Nisan obrnuti hibrid

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.666
Ovaj koncept sam promovisao u realu medju kolegama vec nekoliko godina , ali je lepo sto je nisan to ozbiljno shvatio a ne onako kako sam ja prolazio u realu . Nije bilo interesovanja kod nas , a ni medju kontaktiranim investitorima, vezanim sa auto industrijom veceg kalibra .
Rec je o ideji da se elektroautomobil usavrsava nezavisno , a koristi agregat da puni bateriju .
Prednosti su brojne.
Promocija koncepta uzivo je najavljena za Jul mesec ove godine.

Ovaj koncept sam promovisao u realu medju kolegama vec nekoliko godina , ali je lepo sto je nisan to ozbiljno shvatio a ne onako kako sam ja prolazio u realu . Nije bilo interesovanja kod nas , a ni medju kontaktiranim investitorima, vezanim sa auto industrijom veceg kalibra .
Rec je o ideji da se elektroautomobil usavrsava nezavisno , a koristi agregat da puni bateriju .
Prednosti su brojne.
Promocija koncepta uzivo je najavljena za Jul mesec ove godine.
Nisam siguran da sam te razumeo - znači tu bi automobil pokretao isključivo elektromotor?
Otprilike nešto kao Opel Ampera?

To može biti dobra ideja. Čitam sad da će Opel za koju godinu imati kompletan proizvodni program s takvim sistemom.
Šire gledano budući da je Opel sada deo Stelantisa, korporacije koja pod svojom kapom sem njega ima i PSA i Fiat dolazimo do toga da će potencijalno veliki broj vozila imati varijantu da ide na struju, ali neće spolja opterećivati elektroenergetski sistem dok će vozaču pružati sve prednosti elektroautomobila (bešuman rad, bolja ubrzanja, odsustvo menjača)

Pa sve to zvuci lepo kad mi pricamo ovako , ali veruj mi u eu nije bilo interesovanja za to sigurno 5 godina , e sad da li je opel kriv za to ili ne , ali ja ne vidim da je opel koristio tu ideju nego samo modifikovani hibrid, ali dalje benzinski pogonski motor .

razmisljao sam nekad o takvom sistemu

ali - koliki agregat ti treba da bi napajao elektromotor od 50kw?

posle sam mislio o boljem menadzmentu energije, da na ravno i nizbrdo koristi jedan motor od, recimo, 20 kw, da na uzbrdici ukljuci jos jedan, jaci

takodje bi trebalo poboljsati sistem za punjenje baterija dok je auto u pokretu , ne samo kad koci nego uopste

То сам и ја негде чуо - бензински мотор који није повезан на точкове него само пуни батерије по потреби.
Не сећам се за који ауто.

razmisljao sam nekad o takvom sistemu

ali - koliki agregat ti treba da bi napajao elektromotor od 50kw?

posle sam mislio o boljem menadzmentu energije, da na ravno i nizbrdo koristi jedan motor od, recimo, 20 kw, da na uzbrdici ukljuci jos jedan, jaci

takodje bi trebalo poboljsati sistem za punjenje baterija dok je auto u pokretu , ne samo kad koci nego uopste
5kw za 50kw ako hoces da prodjes jeftino . Ima tu puno fora , ali nisu ove sto si nabrojao , npr ne treba to dodatni motor za uzbrdo , niti je problem punjenje u letu, a ovo poslednje ne znam tacno sta si mislio . Ali ima mnogo drugih fora za koje sam siguran da ih nece provaliti u prvim verzijama , a strasno su bitne , ali vidis da pricas sa benzinashima , koji ne voze puno pa I ne razmisljaju , nego su menadzeri . U svakom slucaju potrosnja je pola od sadasnje .

Komercijalne verzije ne mogu da se oslone na pamet nego na glupost kupca . To znaci da racunas da ce trupac da sa praznim baterijama da krene uspon na mont blan .
Inzenjeru kazes u uputstvu potrosnja za voznju pod uglom je u tabeli i treba vam tolika rezerva u bateriji.

To se sve uvek vrti oko iste cene po kilometru, uvek je glavni reper benzin jbg 100 godina ne mogu da smisle baterije a sus motor je svoje dao. Eventualno kondenzatori ali džaba kada svemu i svačemu naduvavaju cenu po difoltu. U 21 veku sve skupo :mrgreen:

Kako te baterije ne moze da se pune voznjom kao akumulator,moze samo nece da je besplatno
Logika nalaze da sto se vrti moze da se iskoristi.
Tako na automobilu imamo 4 tocka i nije mi jasno da ne mogu da iskoriste ta 4 tocka da pune baterije dok se automobil vozi.
Uostalom verovatno je to odavno izmisljeno ali cekaju da se iskoriste prirodni resursi pa ce onda tako nesto da ubace u redovna vozila.

Sve to moze I postoji ali je bitno cak I ko promovise .
Isti kondenzatori postoje I za mene I za teslu , jos tesla sad moze da ih usavrsi posto je kupila maxwell.
Ista konfiguracija koja pazi na max struju punjenja I praznjenja , isti alternator , velicine do kantice 5l .
Taj trend trendsetera ili izvikanosti se sve vise uspostavlja u industriji.
USA tu ima prednost , jer navatas 3 milke za projekat investicije I onda ti platis pravljenje agregata .
Ne postoji praksa , a moja procena je 60% od danasnje potrosnje , uz male promene , a uz veliku specijaluzaciju vec nemam pojma .
Boranija kao ja , ne zna ko mu je protivnik , nafta , eu elita , nemacki auto svet , menadzeri , politicari .
Jos je gore kad prodajes koncept a ne proizvod ili mesavinu kao ovde .
Evo eto za vas pitanje sta bi vi radije, manji agregat ali onda mozete doci u situaciju da vam se nekad isprazni baterija ili veci agregat koji ne kosta bas mnogo vise ali je vise a koncept rada totalno drugaciji , samim tim I potrosnja. Ekvivalentno igricama sistem brzog rasta zdravlja ili stamine ili sporog a jeftinijeg nizeg nivoa .

Moja procena je da ce izbori biti ka glupljim varijantama tj idiot proof , npr zahtev da motor radi samo dok je kljuc u bravi . To je vise pogodno za bogatije I skuplje automobile, sa garazama. Ja bih voleo da postoji I verzija dugog punjenja I rada , imam svoje razloge , ali mislim da nemam podrsku za to .

Back