"nikako nije toliko premium i nikada neće ni biti": Mladić sa prijateljima strancima došao na Krk, pa ZAŽALIO zbog cena i usluge

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.658
3516566_shutterstock-1812200893_ls.jpg

Mladić koji je rešio da provede godišnji odmor na poznatom jadranskom letovalištu sa prijateljima ostao je u šoku cenama suncobrana i ležaljki, navodeći za medije kako je za cenu parkinga koji je platio na Krku, mogao da letuje u Grčkoj.

Pre osam godina otišao je iz Hrvatske i ipak se odlučio za letovanje na Jadranu. Kaže, nikad više, pa uspoređuje cene i primećuje da isti dezodoranas u Hrvatskoj košta 5 evra, u Nemačkoj od dva do tri evra. Samo za parking je platio 'kao letovanje u Grčkoj', a imao je što za reći i o tuševima za plažu, WC-u, restoranima...

"Do sada smo bili u Turskoj, Grčkoj, Italiji i Španiji i ove godine je bio red na Hrvatsku pošto sam ja jedini Hrvat u grupi. Odlučili smo se za ostrvo Krk jer je aerodrom na samom ostrvu i rent a car je bilo jednostavno za organizovanje. Prvi utisak je bio odličan, rent a car i apartman nedaleko od mesta Krk je bio izvrstan!", rekao je na početku svoje ispovesti Hrvat koji se sa gorkim ukusom u ustima vratio sa odmora.

1688493962817.png

Drugi dan usledio "pakao"

Kako je rekao, odatle je sve krenulo nizbrdo.

"Tu je bio i vrhunac našeg letovanja. Sve što sledi je bilo nizbrdo i gore od goreg. Super market bio je prva stanica nakon apartmana, da se kupe osnovne potrepštine. Cene su nas neugodno iznenadile. Za dezodorans više od 5 evra je jednostavno smešno. Isti brend i pakovanje u Nemačkoj je dva do tri evra, a u Belgiji 1.7 evro", otkrio je on.

Nastavlja da je flašica vode dva evra te navodi da bi to trebalo biti najviše jedan evro.

"Prva iskustva plaže su bila ravno horor filmu. Vela plaža, Baška, Krk. Cena nekvalitetnih ležaljki i slamnatog suncobrana koji se raspada i u koji udarite glavom svaki puta kada ustajete je 25 evra i to za par od dve ležaljke i takozvanog suncobrana. Ali to je bio samo početak nedelje jer smo se šokirali kada smo na isto mesto došli četiri dana kasnije i to u petak, a isti komplet koštao je 30 evra", šokirano prepričava on za hrvatski portal "Danas.hr"

3516572_shutterstock-1205116987_ff.jpg

Svaka usluga na plaži se plaća

Kako je rekao, usluge na plaži nema.

"E, toga nema. Ko je video da plati 30 evra za ležanje na plaži pa da vas još neko usluži pićem? Lepo ustanite i prošetajte do obližnjeg restorana ili cafe bara i sami kupite i donesite piće, ali nemojte zaboraviti neku obuću staviti jer nema peska nigde, samo oštro kamenje", priča on.

Kako je rekao, sve se plaća navodno u kešu, navodeći da je razlog tome što nema nigde vajfaja na plaži, što je normalno na drugim plažama u turističkim zemljama.

"Jer to valjda šteti endemskim vrstama ili nešto tako. To je bio naš zaključak, pa onda ni POS terminal za kartice ne radi na plaže", zaključuje.

Dobro je primetio da se nakon slane vode valja i isprati malo od soli.

"Može i to jer su tuševi instalirani na plaži, ali samo rade na kovanice od 50 centi i to 30 sekundi! Neki i manje, ovisi kako koji tuš broji sekunde. Ja sam za 50 centi uspio skvasiti malo ruke i ramena", govori on.

Šta ako morate na toalet? Ovaj gost otkriva da može. "Ali samo za 50 centi u automat, zatim pritisnete dugme i vrata zazuje kao zatvorske ćelije i onda možete unutra", iznosi svoje životopisno iskustvo.

"Dosađivanje sa krofnama i kukuruzom"

Primijetio je usput da je more u od 25. juna bilo ledeno, ali dodaje jasno da to nema veze s cenama koje su oni doživeli.

"Ležanje na plaži i prženje na suncu nije neometano jer mir nije uključen u tih 30 evra, svakih 20-ak minuta neko vas pita želite li krofne, kukuruz, izlet brodom ili semenke. Baš nekako, nostalgično, kao u bivšoj Jugi 79'-te. Cene u restoranima koji hoće tobože biti fensi i visoke klase, a imaju užasnu poslugu i zarđale stolove su ravne onima na aerodromu u Frankfurtu ili centru Amsterdama. Iduće godine cene iz Osla se sele u Bašku - pretpostavljam", dodaje on.

