Нискокалорични, здрави, укусни оброци

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.356
Дакле, да се не бисмо гојили битно је да не претерујемо у калоријама.

Али, укусне ствари углавном имају велики број калорија, а ми волимо да једемо укусне ствари.

такође је битно да нам оброци буду здрави. Дакле, мора да буде нискокалорично, здраво и укусно, тј. да се не гојимо, да се здраво хранимо, али да уживамо у храни.

Имате ли неке рецепте који испуњавају барем делимично постављене критеријуме?

Ја јутрос за доручак појео 100 грама овсених које сам ставио у воћни јогурт (не знам колико сма сипао...узео литарску флашицу, јогурт са укусом јагоде), можда 200-300 грама, и ту насецкао банану.

Овсене 389 калорија, јогурт на 100 грама пише ми 66 калорија и банана на 100 грама има 89 калорија, а сад..не знам колко једна банана има грама.

Укус је феноменалан. Као банана торту да једем или неки слатки крем.

Posto je dorucak najvazniji obrok izbegavam da eksperimentisem sa pahuljicama,kasama,vocnim jogurtima...
Idealan dorucak :mrgreen:

full-english-7355w-2.jpg

Za doručak obično jedem kaloričnu hranu. To se u toku dana i ovako utroši.Izbegavam večeru ili jedem laku hranu, ne jedem posle 19h.Obično čaj i neki keks ili pojedem neku voćku.
Pečena jaja su odlična za doručak, mogu i kuvana.Generalno izbegavam prženu hranu i fast food. Sve drugo dolazi u obzir. Uglavnom spremam i jedem kuvana jela, pečeno ili kuvano meso sa grilovanim povrćem, izbegavam roštilje i slatkiše(jedem urme, voće,ponekad voćnu salatu), sveže ceđene sokove, ne pijem kupovne sokove, gazirana i energetska pića ni pod razno,ne jedem crveno meso (uglavnom piletinu i ribu).Uz svaki obrok manje hleba i što više sveže salate.Ne jedem konzerviranu hranu, zimnice izbegavam(samo kiseli kupus, paprike i cveklu)

Poslednja izmena:

Back