Nisam vodila macu kod veterinara

Slatkodevojce

Obećava
Poruka
78
Male mace nisam ih vodila veterinaru niti su primile neke vakcine koje cujem da treba da prime, jedna je bas mala ovaj drugi je napredovao al ne znam zasta je to te vakcine ako bi mi neko mogao pojasniti, mozda je ovo nekom smesno ali ja stv ne znam nista o mackama, ja mislim da bi je trebala odvesti veterinaru izgleda veselo jede pije mislim da je zdrava jedino kine doduse sad ne kije pre 2, 3dana je kijala malo, ne znam sto ja mislim da bi je trebala odvesti da se uverim da je dobro ali moj tata kaze da ne treba da je dobro sve to, ali ja cu je odvesti na kontrolu ako uspem od njih, i ako mozete da preporucite nesto dobro za mace za njihovo zdravlje, nebi podnela da umre

Pa gledaj vakcine za njih su isto kao i one za ljude predviđene da ih zaštite od bolesti od kojih mogu da se razbole.Dosta od tih mačijih bolesti kao što je na primer panleukopenija(mačiji štenećak) su prilično opasne po njih i mogu da uginu ako se razbole,naročito mali mačići... tako da ti je dobro da ih odneseš kod veterinara i da vidiš kad da ih vakcinišeš,naročito ako borave napolju često...Isto bi bilo dobro i da vidiš sa veterinarom da ih kastriraš/sterilišeš(naravno zavisi da li su u uzrastu za to ili treba još malo da ih pustiš da porastu) jer odrasle mačke koje nisu kastrirane ili sterilisane znaju da ljunjaju i da se gube i na po nekoliko dana kada ih uhvati da se pare i to povećava šanse da se nege izube ili da im se nešto desi uz put,a nekastrirani mačori hoće i da zapišuju svoju teritoriju(da i mačke to rade,ne samo psi).

Male mace nisam ih vodila veterinaru niti su primile neke vakcine koje cujem da treba da prime, jedna je bas mala ovaj drugi je napredovao al ne znam zasta je to te vakcine ako bi mi neko mogao pojasniti, mozda je ovo nekom smesno ali ja stv ne znam nista o mackama, ja mislim da bi je trebala odvesti veterinaru izgleda veselo jede pije mislim da je zdrava jedino kine doduse sad ne kije pre 2, 3dana je kijala malo, ne znam sto ja mislim da bi je trebala odvesti da se uverim da je dobro ali moj tata kaze da ne treba da je dobro sve to, ali ja cu je odvesti na kontrolu ako uspem od njih, i ako mozete da preporucite nesto dobro za mace za njihovo zdravlje, nebi podnela da umre
Macke, macici moraju da biti vakcinsane i nas ti je savet da ih
pod hitno odvedes veterinaru i da dobijes "pasoshe da su vakcinisani
Koliko ja znam trebalo bi da budu i chipovane, ali sad, to nije vazno kao vakcina.

Macke, macici moraju da biti vakcinsane i nas ti je savet da ih
pod hitno odvedes veterinaru i da dobijes "pasoshe da su vakcinisani
Koliko ja znam trebalo bi da budu i chipovane, ali sad, to nije vazno kao vakcina.
eee da,to za čip sam zaboravio...a jeste prilično bitno jer po tome ako se izgube i neko ko ih nađe ode s njima kod veterinara samo očitaju informacije s čipa i znaju koga da kontaktiraju...al da,to nije nešto mnogo hitno kao vakcin.

Back