A tu je onda i parking i opet cene...

"Za novce koje smo dali u 6 dana, mogli smo platiti letovanje u Grčkoj, verovatno. Za dan prosek je 15 evra. Naravno, sve samo keš, nigde nema kartica. Postoji aplikacija za mobilni telefon, ali samo za Krk i Bašku jer, ako odete u Punat i platite parking tom aplikacijom, dobiće te kaznu baš kao i mi jer to je drugo mesto i oni imaju svoj parking sistem, a to je naravno samo keš novac. Sve u svemu, naša grupa sastavljena od grčke, američke, turske i hrvatske nacionalnosti odlučila je da nikada više ne doće u Hrvatsku na letovanje, jer za te novce se dobije premium usluga na plaži, besplatne ležaljke uz minimalnu konzumaciju pića i besplatne tuševe negdje dalje u drugoj turističkoj zemlji", navodi on.

Za more ipak kaže da "nema govora" - da je stvarno bistro i čisto more, ali da se isto dobije i u drugim državama. "Hrvatska nikako nije toliko premium i nikada neće ni biti", završava svoju ogorčenu priču.

Kurir.rs/Danas.hr

Olimpik bic, jedan deo sa lezaljkama, ostalo slobodno za peskire...l nikakvih problema nema...ljudi sede po parkovima i klupama, kupuju po marketima hranu i pice...neki po restoranima, gde su jasno istaknute cene i nema nikakvih problema...a i dosta Srba radi u Olimpiku i Paraliji, tako da smo na neki nacin kod kuce

Ovaj preteruje u kritikovanju, teško mi je da verujem da kao rođen u Hrvatskoj ne zna koliko su lepa Hrvatska ostrva.
Uvek je bilo koliko para toliko i muzike.
Ni u Grčkoj nije na svim mestima cena pristupačna.
Otoci su tu negde...kao na Hrvatskim otocima.
i to zapucao na kvarner i istru gde su cene ko u Monako. Da nema austrijske, nemacke, talijanske klijentele, ne bi cene bile ovolike.
Svuda ima ponuda za svaciji dzep ............naprimer, Turska je jevtina al moj poznanik u Antaliji , za "ol inkluziv" platio 3 000 evra.
Dakle , ovaj ozlojadjen turista neka ide juznije pa ce imati manje primedbi.
Inace, u celoj NATO-evropi ove godine ce turizam da kosta bar 50 posto vise jer treba finansirati NATO-rat protiv Rusije.

Polakomili se i treba ih bojkotirati, neka propadnu, pohlepnici. U restoranima na hrvatskoj obali cijene hrane su bar 2 - 3 puta više od cijena tu kod mene u središnjoj Hrvatskoj dok kvaliteta te hrane nije ništa bolja, osim ajde, ribe i plodova mora jer je na moru takva hrana razumljivo svježija. Špara se na porcijama, pa tako recimo rižoto koji na moru košta 11€ se u mom mjestu može naći za 5€ a porcija je više nego duplo veća. I cijene noćenja su otišle u nebesa a bez srama će vam pokušati uvaliti prenamjenjeni podrum ili šupu pod apartman i to vam, dakako, masno naplatiti.

besplatne ležaljke uz minimalnu konzumaciju pića i besplatne tuševe negdje dalje u drugoj turističkoj zemlji", navodi on.
Tuseve? To znaci da je bio u kamp naselju. Besplatne lezaljke nema, placas kroz pice. To minimalna nije tacno.
Najpovoljnija je Spanija sto se toga tice, jer tamo je zabranjeno da stavjaju lezaljke i suncobrane uz more,
tj ima potpuno slobodna plaza i ne smeju da te teraju da uzmes lezaljku ako neces.
|u principu kupis suncobran i dusek i lezis na plazi do mile volje za dz :>P

Ovaj preteruje u kritikovanju, teško mi je da verujem da kao rođen u Hrvatskoj ne zna koliko su lepa Hrvatska ostrva.
Jeste ali nekima odgovaraju grci vise nego hrvati kao domacini....

