Нисам расиста, погрешно су ме схватили!

Poruka
18.681
НИНА ОДГОВОРИЛА РОМИМА: Нисам расиста, погрешно су ме схватили!

Погрешно су ме схватили, нисам мислила ништа лоше. Хтела сам да кажем да је злоупотреба деце у те сврхе страшна, рекла је
Нина Јанковић
Глумица Нина Јанковић, која се прошле недеља удала за свог дугогодишњег партнера Матеју Дичића, али гламурозно венчање младој глумици покварили су, како је изјавила, Роми и новинари.

Јанковићева је изјавила да су је Роми испред цркве Свети Марко спопадали и ометали њеној срећи.

"Испред цркве Св. Марка, има толико Рома, који толико вуку људе, да им лижу ципеле, да жена баца бебу другима, мислим, мени је то стварно. Ја не знам ко то треба и шта треба да се уради. То стварно део који ти ремети, уништава ти неке од најлепших тренутака у животу", рекла је Нина.

Одмах после њене изјаве огласило се и "Хуманитарна фондација Радио Ром, која је најоштрије осудила изјаву глумице Нине Јанковић изречене у емисији Гламур".

"Те летеће Роме испред цркве, не занима ко се удаје, не занима их нечија венчаница нити ко је млада, они немају амбицију да некоме намерно покваре свадбу, напротив Роми слове за заједницу склону весељу и песми, али положај Рома данас није нимало весео – од новца добијеног испред цркве хране своје породице", писало је између осталог у саопшетњу фондације Радио Ром, захтевајући да се глумица извине.
Нина Јаковљевић је изјавила да је погрешно схваћена и да је није расиста.

"Погрешно су ме схватили, нисам мислила ништа лоше. Хтела сам да кажем да је злоупотреба деце у те сврхе страшна. Ја нисам расиста нити било шта, стварно", одговара глумица Нина Јанковић, на оштру осуду јавности због интервјуа који је дала, а у ком је рекла да су јој Роми испред Цркве Светог Марка "уништили један од најлепших тренутака у животу".

"Нисам позвала ни на какав говор мржње. Ништа нисам рекла из зле намере, сматрам да треба помоћи тим људима, а не да се не може ходати од њих. То није лепо понашање. Правите од глупости сензацију", изјавила је Нина.

http://www.kurir-info.rs/nina-odgovorila-romima-nisam-rasista-pogresno-su-me-shvatili-clanak-1419669

Čudo jedno da naši dobri moderatori nisu obrisali i ovu temu zbog rasizma, kao i prethodnu :mrgreen:

Inače, da ponovim ono što sam napisao i pre : hteli ste Ciganistan, dobili ste Ciganistan ;)

Tačno sam znao da će ova glumičica početi da se izvinjava i da liže patos u medijima, kao i sve poslušne cionističke džukele . Jbg, glumci su uvek bili prvi u promovisanju multikultutalizma, različitosti, pederizma i svih ostalih oblika anti-fašizma. Njima jedino smeta kad ta različitost pokuca i na njihova vrata, uđe u njihov životni prostor u krugu dvojke. Tad malo puste jezik, ali kad gazda malo pucne bičem odma skaču na svoje mesto . Vidi se vrhunska dresura . :mrgreen:

Kakve veze ima rasizam sa prepoznatljivom ciganskom bahatošću i običajima teranja male dece da prose i kradu?
Država greši jer ih pušta da se tako ponašaju,umesto da im oduzima decu kao što se svuda po svetu radi,što im ne tera sa javnih površina kad krenu da grade divlja naselja.

Sinak, jeste li glasali da su Cigani ravnopravni građani , čak i malo ravnopravniji od drugih? Jeste .

Pa ko onda može da ih spreči da se lepo okupljaju pred crkvom ili da čeprkaju po kontejnerima , ili da sede na asfaltu i drže svoju decu u naručju ? :mrgreen:

To što su vama , kao i ovoj glumičici, oni možda neprijatni pa čak i smrde , je vaš problem . Oni su slobodni građani Ciganist ... ups Srbije . :mrgreen:

Sinak, jeste li glasali da su Cigani ravnopravni građani , čak i malo ravnopravniji od drugih? Jeste .

