Nisam savrsen/a

Pretpostavljam da je postavljanje teme odraz izvesne grize savesti ? :)
Stvarno je lakse i komotnije biti dobar.
Ne bih nikada (ne zato sto hocu da naglasim kako sam ja dobra, predobra, tj. savrsena) :) ) uzela taj novac. Mislila bih da ce me zgaziti auto, neko voljen se razboleti, ta devojka u ocajanju iseci vene i ostaviti malu bebu siroce...:(
Nesto ne mogu da se setim da sam NAMERNO bila prema nekome zla (losa, pakosna). Mozda nesto ostrija kada je trebalo zastiti svoje pravo, osecaj solidarnosti prema nekome kome se pravi krivda, "obicnu" pravednost i istinoljubivost... Mozda sam citala pogresne knjige :)
Dobro, znam da ovo igleda kao da nosim ( iz skromnosti samo po kuci :) ) oreol, ali... nekako sam suvise NACEGEVARISANA.
A sitnije stvari, koje pokazuju da sam potpuno prosecno ljudsko bice, dakle, sa promenljivom duzinom fitilja, smatram neophodnim nesavrsenstvom. Zato kad te/me "nagazi" svekrva ili neko u prevozu, sta ces, normalno je da pokazes zube!

Hehe B&H, meni izgleda kao da si ti dosla ovde da se pohvalis kako si iznad svih nas... Naravno malo ko ce da poveruje u tako nesto a i za to imas drugu temu, ako treba link napisacu:-)
I nekako dal slucajno ili ne, al bas sad si primetila ovu temu kad su nam se misljenja na drugoj temi suprotstavila:-D

Jao bas ste me podstakle da moram ispricati ali mislila sam da ce to ostati tajna cijeli zivot...
Mojoj djevojcici prvi dan u skoli.Sva sretna da upozna drugarice jer nije isla u vrtic pa je bila usamljeno i povuceno djete.Ne smje ni u jednu klupu da sjedne,stidi se,oklijeva...Ja je nagovorim da sjedne do preslatke crnkice u prvu klupu.Ona sva preplasena sjeda,pruza crnkici ruku a ova ni pet ni sest"Ne mozes pored mene,ja mrzim kad me neko gleda ocima macke"(moja kcerka ima plave oci).
Djete se rasplakalo,ja cutim ,premjestim je do neke druge a u meni bjes kao da me uvrijedio odrasli covjek.Poceo cas,svi roditelji otisli a ja ostala,znam da je djete nesamostalno pa za svaki slucaj.
Uciteljica izlazi sa crnkicom,vidi me i sva sretna me zamoli da malu ispratim do toaleta da ne ostavlja razred bez nadzora.Ja je ispratim,sacekam ispred kabine,kad je izasla(ovo me jos uvijek sramota)
vidim da je uvukla suknjicu u stramplice.Okrene se pita me je li se dobro namjestila ja kazem da je sve super i posaljem je u ucionicu takvu.Iz ucionice samo provala djecijeg smjeha.
Danas posle mnogo godina ona je najbolja drugarica moje kcerke i svaki put kad dodje kod nas mene bude tako stid da ih samo pocastim i pobjegnem iz kuce...

Hehe B&H, meni izgleda kao da si ti dosla ovde da se pohvalis kako si iznad svih nas... Naravno malo ko ce da poveruje u tako nesto a i za to imas drugu temu, ako treba link napisacu:-)
I nekako dal slucajno ili ne, al bas sad si primetila ovu temu kad su nam se misljenja na drugoj temi suprotstavila:-D

A shta me to molim te istiche, sem sopstvenog stava?
Primetila sam temu zato shto je bila podignuta, pa sam je iz tog razloga i prochitala, ashta sam imala da kazem na nju imala sam. Nemoj paranoisati bezrazlozno. Nisam ja neko ko ce da chita tvoje postove i juri te po Krsti. Imam ipak pametnija posla u zivotu.

A shta me to molim te istiche, sem sopstvenog stava?
Primetila sam temu zato shto je bila podignuta, pa sam je iz tog razloga i prochitala, ashta sam imala da kazem na nju imala sam. Nemoj paranoisati bezrazlozno. Nisam ja neko ko ce da chita tvoje postove i juri te po Krsti. Imam ipak pametnija posla u zivotu.

