Nistavilo pseudo-ljubavi...

Strašno je izgubiti veru u ljubav. Izgubiti veru u njenu doslednost. Baviti se mnogobrižnim izgovorima koji je potiru i bacaju u stranu kao krpu. Ubiti onoga ko je jedva čekao da vidi naše lice. Kada postaneš nevidljiv zbog gubitka ljubavi isto je kao i da ne postojiš. Kada se zajedno sa njom umanji i sila pokajanja.
Nervoza i konflikt nikome nisu doneli korist i mir. Strašno je izgubiti osećaj da ti neko može nedostajati. I da je pesimizam jedini osmeh koji možeš sebi darovati. A presija nad bližnjim jedini dijalog. Bunt tada ostaje bez svog stvaralaštva i upada u kolotečinu zastranjenosti. Zaista, strašno je baciti pogled na voljenu osobu a ne osetiti harizmu koja vas je nekada krasila.
Gde nema ljubavi nužno ostaje faktor razdora. Blud je samo apetit koji nedostatak ljubavi ne može sobom zameniti. Nema većeg bluda negoli imenovati sažaljenje kao ljubav ili osećati disanje kao stalnu krivicu. Ili, kulminaciono zlo, tražiti uslugu za uslugu u smislu nadničarskog odnosa (koliko nam je neko duzan za učinjenu ljubav)…i koga smo pretvorili u posed svoje ljubavi bez njegove slobode…

Koracam smelo i uzdignute glave...
Iskreno.. boli me uvce ko ce sta misliti o meni...
Imam svoj personality, ko me voli...voli...a, ko me ne voli..e, i tog volim:)))
Ne, nisam nadmena...
Samo...kada bih se osvrtala na svaku sitnicu, ne bih bila ovo sto jesam...
Imam realna shvatanja, stavove i drzim se istih!
Posedujem emotivnu sirinu....ali da ne bih otisla u hvalospev................zastajem i zavrsavam sa nekoliko reci!
Covek nije svemoguc i mnogo toga ne zavisi od njega!!
Potrebno je naci smisao u pojedinostima, da bi zavirili u sustinu opsteg.
Logicno je pretpostaviti, da neko zna zasto je uradio nesto sto je uradio.
To nije pitanje. Ali jeste pitanje kakvi su ti razlozi,i koje pobude stoje iza svega?
Volim da kazem: sutra je novi dan...idemo dalje...ne volim biti tuzna i ne zbog ljubavi...!
Volim da volim i to cinim svakog dana...:))
Svi imamo lica mnogostruka…
Neka su vidljiva ocima, neka dusom...
Zbog toga volim one, koji su od ljudi uskog uma i srca obelezeni…
Uvek me obraduju lepotom svog unutrasnjeg bica..
Osvrnimo se, jer uvek postoji neko koga cemo voleti ili zavoleti!
Odmahujem i odoh..mislim da mi je nesto zagorelo u rerni..:)))

Back