Ja sam se tusirao na plazi , ali da me ubijes ne znam da li je tus bio privatan ili javni....a prva dva reda do vode su interesantno bila za peshkirashe...dok su na ostalim plazama to najskuplja mesta...caka, tu je najbolji ulaz u more i to znaju lokalci pa tu dolaze, pa si u drustvu lokalaca..ostali ulazi su da kicmu polomis...
A jeste , meni bilo draze da pesacim do ulaza u vodu koji mi nece polomiti ruke ili glavu nego da budem blizu maticnoj plazi gde su mi nudili gratis pice (jedno pice dnevno ako si privlacan kao gost, a mozda mi to obezbedila sefica usluge, jedna zanosna prava Atinjanka) mada mislim da je to poslovni potez, privlacenja gostiju markantnim gostima koji vec sede...
Dakle, ima i privatnih plaza gde je suncobran i lezaljka za ceo dan 10e, dok je uz pice 25e, mada se zenama nije svidelo to , ne znam zasto....vise vole osecaj da im grci gledaju kroz prste pa donesu nesto 5e poklon preko tih 25e koji plate...Grci inace stalno ubacuju neki poklon...a uz poklon stvari dodju na pravo mesto...bez toga bi bilo skupo...

Da ne poverujes , posto je voce bilo skupo, lubenice sam jeo tek u Srbiji , sladoled je na ostrvima u Grckoj jeftin....skup je, ali to se zahvata lopatama a ne kasikama.....
Ona kugla je kao 4 kugle u Srbiji, ma i vise, ko pojede vise od 2 kugle taj je bas bio gladan...

Voda jeste 1e dok se ne snadjes pa kupujes 6 pack za 0.8e, u prevodu 0.1e i manje po litru.
Onda voda prestaje da bude uocljiv trosak.
Tako da bih rekao da Grci dozvoljavaju da se snadjes za budzet, ali se snadji.A ako ti je ono ispod casti , onda kosta pa rastura...ali nude, nijedno dete nije na plazi, bas nijedno....sva su na privatnim bazenima 100m od plaze...ogranicene dubine, bez spasioca, ali tu su uvek neko od roditelja..
Meni se svidja taj koncept nigde dece na plazi, ali nije nastao iz tih mojih pedagoskih motiva, nego zato sto se na plazi moze da radi svasta....sve kombinacije perverzije, jer su plaze 18+

Pogledajte prilog 1372337

Mladić koji je rešio da provede godišnji odmor na poznatom jadranskom letovalištu sa prijateljima ostao je u šoku cenama suncobrana i ležaljki, navodeći za medije kako je za cenu parkinga koji je platio na Krku, mogao da letuje u Grčkoj.

Pre osam godina otišao je iz Hrvatske i ipak se odlučio za letovanje na Jadranu. Kaže, nikad više, pa uspoređuje cene i primećuje da isti dezodoranas u Hrvatskoj košta 5 evra, u Nemačkoj od dva do tri evra. Samo za parking je platio 'kao letovanje u Grčkoj', a imao je što za reći i o tuševima za plažu, WC-u, restoranima...

"Do sada smo bili u Turskoj, Grčkoj, Italiji i Španiji i ove godine je bio red na Hrvatsku pošto sam ja jedini Hrvat u grupi. Odlučili smo se za ostrvo Krk jer je aerodrom na samom ostrvu i rent a car je bilo jednostavno za organizovanje. Prvi utisak je bio odličan, rent a car i apartman nedaleko od mesta Krk je bio izvrstan!", rekao je na početku svoje ispovesti Hrvat koji se sa gorkim ukusom u ustima vratio sa odmora.

Pogledajte prilog 1372338

Drugi dan usledio "pakao"

Kako je rekao, odatle je sve krenulo nizbrdo.

"Tu je bio i vrhunac našeg letovanja. Sve što sledi je bilo nizbrdo i gore od goreg. Super market bio je prva stanica nakon apartmana, da se kupe osnovne potrepštine. Cene su nas neugodno iznenadile. Za dezodorans više od 5 evra je jednostavno smešno. Isti brend i pakovanje u Nemačkoj je dva do tri evra, a u Belgiji 1.7 evro", otkrio je on.

Nastavlja da je flašica vode dva evra te navodi da bi to trebalo biti najviše jedan evro.

"Prva iskustva plaže su bila ravno horor filmu. Vela plaža, Baška, Krk. Cena nekvalitetnih ležaljki i slamnatog suncobrana koji se raspada i u koji udarite glavom svaki puta kada ustajete je 25 evra i to za par od dve ležaljke i takozvanog suncobrana. Ali to je bio samo početak nedelje jer smo se šokirali kada smo na isto mesto došli četiri dana kasnije i to u petak, a isti komplet koštao je 30 evra", šokirano prepričava on za hrvatski portal "Danas.hr"

Pogledajte prilog 1372339

Svaka usluga na plaži se plaća

Kako je rekao, usluge na plaži nema.

"E, toga nema. Ko je video da plati 30 evra za ležanje na plaži pa da vas još neko usluži pićem? Lepo ustanite i prošetajte do obližnjeg restorana ili cafe bara i sami kupite i donesite piće, ali nemojte zaboraviti neku obuću staviti jer nema peska nigde, samo oštro kamenje", priča on.