Nisi bila dobra :mrgreen:
Gradjevinci te opomenuli za sest hiljada a ti kao filmska diva ni pivom da ih castis
Tz tz tz

Nisi bila dobra :mrgreen:
Gradjevinci te opomenuli za sest hiljada a ti kao filmska diva ni pivom da ih castis
Tz tz tz

E pa da znash da si ubo pravo u centar. Trazili su da ih chastim pivom, i osecala sam se kao kreten, jer sam u tom momentu vec kasnila da uplatim engleski, a bio mi je zadnji rok za uplatu. Toga se zaista stidim...jer sam imala dobru volju...ali ne i vremena...
Par puta sam posle gledala da li sede na tom mestu (mozda bi ih prepoznala), ali nisam ih vishe nikad videla. Jbq...
A da me sramota, sramota me zbog toga...

Ideja mi je da ovo bude tema u kojoj cemo pisati dogadjaje, situacije u kojima smo SVESNO(znaci ne slucajno i za tudje dobro) kao odrasle i odgovorne osobe povredili nekog. Znaci nesto sto smo uradili iskljucivo u nasu korist a na stetu te druge osobe.

Ko ima zelju moze i da napise razlog(ne opravdanje, vec jednostavno razlog) zasto je to uradio.

Da napomenem samo jos jednu vaznu stvar. Ne zelim da se ova tema pretvori u rasprave, osude, omalovazavanje. Svi znamo da smo makar jednom u zivotu uradili nesto cime se ne bismo hvalili na skupu humanista, zato i takav naslov.

Pa da pocnem. Juce ja na salteru jedne banke placam racune u vrednosti nesto preko 6 000 dinara. Devojka koja je radila umesto da mi vrati samo one isecke i kusur vrati mi pare koje sam joj dala. Izlazim ja iz banke i elegantno odlazim. Naravno jedno 5 puta sam vagala u sebi dal da se vratim ili ne al reko' jok i tako ja odem kuci sa sve parama u dzepu. :shock: Ne moram da pisem da sam se osecala kao begunac i ocekivala da zacujem iza sebe topot koraka i :"Ej, ti, ti ti, bas ti, ti sto si odnela pare!!!". Cak sam naisla i na policajce i pomislila da mene traze:roll: Sve u svemu iz ovoga sam izvukla vaznu pouku-nije lako biti lopov:lol:

Hehe, iskreno receno, da mi se opet isto desi nisam sigurno da bih uradila suprotno osim ukoliko bi na mestu te devojke bio neko siromasniji od mene...

Pa da cujem vas... Priznajete li da niste savrseni?;)

sooper je tema....mislio sam da je neka tip. ženska savršenost..pa nisam otvarao......al sam lepa bole me noge kad hodam i taj rad.... e ja na osnovu iskoostva znam da si pravilno postoopila.....i to sad vezano šta se sve hronološki meni dešavalo...
gleaj sad...
....na šalteru mi izbroji manje para....ja krenem... i tek na ulazu iz pošte ukapiram da je manje....pu majku mu...ajde reko da vidim..to poštenje...možda je okej lik...pa na reč..neam ja dokaz da nisam pare stavio negde u deseti džep....i kažem mu...on kao....nema šanse....ćao....dao sam ti toliko koliko sam dao....ja pozovem kontrolora....rekoh...vaš sloožbenik je meni isplatio manje...kontrolor meni kao..dobro..hajde...i da mi pare...kao da mi poklanja...a moje su pare...šta će meni ta neprijatnost....??
......droogi sloočaj sa mojom babom i poštarom....
taj je jednom mojoj babi..dok su se pare delile na rooke isplatio jedno 10 penzija više..i baba..ajde zovi ...otišla boodala...popio kafu....izgoobiće posao....i ja ga joorio...vratio pare....i sve sooper.....e, taj isti jebeni poštar neša.....kad je trebalo da nam urooči na rooke neku pošiljku...ne da nije dostavio na rooke...nego je poslao ne u glavnu....ne u poštansku....nego neku tamo što radi po sporovima...dan i po sam ja izgoobio dok sam ušao u trag pošiljci.....i dok sam dobio posle 15 dana to što je trebalo da mi stigne bez problema....isti poštar je u pitanju.......KOJI NE RADI SVOJ POSAO...ZA KOJI JE PLAĆEN...pa ako on ne zna... iii bilo ko svoj posao....nije na tebi....kao građaninu..da vodiš račoona o tome....

