NIKO NEMA ODGOVOR?!!!

• Začetnik teme Začetnik teme MUDRICA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
toliko odgovora mozes dobiti na ovo pitanje....
reci cu ti jedno samo-da,bog postoji i on nas sve voli(kako one poslusne tako i one druge)!
P.s.poenta nije da bas moras u njega da verujes(nekima to i nije dato)vec da budes posten,dobar,da pomazes drugima u nevolji,DA PRASTAS,da nelazes u svoju koris,da ne ubijes,da i kada uradis nesto lose da se pokajes.....itd.
pozdrav!

Bog je SVETLOST. U bukvalnom i simbolickom smislu.
U bukvalnom, do je suncev odsjaj koji nam omogucava zivot.
U iracionalnom smislu, to su dozivljaji klinicke smrti opisani u knjizi Zivot posle zivota. Retkim smrtnicima se dogodi ovo iskustvo nakon ceka postanu istinski produhovljeni i dobri.
U simbolickom smislu suprotnost je mrak/tama, djavolova teritorija.
U astrologiji, sunce koje ukazuje na put ispunjenja licnosti.
Bog je u nama u meri u kojoj smo sposobni da zivotnu energiju svetlosti emitujemo svojoj okolini kroz ljubav, paznju lepe gestove, koji drugima vracaju ili jacaju volju za zivotom.
I djavo je u nama ali sa suprotnim dejstvima.

Alisa u zemlji cuda:
ZIVOT POSLE ZIVOTA je jedna od glupavijih knjiga koje sam procitala...

Bitna je sustina a ne glupavost necega. Znam ljude koji su doziveli klinicku smrt i promenu u njihovom ponasanju. Bitna je SVETSLOST zivota, ili tama raspadanja, shodno naklonostima.
Bodlerov "Pariski splin", Sabatovi "Tunel", "O junacima i grobovima" i "Abadon andjeo unistenja", su mi najdraze knjige o sveopstoj tami i potrazi za zrncem SVETSLOSTI.

ateist:
Alisa u zemlji cuda:
ZIVOT POSLE ZIVOTA je jedna od glupavijih knjiga koje sam procitala...

Bitna je sustina a ne glupavost necega. Znam ljude koji su doziveli klinicku smrt i promenu u njihovom ponasanju. Bitna je SVETSLOST zivota, ili tama raspadanja, shodno naklonostima.
Bodlerov "Pariski splin", Sabatovi "Tunel", "O junacima i grobovima" i "Abadon andjeo unistenja", su mi najdraze knjige o sveopstoj tami i potrazi za zrncem SVETSLOSTI.

Sve to u stvari zavisi u sta ti verujes. Da li verujes u zivot posle zivota? Da li mislis da to ili bar deo toga, igleda kao sto je vecina ispitanika izjavila u pomenutoj knjizi?

[Da li verujes u zivot posle zivota? Da li mislis da to ili bar deo toga, igleda kao sto je vecina ispitanika izjavila u pomenutoj knjizi?

Knjigu sam citao pre 18 godina, u vrlo ranoj mladosti, pre vise stotina drugih knjiga, te ne mogu da diskutujem o njoj.

Ne verujem u naknadni zivot, jer ni sa kim i ne komunicitam sa onog sveta. Pa valjda sam Ateist. Svetlost je podarila zivot na ovoj planeti, dovoljno udaljena sa dovoljno toplote da se stvori ZIVOT. Spermici i jajnici (u slucaju sisara) ga neprestano reprodukuju i mi smo samo zrnce u beskonacnom lancu.

Dodatak iz rane mladosti (jer sam sada neki "ekspert" za "nesto" i idiot za sve ostalo): Tarabicevo prorocanstvo da ce ljudi biti tako blizu pokojnima a nece stupiti u kontakt (jesu li oni u vazduhu u svetlosti oko nas) ili Teslina opsesivnost energijom iz svetlosti.

Zakljucak: bitan je princip zivljenja, jesmo li u ljubavi ili mrznji. Moja pokojna pobozna baba bila je u mojim ocima svetica, sto moze biti slucaj i sa majkom Bil Ladena. bez obzira na religiju kojoj pripada. Bitna je emisija energije koja se ispoljava kroz SVETSLOST.

MUDRICA:
Bez obzira da li verujete u Boga ili ne, ili niste sigurni, dajte mi odgovor ili bar pokusajte da ga date...
...na sledece pitanje: Otkud Bog?

Nemoguce da niste o tome nikada razmisljali.

:D

Bog je oduvek, nema ni pocetka ni kraja, besmrtan je i vecan!

Slicno pitanje: gde je kraj svemiru?

Den:
MUDRICA:
Bez obzira da li verujete u Boga ili ne, ili niste sigurni, dajte mi odgovor ili bar pokusajte da ga date...
...na sledece pitanje: Otkud Bog?

Nemoguce da niste o tome nikada razmisljali.

:D

Bog je oduvek, nema ni pocetka ni kraja, besmrtan je i vecan!

Slicno pitanje: gde je kraj svemiru?

Sve bi to bilo lepo kada bi ljudski um uopste mogao da pojmi ODUVEK... Da li mozes ti da zamislis nesto sto ODUVEK postoji??? Isto se odnosi na beskonacnost.

Back