NIN-ova nagrada

Kad je Saša Ilić u pitanju, čitao sam zbirku Pseći vek, koju je priredio i u nju uključio jednu svoju priču, pored priča još pet generacijski bliskih pisaca. Sjećam se da su mi se neke priče dopale, neke nisu, ali davno sam čitao i ne sjećam se ko je koju napisao. Nemam pojma da li ću ga čitati. Kad uzmem nekog mlađeg domaćeg pisca, najčešće se ispostavi da sam gubio vrijeme s njim.

Nedavno sam procitao "Mulat albino komarac" Steve Grabovca (u Bosni se Stevo oduvijek nepravilno deklinira :D ), jos prije sve fame oko NIN-a. Solidan roman, mada sam ostao pod utiskom da bi neka iskusna urednicka palica iz tog romana izvukla i vise, pogotovo u pogledu nekih stilsih traljavosti.

To su i ova dvojica na onom Bodrijarovom snimku rekla. Doduše, mislim da ne baš za taj roman, nego otprilike za sve, najviše za onog Yugoslava.

Ali moram da primetim da ovih dana kad ukucate Saša Ilić, izađe nekoliko sajtova gde se pominje, ali većina se, odnosi na istoimenog fudbalera. I kad za koji dan prođe fama oko NINove nagrade, teško će se ovaj Saša nalaziti.
Kao neki dobitnici nagrade za koje se ni ne zna gde su i šta rade i dal su živi. Toliko ih posle uopšte nije bilo u književnom životu.

Back