xmm ... ajd bicu iskren i kazatju kako se sve odigralo ...
shetao sam se kalishom ( kalemegdanom ) tokom letnjih zhega i ugledao sam jednu staritzu na klupi koja je prosila govorila je dajte mi pare za leba ... iskreno da vam kazhem mislio sam da je neka folerka pa sam joj onako hladnokrvno rekao : NEMA VIShE SVE JE RASPRODATO TEK SUTRA ...
posle toga dok sam bio u Sv. Petci me grizla savest ... kad sam pocheo da se vratjam u Knez malo da se proshetam ( trebo sam da se nadjem sa drugom ) ... ugledao sam istu tu zhenu ... plakala je na klupi i jaukala ( ni sam ne znam zashto ) ... odjednom sam pocheo da osetjam muchninu u stomaku ko da me je neko tuko iznutra ... izvadio sam kesh iz dzepa shto sam imo ... najsitnije mi je bilo 500din. i bez ikakvog razmishljanja sam joj dao tih 500din. i najiskrenije sam joj se izvinuo ( il izvinio ne znam tachno :) ) ... rekla mi je da nema weze , i da to znachi da se Bog smilovao na mene ...
Inache prochito sam na pochetku teme da treba raazlog tog zlog dela ... pa ne znam nikakav razlog shto sam reko onako ochajnu rechenitzu ... al drago mi je da sam na kraju znao da je ta zhena ipak odma otishla u prvu pekaru i kupila sebi 2 kifle i da je jela ko niko ... ( xexe ... malo sam se rastuzhio :) ... ) ...
to je to od mene :) ...

Jao bas ste me podstakle da moram ispricati ali mislila sam da ce to ostati tajna cijeli zivot...
Mojoj djevojcici prvi dan u skoli.Sva sretna da upozna drugarice jer nije isla u vrtic pa je bila usamljeno i povuceno djete.Ne smje ni u jednu klupu da sjedne,stidi se,oklijeva...Ja je nagovorim da sjedne do preslatke crnkice u prvu klupu.Ona sva preplasena sjeda,pruza crnkici ruku a ova ni pet ni sest"Ne mozes pored mene,ja mrzim kad me neko gleda ocima macke"(moja kcerka ima plave oci).
Djete se rasplakalo,ja cutim ,premjestim je do neke druge a u meni bjes kao da me uvrijedio odrasli covjek.Poceo cas,svi roditelji otisli a ja ostala,znam da je djete nesamostalno pa za svaki slucaj.
Uciteljica izlazi sa crnkicom,vidi me i sva sretna me zamoli da malu ispratim do toaleta da ne ostavlja razred bez nadzora.Ja je ispratim,sacekam ispred kabine,kad je izasla(ovo me jos uvijek sramota)
vidim da je uvukla suknjicu u stramplice.Okrene se pita me je li se dobro namjestila ja kazem da je sve super i posaljem je u ucionicu takvu.Iz ucionice samo provala djecijeg smjeha.
Danas posle mnogo godina ona je najbolja drugarica moje kcerke i svaki put kad dodje kod nas mene bude tako stid da ih samo pocastim i pobjegnem iz kuce...

Super si postupila. I ja bih isto tako. Bas je dobra pricica :)

a kad je ta CRNKICA doshla prvi dan kod tvoje cerke u kutju , jel te je mozhda pitala GDE SE NALAZI WC ???
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Hrabrost je priznati svoju nesavrsenost...pobogu, ne mozemo svi delati po bozijoj volji. Ima u nama nesto demonsko sto daje slast zivotu.
Ja sam pre neki dan uzela sinovljen deciji sat i navila ga u 10h pa stavila u akt tasnu supruga. Ovaj nije ni primetio ali se izblamirao kada je sat poceo da zvoni u metrou. Psovao mi je sve po spisku ali to je bila kazna za tvrdoglavost (koju ne mogu da podnesem) i ocbecala sam da cu mu napraviti razne pakosti ako se ne" dovede u red"....

Prc!!!

Back