Pa ko onda može da ih spreči da se lepo okupljaju pred crkvom ili da čeprkaju po kontejnerima , ili da sede na asfaltu i drže svoju decu u naručju ? :mrgreen:

To što su vama , kao i ovoj glumičici, oni možda neprijatni pa čak i smrde , je vaš problem . Oni su slobodni građani Ciganist ... ups Srbije . :mrgreen:

Ravnopravni su,ali to pre svega znači da treba da imaju i iste obaveze i da i za njih važe isti zakoni kao i svi drugi gradjani ove "države"...
A ne da im se prašta i gleda kroz prste samo zato što su romi.
Sramota što se napadaju ljudi koji ukazuju na problem.
Svakom ko priča o nekom strašnom kršenju romskih prava bi uselio bar jednu čergarsku romsku porodicu u komšilik pa da vide šta su romi...

Ravnopravni su,ali to pre svega znači da treba da imaju i iste obaveze i da i za njih važe isti zakoni kao i svi drugi gradjani ove "države"...
A ne da im se prašta i gleda kroz prste samo zato što su romi.
Sramota što se napadaju ljudi koji ukazuju na problem.
Svakom ko priča o nekom strašnom kršenju romskih prava bi uselio bar jednu čergarsku romsku porodicu u komšilik pa da vide šta su romi...

Pogrešno si ti to shvatio . Da pojasnim :

- Jesu li za tebe sve ljudske rase jednake ? Jesuuu :mrgreen:
- Iz toga onda proizilazi da su Cigani jednaki sa Srbima, Mađarima, Slovacima , Hrvatima i ko sve ne živi više u ovoj državi . Jel u redu ? Jesteee . :mrgreen:
- Pošto su Cigani ipak niže inteligencije, skloniji kriminalu , siromašniji, neobrazovaniji ... i.t.d. od ovih ostalih naroda (a jednaki su ) onda proizilazi da njih ovi drugi ometaju u razvoju (naročito Srbi :mrgreen: ) . To onda znači da njima kao "ugroženima" treba dati posebna prava da bi nadoknadili razliku . Jel tako ? Jesteee .... :mrgreen:

Prema tome, pošto si to prihvatio, red je da prihvatiš Cigane takve kakvi jesu, i da se odrekneš malo i novca i lične bezbednosti i da na taj način okaješ taj greh što oni imaju niži IQ od tebe i što ponekad prose, kradu a bogami hoće i da prikolju :mrgreen: Jer ti si u stvari zbog tvog rasizma kriv za sve to :mrgreen:

Kakve veze ima rasizam sa prepoznatljivom ciganskom bahatošću i običajima teranja male dece da prose i kradu?
Država greši jer ih pušta da se tako ponašaju,umesto da im oduzima decu kao što se svuda po svetu radi,što im ne tera sa javnih površina kad krenu da grade divlja naselja.

Хуманитарна фондација Радио Ром je rkla da ima. Saso mange....eeeee devla devlaaaa!!!

na izgradnji puta tamo kod batajnice dvojica cigana uhvacena sa elektricnim alatima koje su cornuli. (makitina hilta i brusilica sve zajedno 800 evra)
zadrzalo ih je obezbedjenje do dolaska policije. usput je jevljeno nekom njihovom ciganu u odelu i on je dosao i oma opalio paljbu tipa diskriminacija,ovo-ono.

i panduri pustili cigose za pola sata. imena su im zapisali, ali posto nikada nisu imali licnu kartu niti bilo koji dokument to je pisi propalo

i ti ondak reci da nisu zasticeni kao beli medjedi

Stalno ista yebena prica, ako vam smetaju Cigani oterajte ih ili im dajte 10 dinara, nece vam otpasti dupe.

