Nisam znao da je Ante Pavelic bio...

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Parun

Poznat
Poruka
7.760
poslanik u Skupstini KSHS i da je bio prisutan kada je Punisa Racic ubio g.Radica. Neposredno pre ubistva Punisa Racic mu se (Pavelicu) obratio recima: "Ne brini tebi se nece nista desiti". Atentatu (ubistvu) je prethodila rasprava oko srpskih zrtava u I sv ratu i prolivene srpske krvi, kada je neko iz hrvatske delegacije dobacio (parafraza) :"recite koliko je srpske krvi proliveno pa da vam to platimo" na sta je usledila pucnjava i ubistva.

Poslednja izmena:
Nisam znao da je Ante Pavelic bio... .
..БРИТАНСКИ ШПИЈУН, обавештајац британске МИ6 од 1926. године.

Зато су у спасавању Анте Павелића у мају 1945. године учествовале "савезничке" енглеске обавештајне службе.
Британски високи дипломата први се срео са Павелићем у Франкфурту. Британци су га пребацили у Ватикан,
а Американци у Латинску Америку.

Велики српски "пријатељи и савезници" - Енглези ! :think:

poslanik u Skupstini KSHS i da je bio prisutan kada je Punisa Racic ubio g.Radica. Neposredno pre ubistva Punisa Racic mu se (Pavelicu) obratio recima: "Ne brini tebi se nece nista desiti". Atentatu (ubistvu) je prethodila rasprava oko srpskih zrtava u I sv ratu i prolivene srpske krvi, kada je neko iz hrvatske delegacije dobacio (parafraza) :"recite koliko je srpske krvi proliveno pa da vam to platimo" na sta je usledila pucnjava i ubistva.

Nije to taj Ante Pavelić,već drugi čovek !
Tata NDH je u tim godinama tumarao po Evropi,
tražeći politički identitet....!

..БРИТАНСКИ ШПИЈУН, обавештајац британске МИ6 од 1926. године.

Зато су у спасавању Анте Павелића у мају 1945. године учествовале "савезничке" енглеске обавештајне службе.
Британски високи дипломата први се срео са Павелићем у Франкфурту. Британци су га пребацили у Ватикан,
а Американци у Латинску Америку.

Велики српски "пријатељи и савезници" - Енглези ! :think:

Nikad oni nisu bili srpski prijatelji !
A,još manje - veliki...
Uvek su kurrve bili.
To su i ostali.....

Naravno. Baš to htedoh napisati. To nije taj Ante Pavelić. Ovaj što je bio poslanik je bio za Jugoslaviju.

E, kad smo već kod toga, imao sam ja komšiju Antu Pavelića. Bio je veliki protivnik raspada Jugoslavije, i veliki protivnik ustašoidnih pokreta koje je probudio Tuđman. Kada se zagovnalo u Bosni, morao je pobeći glavom bez obzira, jer je bio na spisku HOS-a za likvidaciju kao izdajnik.

ne znam jel u pitanju ista osoba, mozhda su u pitanju dve osobe sa istim imenom.
onog zlikovca je u juzhnoj americi prepoznao neki srbin i oprangijao ga al je krme ostalo zhivo i posle toga je pobegao u shpaniju

Jeste,čovek (Hrvat) istog imena i prezimena kao tata NDH.
A,u Argentini ga nije prepoznao "neki čovek",
već je to bila isplanirana konspirativna akcija jugo tajne službe da se Pavelić likvidira....

Ех мaјку му, сaмо дa су нa време, одмaх по успостaвљaњу зaједничке држaве повучене грaнице Хрвaтске, никaквог срaњa не би било нa Бaлкaну, Хрвaтскa је моглa дa буде бaновинa сa српским/југословенским крaљем кaо бaном, моглa је дa бирa дa ли ће дa се одвоји или дa остaне у зaједници, кaо дaнaс нa пример Шкотскa.
Aли не, српскa елитa је имaлa плaнове aсимилaције, мислили су лaкше ће их aсимиловaти aко им дaју више српских етничких територијa и више Србa увуку под хрвaтску ингеренцију.

И тa игрa се свaки пут зaвршaвaлa крвaво..

Ех мaјку му, сaмо дa су нa време, одмaх по успостaвљaњу зaједничке држaве повучене грaнице Хрвaтске, никaквог срaњa не би било нa Бaлкaну, Хрвaтскa је моглa дa буде бaновинa сa српским/југословенским крaљем кaо бaном, моглa је дa бирa дa ли ће дa се одвоји или дa остaне у зaједници, кaо дaнaс нa пример Шкотскa.
Aли не, српскa елитa је имaлa плaнове aсимилaције, мислили су лaкше ће их aсимиловaти aко им дaју више српских етничких територијa и више Србa увуку под хрвaтску ингеренцију.

