Ništa novog u 2017. neće biti , za ovaj sav svet , pa i za golog Muju !

Živimo u surovim vremenima , bezobzirnog visoko profitabilnog kapitalizma u kome robuje preko 95% čovečanstva . Kapitalizam , koristio je mnoga oružja da porobi svetsku populaciju , a najmoćnija i visoko isplativa oružja u ovom poduhvatu , bila su mu i ostala : zablude , poluznanja , neznanja , zatucanost , glupost , VIP intelektualizam , rijaliti kultura , primitivizam i prostakluk !
Danas , u eri IT komunikacija , namerno širenje : zabluda , polu znanja , neznanja , zatucanosti , gluposti , kvazi intelektualizma viđenih i poštovanih elita , rijaliti kulture , javnog prostakluka i primitivizma viših krugova i sl. - svakodnevna je normalna pojava , kojoj je populacija izložena , sa kojom se porobljava ; a pored toga , to je visoko profitalan posao , koji plaća onih 5% bogatih kod koji robuje većinski svet .
Može se reći , da je ovo najunosniji posao - koji korporacijama donosi veći profit , nego nekad najplodonosniji rudnici dijamanata !
Svrha AGNOTOLOGIJE ( jedan od novijih pojmova ...grčki : agnosis, nepoznat / neizvestan / neznan - i ontologije, nauka o biću, o onome što postoji, nauke o opštim svojstvima stvari i bića ) , je da u ljudskom biću uništi moć znanja i uspostavi okove neznanja , primitivizma , gluposti i zatucanosti ; a stvori ubećenost o ličnoj sveznajućoj uzvišenosti - te da ga uvede u stanje slepe poslušnosti i beskrajno strpljivo , argatorsko stvorenje , nesvesno sopstvenog ropstva !
Njenu strategiju najlakše je uočiti u reklamno propagandnim emisijama korporacija i firmi , pa i u govorima političara !

Mislim da ova 2017. godina , neće odustati od ove strategije ni za jotu - stim što će i u njoj biti surovijih lokalnih dejstava "NEBESKOG ANĐELA" , u oružanim procesima humanog demokratizovanja pojedinih regiona , sa profesionalnim humanim i visoko moralnim plaćenim ratnicima , kao kakvim ratnim hijenama !
U našem slučaju biće do besvesti rabljena ova strategija u kojoj će svaka njena akcija biti prepuna našeg prostačkog patriotskog primitivizma i idiotizma - u okverenog političkim kretenizmom !

56366e872725b62efa4aac1ae891492b.jpg

Najenergicnije pobijam tvrdnju uvazenog Loncara,koji sa svojim vec opste poznatim pesimizmom,tvrdi,da nista pozitivno nece da se desi,uj 2O17 godini.Ja zaista ne znam,sta ce se dobroga desiti,u celoj nasoj zemlji.Ali u Beogradu ! Pa zar moze nesto lepse,i nesto vece da se
desi,nego izgradnja beograda na vodi.Za citave decenije u nazad,Beograd nije uspeo dovoljno da se razvije ni na kopnu...a mi sada vec lepo
vidimo,kako nas Beograd,raste direktno...iz vode.Pa zar to,postovani kolega Loncar,i da nista drugo ne bude,pa zar to,Vama nije dovoljno.

.....neznam zašto moj realizam liči na Vaš pesimizam.......meni slika sveta nije bela , nit sam zaslepljen prazničnim vatrometima za slavljeničku rulju....po najmanje sam za kulturno umetničke , praznične javne tačke , ponavljača , bivših zabavljačica i muzičara iz košijaških bircusa.....naprosto , stvar sagledavam jednostavno , kroz jevriće i kalkulacije.....
....predpostavljam da vaš optimizam počiva na tvrdnji iz koje je izvučen zaključag da će standard u ovoj 2017. biti veći nego ranijih godina , jer vrednost dinara u odnosu na evro se ne menja.....
....pa dobro....onda u evrima da vidimo , stvar...
....jesam li za stodžu evrića više kilovata struje mogao da potrošim prošle , a pretploše još više --- jeste , i to oha ha !
....jesam li za stodžu evrića više kilograma mesa mogao da kupim prošle , a pretploše još više --- jeste , i to oha ha !
....jesam li za stodžu evrića više litara benzina mogao da kupim prošle , a pretploše još više --- jeste, nešto više!
....jesam li za stodžu evrića više kilograma južnog voća mogao da kupim prošle , a pretploše još više --- jeste i to oha ha !
....jesam li za stodžu evrića više gaća i pantalona kineskih ( turske sam samo sanjao - to je za elitu ) prošle , a pretploše još više --- jeste i to oha ha !
....jesam li za stodžu evrića više lekova mogao da kupim prošle , a pretploše još više --- jeste i to oha ha !

.....može ovako do sutra......no trend kaže da standard pada , done , a laži su u vezi njega sve bezočnije , veće , nasilnije.....da , medijsko je nasilje , kojim se zaglupljuje i drži rulja u neznanju i umišljenom stanju tadovoljstva.....

.....nego Lorde , sve će više biti ljudi obolelih od agnotologoje.....pa ako me pamćenje ne vara , ti se baviš ljudskim dušama - pa pošto će biti više posla za tebe , potkuj se ti malkice znanjima o ovoj boleštini i kako se ona i čime prouzrokuje kod stanovništva......biće tu posla velikog !

.....pa moramo da se neslažemo kako bi iz više uglova stvar sagledavali - čak i ironijom da se služimo , kako bi slučaj lakše i bezbolnije rasvetljavali i razumevali.....sve je to život , do god mirno jedni pored drugih stojimo i ne ispoljavamo agresiju.....a ovo kažem , jer kod sveta koji je agnotološki obrađen , agresija je komtrolisano stanje spolja - iz centara vlasti.......onda se iz ovih ili onih razloga , uglavnom iz nacinal patriotizma i religijskog fanatizma , pokrene lavina nebeske uzvišenosti , koja je lažna duševna hrana kojom se hrani rulja i eto rata u svim oblicima......prošli smo kroz to....

....mažno je da MIRNO STOJIMO JEDNI PORED DRUGIH U RAZLIČITOSTI , SVESNI DA SAMO TAKO SAZNAJEMO.....

Back