niko od njih nije bio na moru, odvedem ih na more 10 dana i prezivim pakao.
Hoce kuci, tu je dosadno, more je kao veca rijeka, on je mislio ovo pa ono, pa trebalo je 5 dana a ne 10 itd...
Odes da se odmoris a vratis se u jos gorem stanju.

Eto jos jednom se izvinjavam na ovakvom smusenom pisanju ali toliko gorcine izbija iz mene da mi je nekako lakse kad barem mogu pisati.

- - - - - - - - - -

au brate treba ovo procitati jel moze edit verzija

Lol, u pravu si zaista.
Ne mogu sad skracivat, mozes poceti citati drugu polovinu. :)

To su dosta nezgodne situacije..nije nemoguce da budu funkcionalne,ali treba se bas potruditi
Znaci ako prihvatis tudje dete ono postaje tvoje..od svog deteta se ne pokupis i odes zato sto ti nije simpaticno,vec problem resavas
Sa decom ne postoji zivot bez stresa,ne postoji navikao sam kako ja volim i kako mi odgovara
I sta mislis kako ce ti biti sutra kad dodje beba,izvini bebo ali tata mora da spava :D ma nema frke buhaha
I sta sutra kad tvoje dete bude isto takvo (o jos kako ima sanse).
Deca nisu igracka,najgore je da im se stalno menjaju ljudi u zivotu,a posao oca nije samo da zaradjuje vec i da bude otac,ako ne znas sta to znaci pitaj nekog ko zna

Брате.....да ти чича нешто каже :) Проверени рецепт мог деде, војног лица. Одвали га мушки и војнички.....танким и савитљивим прутем .....преко гузице и ногу пет пута......као кад бијеш душманина. Мали мора да доживи јак стрес. Мора у мозгу да му "Кврцне" и да му се укључи лампица. Веруј ми....батина МНОГО помаже. Па још и доминација гласом и мимикријом лица. Одлична ствар. Ја се сећам као дете....ми деца се играмо горе на селу.....деда каже: "Ручак је у 14 ч.". Ми закаснили пола сата, он нам није дао да једемо. Морали да чекамо вечеру :) Или кад мој брат пита бабу шта има да се једе а она му каже: "Мурш мајку ти јеббем у пиччку.....ко гој нека четничина....одма' с врата питаш шта има да се једе !! Има куррац од овце, муда од лабуда, и чварци од пиччке.....шта оћеш да ти баба сипа" !:mrgreen: Брате.....само "Тврдо" и нема да оманеш. Свежи шамаром и малог и жену.....слободно....само ако то салужују.

Ljudi, ako nema te slicna iskustva, ne trabunjajte bezveze. Nemate pojma kakva je to neizlazna situacija. Svojevremeno sam imala otvorenu ovde jako slicnu temu, pa sam dozivela osude kao da sam ja vestica neka (jer sam svoju decu vaspitala da budu ljudi a ne derista, a istovremeno njegova deca su dva derista koja jasu po glavi i meni i mojoj deci a i njemu, i svi to kolektivno trebamo da trpimo) ljudi su se smejali i za*ebavali a meni je bilo tesko i trazila sam nekog da me razume i pomogne mi.

Ljudi, ako nema te slicna iskustva, ne trabunjajte bezveze. Nemate pojma kakva je to neizlazna situacija. Svojevremeno sam imala otvorenu ovde jako slicnu temu, pa sam dozivela osude kao da sam ja vestica neka (jer sam svoju decu vaspitala da budu ljudi a ne derista, a istovremeno njegova deca su dva derista koja jasu po glavi i meni i mojoj deci a i njemu, i svi to kolektivno trebamo da trpimo) ljudi su se smejali i za*ebavali a meni je bilo tesko i trazila sam nekog da me razume i pomogne mi.

Рекох и теби и њему......прут у руке и удри !! Ја ти тврдим да се из корена мењају ако бијеш душмански, а не овлаш.

Рекох и теби и њему......прут у руке и удри !! Ја ти тврдим да се из корена мењају ако бијеш душмански, а не овлаш.