И тa игрa се свaки пут зaвршaвaлa крвaво..
To je glupost... i njima je bilo jasno da je zbog jake rimokatoličke crkve i njene propagande moguća samo hrvatska asimilacija bosanskih i hercegovačkih katolika, Dubrovčana, Dalmatinaca, Bunjevaca i Šokaca... što se (sa vrlo malim izuzecima) i desilo...

Što se tiče stvaranja Kraljevine SHS, tu nije bilo alternative... takvo je bilo raspoloženje i u centrima moći na zapadu i među javnim mijenjem (mislim na inteligenciju)... a granice sa Hrvatima se tada (a i danas) ne mogu povući a da neko (ili obje strane) nije nezadovoljan... zato onda i nisu povučene etničke granice...

Nije da branim srpsku političku elitu i Karađorđeviće, ali mislim da nije moglo drugačije... nije 1918. na Balkanu naša prekretnica... nego novembar (oktobar po starom kalendaru) 1917. u Rusiji... tada i u mjesecima poslije toga smo ostali bez jedinog moćnog saveznika i iskrenog prijazelja, bez obira na to što neko sad može isticati neke stvari kada su Rusi podržavali naše neprijatelje Bugare (koji su Rusima takođe braća), naravno da su oni uvijek (pa i danas) gledali prvo svoje interese...

Nasao sam u Wilkipediji da je to bio bas PRAVI Ante Pavelic i da je od 1927 do 1929 bio poslanik Jugoslovenskog Parlamenta, kao delegat grada Zagreba Vidi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ante_Pavelić

a da je kasnije otisao u Italiju gde je osnovao ustaski pokret. Zato sam se bas iznenadio a vidim da i ovde ima onih koji ne veruju u to.

Naravno. Baš to htedoh napisati. To nije taj Ante Pavelić. Ovaj što je bio poslanik je bio za Jugoslaviju.

E, kad smo već kod toga, imao sam ja komšiju Antu Pavelića. Bio je veliki protivnik raspada Jugoslavije, i veliki protivnik ustašoidnih pokreta koje je probudio Tuđman. Kada se zagovnalo u Bosni, morao je pobeći glavom bez obzira, jer je bio na spisku HOS-a za likvidaciju kao izdajnik.

Pogresno Don to je bas bio taj Ante Pavelic, tada pravnik i prisustvovao je atentatu na g. Radica. Vidi gornji tekst u Wlikpediji a ima i drugih istorijskih dokumenata. Inace nije bio za Jugoslaviju i u Skupstini je iznosio otvorene stavove o nezavisnosti tadasnje Hrvatske.

Poslednja izmena:
Izvodi iz Wilkipedije:

Pavelić was a lawyer and prominent politician in the Kingdom of Yugoslavia, known for his nationalistic beliefs, particularly about an independent Croatia. From 1927 until 1929 he was a member of the Yugoslav Parliament where he declared his beliefs about Croatian independence

Pavelić was eyewitness to the 1928 assassination of Stjepan Radić in the chamber of the Yugoslav Parliament.

Nasao sam u Wilkipediji da je to bio bas PRAVI Ante Pavelic i da je od 1927 do 1929 bio poslanik Jugoslovenskog Parlamenta, kao delegat grada Zagreba Vidi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ante_Pavelić

a da je kasnije otisao u Italiju gde je osnovao ustaski pokret. Zato sam se bas iznenadio a vidim da i ovde ima onih koji ne veruju u to.

I dalje ne verujem !
Šteluju Hrvati.
Jel' im prvi put da prepravljaju istoriju ?
Posebno na toj "wikipediji"....
Tu svako brlja šta 'oće !

Prvi put čujem da je princ Tomislav bio umešan u neki atebtat i ne mogu to ni da zanislim.

A nisam čuo ni da Vlado Dapčević ima neke veze sa likvidacijom Pavelića, premda mi na njega to već mnogo više liči. Znaš li ti neke detalje, Moračanine?

čiato sam nedavno ispovest Blagoja Jovovića o tom dogadjaju.....Pavelić je bio ranjen i preživeo je.ali je od posledica ranjavanja preminuo u Španiji..

Koji se u dokumentima pojavljuje i kao zubar da bi se razlikovao od NDH-zločinca. Dr Ante Pavelić Zubar je bio predsednik Hrvatske stranke prava i jedan od članova delegacije koja je regentu Aleksandru predala adresu kada je proglašena Kraljevina SHS. Nalazi se na onoj čuvenoj fotografiji ali ja ne umem da ga prepoznam.

Постојала су 3 Антеа Павелића:први је био посланик и члан Југословенског одбора(отац усташког поглавника), отац НДХ и историчар Анте Смит Павелић...

др Анте Павелић (старији) није био отац свог озлоглашеног имењака. будући поглавник је рођен у сиромашној радничкој породици.

Back