"Niko mi ništa ne može, imam diplomatski pasoš" tvrdi jedan od napadača na novosadske đake u Sarajevu

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
20.921

Sin diplomate - huligan, jedan među napadačima na srpske đake u Sarajevu​

Screenshot_78.png

Jedan od napadača na novosadske srednjoškolce u Sarajevu je sin diplomate, veoma bliskog saradnika
ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića, saznaje Srna iz izvora u ovom
ministarstvu.

Odmah po saznanju da je sin diplomate bio među huliganima koji su napali i povrijedili gimnazijalce iz
Novog Sada sazvan je hitan sastanak u MIP-u da bi se slučaj zataškao, piše Srna.

Konakoviću, koji se nije oglašavao u vezi sa ovim incidentom, to je i savjetovano da ne bi izazvao samo
kontraefekte, jer bi se onda otkrilo da je riječ o napadaču čiji je član porodice blizak saradnik ministra, ali
se to na kraju i dogodilo.

Upravo taj huligan, napadač na srpske đake, na saslušanju se pozvao na “diplomatski imunitet”,
tvrdeći da ima diplomatski pasoš i da mu niko ništa ne može.

Grupa srednjoškolaca iz Novog Sada brutalno je napadnuta u petak, u blizini Pozorišta u Sarajevu.

Napad se dogodio kada su nepoznate osobe, naoružane drvenim i metalnim palicama, nasrnule na
novosadske učenike, među kojima su bile i djevojčice. Najteže povrede zadobila su dva dječaka.

https://banjaluka.net/sin-diplomate-medju-napadacima-na-srpske-djake-u-sarajevu/

Teško mladima kako će sve ovo da prežive, preinače na dobro i da li će uopšte uspeti...
Kada im pričamo kako je nekada bilo dobro, gledaju nas sa nevericom...
Uopsteno je sve bolesno i nakaradno,decu pustiti u obican izlasak kafic ili klub nista dobro nece naci samo probleme,nek im je bog u pomoci

Uopsteno je sve bolesno i nakaradno,decu pustiti u obican izlasak kafic ili klub nista dobro nece naci samo probleme,nek im je bog u pomoci
Kao u Makedoniji... ode dete da se vidi sa društvom i malo provede, i ne vrati se više kući...
Ne čudim se što mnogi ne žele da rađaju decu u ovakvoj državi

Uzgred, setih se, onog proleca kad je Broz umro moja osnovna skola, 8-mi razredi imala ekskurziju preko Kosova (posetili Gracanicu i Gazimestan) pa dole po Makedoniji (Skopje i Ohrid). Na Kosovu nismo imali problema jer se nismo ni zadrzavali, samo poseta manastiru i spomen obelezju (koje je tad bilo unakaradjeno) ma tom polju.

Kad smo dosli u Skopje, smestili nas u naselje gde je preko leta bilo sediste omladinske radne akcije, otvorili naselje za nas i zivnuo kraj. No, to je privuklo i ekipu dzabalebarosa iz okolnih naselja, zanimljivo svi alnbanske nacionalnosti. Videli BGD table na autobusima, culi jezik i akcenat i skupila se ekipa od 100-150 njih, sve sa motkama, nunchakijama, skakavcima i nagrnuli da se obracunaju sa klincima od 14-15 godina. Spasila nas policija koja je pucala u vazduh.

Back