Nike patike i Miskovic

Salvantis:
Bas i ne volim da postavljam teme i kuckam novinske clanke ali idiotizam ovakvih razmera zaista zasluzuje da se prokomentarise. Ili je ipak, svaki komentar suvisan (sem eventualno upotrebe odredjenih vulgarnih izraza )

Novosti, 29.12.2006.
Vise od 15.000 pari falsifikovanih patika marki Najk i Dizel unisteno je juce u pogonu "Otpad" beogradske cistoce.
"U prethodne dve i po godine je u skladu sa novim carinskim zakonom,unisteno oko 220.000 komada obuce odece i tehnicke robe, i resili smo 1.500 slucajeva iz oblasti zastite intelektualne svojine" -rekao je Dragan Jerinic direktor Uprave carina.
-"Rezultati ukazuju da smo na dobrom putu i priblizavaju nas Evropskoj uniji i Svetskoj trgovinskoj organizaciji".
O mogucnostima da se zaplenjena roba upotrebi u humanitarne svrhe, Jerinic je objasnio da o tome odlucuje vlasnik intelektualne svojine koja je ugrozena.
Unistavanju patika prisustvovao je i marketing menadzer "Delta sporta" Vladimir Stankovic, koji je izjavio da kompanija "Delta holding" u potpunosti podrzava napore Uprave carina i zalaze sa za zaplenu i unistavanje ovakve robe, i da ova kompanija u humanitarne svrhe poklanja samo originalnu robu
. '
Možda sam ja zaista debil, al u ovom tekstu nigde ne vidim vezu Najk patika, Carine i Delte. Zašto je tom spaljivanju prisustvovao taj čika marketing-menadžer Delte? Što nisu pozvali mene, ili Torentea, da budemo svedoci "spaljivanja" patika, nego tog lika iz Delte?

filatelista:
Ljudi, morate ceniti autorska i intelektualna prava i originale.
Koliko god bi te patike mogle poslužiti sirotinji, ipak su to falsifikati i roba na kojoj je neko nelegalno zaradio.

Ma, svesni smo svi mi autorskih prava. Al, šta tu traži Delta ??? Jesu li to oni uvezli te falš patike? Ako jesu, bato, onda ne može tamo neki njihov menadžer da prisustvuje "spaljivanju" ! U tom slučaju, treba njega spaliti, što je po ko zna kojoj ceni uvezao falš robu i hteo da je mune raji kao original.
I u ostalom, ko meni sad garantuje da je ta roba zaista spaljena??? Menadžer Delte...:lol:

Obersturmfuehrer:
mislim da sledecu zaplenu heroina takodje treba podeliti siromasnim narkomanima.
tako nece morati da kradu i da pljackaju da bi dosli do droge.

A,ne,zeznuo si se. Zaplenjen heroin prodaju, pa lovu podele bogatima, a spale pred kamerama vanil šećer, običan kristal, il brašno. Da sirotinja vidi. Slušala ja Nicovića:wink:

Tzar:
Pa i Cedica ljubavi je prisustvovao spaljivanju 600 kg droge, a sad dzipovi, telohranitelji, bilbordi, reklamice na svakih 5 minuta....

Тачно..... ако том спаљивању НИЈЕ присуствовао НАДЛЕЖНИ СУДИЈА... онда то значи да је направљено мување исто као и са дрогом......

Bi2:
Možda sam ja zaista debil, al u ovom tekstu nigde ne vidim vezu Najk patika, Carine i Delte. Zašto je tom spaljivanju prisustvovao taj čika marketing-menadžer Delte? Što nisu pozvali mene, ili Torentea, da budemo svedoci "spaljivanja" patika, nego tog lika iz Delte?
Pa citava ta nadrealna situacija, u kojoj neki levi deltin menadzer kontrolise rad drzavnih organa, neopisivo lici na neke filmove o mracnoj buducnosti kojom vladaju megakorporacije.
A koliko ja mogu da zakljucim iz ovog clanaka (inace preneo sam ga u celini) ocigledno postoji neki zakonski osnov (carinski zakon mozda? ) po kojem preduzece koje poseduje prava intelektualne svojine, odnosno koje je zastupnik strane firme, ima pravo da odluci sta ce drzava da uradi sa zaplenjenom robom koja to pravo na neki nacin ugrozava.
Naravno, u pitanju je totalno sulud i jako stetan zakon, koji se za razliku od mnogih, izuzetno revnosno primenjuje.

Back