Jeste, lako tucem svoje. Moje sam natukla dovoljno za 2 zivota. I jos mi kazu da sam trebala i vise da ih tucem. Tu mi ne manjka vaspitanja. Dobre su, vredne, poslusne, milostivne. Sta jos da trazim od njih? Uce i rade i same se skoluju.
Ali kako tuces dete koje nije tvoje i koje je odraslo pod nekim drugim standardima? I da se onda svadjam sa muzem oko toga? Ni on ih licno ne tuce, zeljan je da ih vidi, jer zive sa majkom, ali zato kad dodju, samo daj da se nesto kupuje, da se negde ide, stalno neka dreka i vriska.....

Jeste, lako tucem svoje. Moje sam natukla dovoljno za 2 zivota. I jos mi kazu da sam trebala i vise da ih tucem. Tu mi ne manjka vaspitanja. Dobre su, vredne, poslusne, milostivne. Sta jos da trazim od njih? Uce i rade i same se skoluju.
Ali kako tuces dete koje nije tvoje i koje je odraslo pod nekim drugim standardima? I da se onda svadjam sa muzem oko toga? Ni on ih licno ne tuce, zeljan je da ih vidi, jer zive sa majkom, ali zato kad dodju, samo daj da se nesto kupuje, da se negde ide, stalno neka dreka i vriska.....

jel bilo podliva i krvi

Jbg..upoznajte neciju decu,pa ne petljajte ako niste sposobni :roll: jer to sve ide u paketu

- - - - - - - - - -

To je po novom zakonu nasilje u porodici i moze da zaglavi robiju zbog toga.

Da ne govorim o oduzimanju dece

- - - - - - - - - -

pa dosta su dva roditelja, ti si mamin dečko valjda
tj on

A mamin decko je drugar,posto ima 4 god? :) ne funkcionise to tako

Jbg..upoznajte neciju decu,pa ne petljajte ako niste sposobni :roll: jer to sve ide u paketu

- - - - - - - - - -

Za prvo se slazem.

Za drugo, u ovom slucaju tesko jer nisu njegova ali moze da se iskomplikuje sa njegovim da ne moze da ga vidja.

Nije batina jedino resenje, nagrade su bolji podsticaj ali ne treba iskljuciti ni kazne npr. nema pristup PC-u, tabletu, telefonu dok ne zasluzi.

Poslusaj sta Milica Novkovic govori o nagradi i kazni

Nije uvek tako jednostavno,jbg probas jedno,drugo,trece trudis se ides dalje

Ali generalno ne razumem taj stav "necija derista", pa sunce mu poljubim,pa da je ne znam cije dete,to je dete,a znam kakva mogu da budu.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

A mamin decko je drugar,posto ima 4 god? :) ne funkcionise to tako

nisam ispratila, pa ne znam treba da izađe na kraj s malim klincem a da to nije da mu polomi neku kost ili baš odvali od batina jako nego toliko da može i sutra :think:
možda ti ide ok al ne znam ako je osvetoljubiv taj klinac znači treba još jedna kuća gde može očuh da pobegne, tj možda da ne živiš s njima prosto
možeš i da googlaš na tu temu ima neka tema "teška deca" ali mislim da ga ne vode kod psihića il nešto nego da se izbore nekako s njim bez toga, valjda ide u vrtić i sve te stvari, možda prosto hoće da te otera al nema šefa da ga prijaviš - mislim postavljač al ne neću dalje
taj klinac ima karakter i ako to bude neka igra moći i ta vrsta "umirivanja" može čak i da bude mirniji al biće tu mržnje... to nije zdrav autoritet blabla, trebalo bi tako valjda ništa nije savršeno
tako nešto??? tj ako nećeš das eupuštaš u takve odnose s tim dečakom gde ti moraš da ga nešto obaraš možda se preseli

he neki link, rus je, rus https://www.kurir.rs/zabava/zena/28...orate-da-ih-procitate-a-15-obavezno-zapamtite

Poslednja izmena:
Svidja mi se taj tvoj rus,samo bode oci kurir

Jeste tu poenta oko komunikacije,samo sto kad imas dvoje hoces da se ponasas kao da su jedinci a jbt ga polomis se al ne mozes dvoje cuvati kao jedno,gde samo u njega gledas..da ne govorim da nisi uvek zdrav,odmoran plus ostali problemi i da ponekad jednostavno nemas strpljenja..mnogo je lakse na papiru nego u stvarnosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back