Njegovi drugari

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pod uslovom da se prihvati "ne" i apsolvira ta tema, kao i da se ne zloupotrebljava izlozenost intime pacijenta stvarno ne razumem zasto bi 'start' od strane lekara bio zloupotreba i krsenje etike...zbog cega je konkretno to neeticno? cime je lekar zloupotrebio svoj polozaj? ono sto ja smatram je da takvo ponasanje nije uputno jer moze da narusi odnos pacijenta i lekara, do cega ne bi smelo da dolazi, tj. da se radi iskljucivo o neprofesionalnosti. ali to da sankcija jednog klasicnog 'muvanja' bude gubitak posla i dozvole za rad - bojim se da to ne razumem i da nikada necu... i oni su valjda ljudi i nisu liseni slabosti...i nije lepo optuzivati ih za neeticnost i zloupotrebu kada se takvo sto desi... sve u svemu, ako nije izostavljeno neko "drapanje za sisu" ili situacija iz vica sa cigankom i ginekologom :) vrlo, vrlo sam razocarana ovom pricom...

da me muvaju drugari mog muza/decka - odvratno:shock:
definitivno da bismo oboje poludeli - ja zbog njihovog bezobrazluka, a verujem i on zbog tog istog
nisam u tom fazonu
i da je to neko nekada pokusao - bilo bi mi bas neprijatno - i rekla bih mu da cu da zaboravim sta mi je rekao da nebih svog decka povredila i uznemirila - i da ako nastavi bice momentalno receno mom decku i end.8)

veza cveta ako se dvoje vole i razumeju, privlace - mada mrvica ljubomore nikad nije na odmet - ali samo dozirana;)

S_K_V_O:
pod uslovom da se prihvati "ne" i apsolvira ta tema, kao i da se ne zloupotrebljava izlozenost intime pacijenta stvarno ne razumem zasto bi 'start' od strane lekara bio zloupotreba i krsenje etike......

aaa.....evo je još jedna.....:lol:
Ni ja ne razumem, dear SKVO, u čemu je problem što čovek hoće seks :D Biće da je ipak to bila pogrešna žena ;)

ja sam vrlo dobro shvatila da je takvo ponasanje kaznjivo, tako da stvarno nema mesta potencirati zasnovanost na zakonu-na zakonu zasnovana sankcija je upravo ono sto sam iskritikovala.

takodje, vrlo sam se ogradila rekavsi "ako se "ne" prihvati kao odgovor i apsolvira ta tema"...tako da nisam pricala o situacijama "sama je trazila" i "femka se" kao i o "nezeljenoj a vec jasno odbijenoj sexualnoj paznji"...

dalje, ne znam kakve veze ima sa temom to da li je subjekt atraktivan i drustveno pozeljan. da li to na bilo koji nacin proizilazi iz mog posta?ne, jer apsolutno isti stav bih imala da se radi o bilo kojoj drugoj profesiji!

i ne i dalje ne vidim o kakvoj zloupotrebi se radi...da bi postojala zloupotreba po mom misljenju treba da postoji namera da se iskoristi u polozaj u kome se pacijent nasao bilo da je u pitanju izlozenost tela ili saznanja do kojih je dosao u toku terapije! i tu je po meni ta granica. nije je tako tesko odrediti. a ne da i dalje ne ne smatram da je udeljen kompliment ili poziv na izlazak nasilje, nego takva konstrukcija prosto ne moze da mi udje u glavu! i ne znam da li ce se drustvena svest u tom pogledu tako drasticno promeniti, ali moja nece... a ako nastavi tako da se menja mora da ce jednog dana svaki nezeljena sexualna paznja biti tretirana kao uznemiravanje...na kraju krajeva i nas dekolte :) neka hvala...

Nikad nisam muvao devojke svojih drugara, niti je bilo reciprociteta, svašta.. ono što se u primitivnim družbenim zajednicama može zapaziti je takmičenje devojaka, koja će u društvu da bude "bolja riba" i "pametnija", ali moji ljudi nisu takvi.... Evo, recimo i sam se smuvao sa drugaricom svoje ex.devojke i tu stavio tačku.