Koliko ste vi nenormalni da se plasite dece od 7 godina koja prose, ja ne mogu da poverujem,

Ne seri...a kad dete dete sa 7 godina ide u školu pa ga presretne 2-3 takva od 7...lično sam oterao par puta male krimose od nek dece kojoj su hteli da otmu pare, jer radim blizu škole za ometene u razvoju..Nisu ta deca kriva..ja to znam..krivi su oni što ih teraju da to rade...ali, neću zbog toga smatrati da su deca od 7 godina bezbedna kad idu školu..imam oči....
Idu bre po centru one babeskare i vode čopor dece..ima i bele dece,,..,i pleve po baštama..dodje onako prljavo i musavo i krene da te vuče..i bukvalno iznudi novce..o parkingu da ne pričam..i opet, KRIVA JE DRŽAVA jer nema rešenje za njih...
Ja imam ciganina prijatelja, više njih...to su "kućevni" , tj. oni koji su prihvatli da žive i radom sebe i svoju porodicu izdržavaju...i uopšte nemam problem što su romi. Problem imam sa ovim uličarima kao i sa svim uličarima..medjutim, činjenica je da medju prosjacima, otimačima para, na parkinzima...najviše ima roma tj. cigana...meni je taj naziv rom neprirodan...najviše zloupotrebe dece , trafikinga i sl ima kod njih...i to hteo neko da prizna ili ne jeste činjenica

У јавној установи, отвореној за све, на јавном простору, не може било ко, па чак ни глумица или глумац, било ко, да поставља питање зашто се ту налазе особе које њој не одговарају. Питање је неуместно и глупо и показује да онај ко то каже, не зна уопште о чему говори. Не постоји венчање у било којој Цркви на свету где се неће скупити и сиротиња и њихова деца, тако је одувек. Коме то не одговара, постоје друге форме. Е, сад, имамо ниво приче где ће свако супротно мишљење да изазове реакцију, тај ниво приче је једино занимљив, колико појединац има слободе да изнесе своје мишљење, а да не буде етикетиран. А што се тиче места и повода, глумица јесте промашила тему јер ако тако мисли, црквено венчање није за њу.. искрено и без икакве злонамерности.

Не постоји венчање у било којој Цркви на свету где се неће скупити и сиротиња и њихова деца

Ако ме подсетиш за који дан кад се вратим кући, поставићу слике са једног недавног венчања где сам био. Није било сиротиње и њихове деце, али јесте било нас стотинак у јутарњим оделима.

Биће да је тај 'свет' где су све цркве окупиране Циганима прецизније назван трећи свет.

Ако ме подсетиш за који дан кад се вратим кући, поставићу слике са једног недавног венчања где сам био. Није било сиротиње и њихове деце, али јесте било нас стотинак у јутарњим оделима.

Биће да је тај 'свет' где су све цркве окупиране Циганима прецизније назван трећи свет.

Постави слободно једну у монин' сјуту...Није било Пакистанаца ни Индијаца? Добро, то је твоје искуство, ако порођеш Барселоном када је нека свадба или у Италији, Грчкој да не причам, слике су сасвим друкчије. У филцу се бацају ушећерене бадем-бомбоне, дукати, кру
жи се аутомобилима, зависи од обичаја, а нигде сиротињи и онима без позивнице није забрањено да се окупљају испред цркве...Концепт Цркве није резервисан за тајна венчања после поноћи... јавна установа и слободан приступ свима.

Tačno sam znao da će ova glumičica početi da se izvinjava i da liže patos u medijima, kao i sve poslušne cionističke džukele . Jbg, glumci su uvek bili prvi u promovisanju multikultutalizma, različitosti, pederizma i svih ostalih oblika anti-fašizma. Njima jedino smeta kad ta različitost pokuca i na njihova vrata, uđe u njihov životni prostor u krugu dvojke. Tad malo puste jezik, ali kad gazda malo pucne bičem odma skaču na svoje mesto . Vidi se vrhunska dresura . :mrgreen:
Ха ха врхунски све речено. :super:

Back