Njegova mračna tkanja (Filip Pulman)

Knjiga je zaista fenomenalna i zaista ostavlja neverovatan utisak...postoje neki delovi koji su mi tako jaki,prosto mi je tesko da ih citam..cudno nekako...obradio je najvece moguce teme i to na tako prosto-lep nacin ..na kraju mi ostaje neki gorko-slatki osecaj..
Film jos nisam gledala a i nemam zelju,znam da su izbacili najvaznije stvari..

Ja Mozambican Pulmana,i naravno,citao sam ''Njegova mracna tkanja'',odnosno,sada citam Cilibarski durbin.Prva dva dela su super i jedva cekam da procitam treci.Takodje,imam i druge Pulmanove knjige:
''Strasilo i njegov sluga'',''Cerka majstora vatrometa'',''Satni mehanizam'',a video sam da su stampali i ''Rubin u dimu''sto svakako moram da kupim.

Ja Mozambican Pulmana,i naravno,citao sam ''Njegova mracna tkanja'',odnosno,sada citam Cilibarski durbin.Prva dva dela su super i jedva cekam da procitam treci.Takodje,imam i druge Pulmanove knjige:
''Strasilo i njegov sluga'',''Cerka majstora vatrometa'',''Satni mehanizam'',a video sam da su stampali i ''Rubin u dimu''sto svakako moram da kupim.

kakvi su mu satni mehanizam i cerka majstora vatrometa? Strasilo i sluga je bas decija :(

ne znam za vas ali ja mislim da je film trebalo daleko duzi da bude (3sata minimum), da bude u mracnijem stilu napravljen (znaci mracnija atmosfera uz neku ozbiljniju muziku, da se stavi naglasak na bitne poruke) ovako je doveden na nivo bajke i ne razlikuje se od Narnije :mad: a sto se tice ekranizovanja, Madonna, mislim da ce sva tri dela biti ekranizovana, jer je film prekinut pre nego sto je Asrijel otvorio kapiju. Mnogo je glupo film uradjen :(

Back