Kako je rekao, sve se plaća navodno u kešu, navodeći da je razlog tome što nema nigde vajfaja na plaži, što je normalno na drugim plažama u turističkim zemljama.

"Jer to valjda šteti endemskim vrstama ili nešto tako. To je bio naš zaključak, pa onda ni POS terminal za kartice ne radi na plaže", zaključuje.

Dobro je primetio da se nakon slane vode valja i isprati malo od soli.

"Može i to jer su tuševi instalirani na plaži, ali samo rade na kovanice od 50 centi i to 30 sekundi! Neki i manje, ovisi kako koji tuš broji sekunde. Ja sam za 50 centi uspio skvasiti malo ruke i ramena", govori on.

Šta ako morate na toalet? Ovaj gost otkriva da može. "Ali samo za 50 centi u automat, zatim pritisnete dugme i vrata zazuje kao zatvorske ćelije i onda možete unutra", iznosi svoje životopisno iskustvo.

"Dosađivanje sa krofnama i kukuruzom"

Primijetio je usput da je more u od 25. juna bilo ledeno, ali dodaje jasno da to nema veze s cenama koje su oni doživeli.

"Ležanje na plaži i prženje na suncu nije neometano jer mir nije uključen u tih 30 evra, svakih 20-ak minuta neko vas pita želite li krofne, kukuruz, izlet brodom ili semenke. Baš nekako, nostalgično, kao u bivšoj Jugi 79'-te. Cene u restoranima koji hoće tobože biti fensi i visoke klase, a imaju užasnu poslugu i zarđale stolove su ravne onima na aerodromu u Frankfurtu ili centru Amsterdama. Iduće godine cene iz Osla se sele u Bašku - pretpostavljam", dodaje on.

A tu je onda i parking i opet cene...

"Za novce koje smo dali u 6 dana, mogli smo platiti letovanje u Grčkoj, verovatno. Za dan prosek je 15 evra. Naravno, sve samo keš, nigde nema kartica. Postoji aplikacija za mobilni telefon, ali samo za Krk i Bašku jer, ako odete u Punat i platite parking tom aplikacijom, dobiće te kaznu baš kao i mi jer to je drugo mesto i oni imaju svoj parking sistem, a to je naravno samo keš novac. Sve u svemu, naša grupa sastavljena od grčke, američke, turske i hrvatske nacionalnosti odlučila je da nikada više ne doće u Hrvatsku na letovanje, jer za te novce se dobije premium usluga na plaži, besplatne ležaljke uz minimalnu konzumaciju pića i besplatne tuševe negdje dalje u drugoj turističkoj zemlji", navodi on.

Za more ipak kaže da "nema govora" - da je stvarno bistro i čisto more, ali da se isto dobije i u drugim državama. "Hrvatska nikako nije toliko premium i nikada neće ni biti", završava svoju ogorčenu priču.

Kurir.rs/Danas.hr
Mislim da ovaj iz priče malo pretjeruje. Pogotovo što je on kao navodno iz Hrvatske. A otišao je na Krk. Onda zna da je Krk otok i da je većina stvari na otoku skuplja. I sad se čudi što je nešto na otoku skuplje. Pa neka ode na neki grčki otok pa neka vidi kakve su tamo cijene.
Inače koliko sam uspoređivao, cijene kozmetike u Njemačkoj su niže nego kod nas, pogotovo u dm-u i njihove robne marke.
Što se tiče vode, evo Studena od 1.5l dođe 0.77€ u Konzumu. Ne znam što bi on htio na otoku?

Polakomili se i treba ih bojkotirati, neka propadnu, pohlepnici. U restoranima na hrvatskoj obali cijene hrane su bar 2 - 3 puta više od cijena tu kod mene u središnjoj Hrvatskoj dok kvaliteta te hrane nije ništa bolja, osim ajde, ribe i plodova mora jer je na moru takva hrana razumljivo svježija. Špara se na porcijama, pa tako recimo rižoto koji na moru košta 11€ se u mom mjestu može naći za 5€ a porcija je više nego duplo veća. I cijene noćenja su otišle u nebesa a bez srama će vam pokušati uvaliti prenamjenjeni podrum ili šupu pod apartman i to vam, dakako, masno naplatiti.

Тако је!

Долазимо код тебе, саћу да скупим екипу, армоника, гитара и пун аутобус...

Није све у парама има нешто и у љубави...

pogledao sam cene hotela i tu su negde kao i svetske cene.
problem je da su ljudi navikli da je letovanje mnogo jeftinije pa se sada zgražavaju

Јел?

Навикли су и на дупло јефтинију пијацу, бензин и таксе...

Сви би исто да зарађују на рачун пропале економије, пропалог евра и пропалог шљакера...

Неће да може...:kafa:

Back