Niko ne bi posao van centra Beograda?!

...to ti kazem, evo za izgradnju "Juznog toka" morace da dodju radnici iz citavog regiona ili iz Kine.
Pitaj nekog od forumskih rusofila da li bi radio na tom strateskom rusko-srpskom projektu,
pa ces da vidis koliko bi se njih prihvatilo lopate ili ashova?!:mrgreen:

Domaće firme rade na južnom toku i ja sam radio jedan period na postavljanju cevovoda, ove godine. Najviše posla imaju varioci na cevovodu, a najmanje fizikalci koji donose cevi sa tačke A na tačku B. A i mašine odradjuju svoj posao ( bageri, dizalice, kamioni )
I ne trebaju nam kinezi kada se to brzo radi i sa našom radnom snagom.

Domaće firme rade na južnom toku i ja sam radio jedan period na postavljanju cevovoda, ove godine. Najviše posla imaju varioci na cevovodu, a najmanje fizikalci koji donose cevi sa tačke A na tačku B. A i mašine odradjuju svoj posao ( bageri, dizalice, kamioni )
I ne trebaju nam kinezi kada se to brzo radi i sa našom radnom snagom.

Bila je nedavno prica na RTS-u da Srbija uopste nema dovoljno radnika varioca za taj posao,
tako da ce verovatno biti pozvani radnici iz regiona da se radno pridruze tom projektu?!

Svako ko je video kako izgleda beogradski saobraćajni špic zna da ako recimo živite na Mirijevu a radite u Zemunu bez sat i po prevozom (kolima oko 45 minuta i mnogo izgubljenih živaca) nema govora. A recimo ako vam neko ponudi posao u Inđiji nekih 30 km iza Zemuna do koje moraš ići Lastom, pa sami izračunajte utrošeno vreme i novac za svakodnevno putovanje do posla 100 km do tamo i nazad. Sve to za neku bednu platu, profitabilnije je da si nezaposlen. Ali opet sve na stranu činjenica je da ljudi previše izvoljevju kada biraju posao.

Pa brze se stigne do Indjije od centra ,nego od Mirijeva do Zemuna

Slazem se. Da je eventualna plata pristojna sigurno bi ljudi prihvatali poslove malo udaljenije....ali za sitne pare to je maximalno neisplativo.
Sa ovim na kraju se bas i ne slazem. Cak mislim da su ljudi previse popustljivi ovde i da nemaju samopostovanje. Zato su i dospeli dotle da rade za dz ...da nisu prijavljeni...da rade prekovremeno za dz....da rade vikendom i praznicima bez slobodnih dana....da nemaju odmor place.....itd..itd...svega ima ovde.

Slažem se za ovaj špic, dok ne naprave još par mostova i metro ništa od rešenja gužvi.

Ali tu ima drugi problem - centralizacije države, svi bi u Beograd. A ako dođeš u Beograd, onda bi u centar.

Back