e, skvo, nemo mi diras babca...pa sve je jasno..nije svejedno kad odes kod lekara i skines se zato sto moras, a ovaj iskoristi tvoj polozaj, spopadne te i nastavi uprkos tvom odbijanju ili odes u radnju pa ti trgovac nesto sarmantno dobaci..sam taj polozaj pacijenta iskljucuje mogucnost nekog muvanja...izuzev ako sam ne daje povoda..
zamisli sad da sam ja doca, a ti dodjes kod mene u ordinaciju..pa ja kazem: skinite se do pola...ti se skines, a ja kazem: jao, sto su vam leepe siise...disite duboko..pa te ufatim za sisu i pitam te: jel osecate nesto kad vas ovde pipnem...dobro, sad lezite..
(oop, polako buki..malo si se uziveo..)

ne zayebavaj me buki...uopste nije rec o takvoj situaciji!
vec rekoh, ne tako plasticno doduse, da takva situacija jeste zloupotreba-kao sto sam jasno napisala, u tom slucaju se radi o namernom iskoriscavanju polozaja u kome se pacijent nasao.
vrlo sam jasno postavila granicu, pa molim da citate sta pisem i ne imputirajte mi ono sto nisam rekla... u ovoj temi je rec bila o klasicnom "muvanju" koje moze da se desi i kod oftamologa, i ja sam o tome pricala!
btw, ne diram nikog, samo imam pravo na svoje misljenje i slobodu govora :) i molim da mi ga niko ne osporava, kao sto ni ja necu drugima to raditi. ne diram nikoga, "diram" samo stav.

e a najsmesnije je sto sam ja htela da kao primer zloupotrebe navedem isti primer kao tvoj :)
ne znam otkud mi bas to pade na pamet...! :P
sto ce reci-ne d'o bog da si ti doca, a ja pacijent...svaaasta bi se tu desilo... :twisted:

uuuu poceli smo da persiramo... :) vazi.
sad ja kao ne znam sta i kako je bilo. da, ne znam-posla sam od cinjenica koje ste vi napisali. a koje se razlikuju od onoga sto ste napisali u poslednjem postu. ako niste potkrepili svoj stav konkretnim cinjenicama, imam puno pravo da mu zamerim. onda pominjete neko pozivanje na neuracunljivost? kakvu neuracunljivost? zar sise umeju toliko da slude da covek postane neuracunljiv? :) neka hvala, ali ne bih ja dalje tako-nacinom obracanja, imputiranjem onoga sto nisam napisala, menjanjem "iskaza" diskfalifikovali ste sebe jos na pola posta kao mog daljeg sagovornika na ovu temu. mada zaista ne razumem cemu tako prenaglasena reakcija s obzirom na vase poznavanje situacije, prava, i vasoj svesti o konceptu prirodnog i socijalno prihvatljivog. verujem da ste u stvari u pravu, ali da ja eto pogresno shvatam cinjenice, kao i da mi ocigledno nije jasna ta misteriozna diskvalifikatorna okolnost-o kako sam samo glupa. pozdrav gospodjo ugadnubabu rastem.

@ugbr...I vi reagujete, licno i neprimereno, sakrivajuci se iza drskosti, sujete, ironicnog manira u komunikaciji, spocitavanja, imputiranja i zamene teza koje su uvredljive, pre svega, po Vasu inteligenciju....Bez namere da nebrojano puta obrazlazem ocigledno i vec napisano, uputicu Vas na ponovno iscitavnje prethodnih post-ova...ja ne polazim sa pozicije pravnika nego sa ljudske pozicije, bas me briga da li je pravo na vasoj strani, i ko kaze da je pravno i ispravno...Konacno, zapitajte se sta je to sto Vas je zapravo isprovociralo...i to kao nikada nista do sada. Mene zaista nije, moja primarna emocija je razocaranje, verovali vi u to ili ne. Bez namere da dalje debatujem na ovu temu, a pre svega jer komunikacija podrazumeva postovanje sagovornika i elementarni napor da se ono sto je napisano procita i razume, pozdravljam Vas...
a sad stvarno zbogom...moze ko god hoce i sta god hoce da pise na ovoj temi, ja sam svoje misljenje rekla, i ne moze ga apsolutno niko promeniti. a ako ste vi sigurni da je to ok ne znam cemu strasti i zasto bi vas doticalo misljenje tamo nekog virtualnog lika koji je takav kakvom ste me opisali (ni malo drsko, niti uvredljivo za razliku od mene) a sto je valjda ocigledno svakoj prosecno inteligentoj osobi na ovom forumu, zbog cega nema potrebe navedeno dalje obrazlagati.

goran-pogrebna.jpg

Back