Никад више српских туриста у Хрватској: Број гостију из Србије порастао је за 60 одсто

Mislim da sam bio maltene na svim plazama nekada naseg zajednickog Jadrana. Tacno da mozda CG van Boke ima plaze koje su iste ili mozda cak i bolje od prosecnih plaza u Makarskoj ili Tucepima naprimer. Medjutim sama plaza Zlatni Rat na Bracu i meni veoma draga Dubovica na Hvaru su nesto najlepse sto postoji ne samo na Jadranu vec i sire.

Mislim da sam bio maltene na svim plazama nekada naseg zajednickog Jadrana. Tacno da mozda CG van Boke ima plaze koje su iste ili mozda cak i bolje od prosecnih plaza u Makarskoj ili Tucepima naprimer. Medjutim sama plaza Zlatni Rat na Bracu i meni veoma draga Dubovica na Hvaru su nesto najlepse sto postoji ne samo na Jadranu vec i sire.
Црна Гора вероватно има сходно величини већи удео пешчаних плажа и неких стварно изузетних плажа, предела, попут тих које наводиш на Брачу и Хвару, што се слажем. Опет због дужине обале, у Хрватској има свега, мада бетонирају и једни и други обалу, што је ружно. Иначе и сама Бока има унутрашњи и спољашњи део и ту је велика разноврснот. Рецимо Пржно је велика пешчана увала у тиватској општини ван залива. Природа дубровачког приморја је најсличнија, што је и логично (растиње, предели). Мени се свиђа и Истра, али је битно другачија, па чак и овај словеначки део који ретко ко спомиње. И тачно је да је море топлије у Црној Гори.

Hrvatska i CG se ne mogu porediti po duzini obale, broju ostrvu i blizini Srednje Evrope gde je Hrvatska zbog sile prirode u prednosti. Crna Gora zaostaje u putevima, broju hotela, uredjenjoj vodovodnoj i kanalizacionoj mrezi gde se moze porediti sto je opet njena krivica. Sto se tice turista iz Srbije letovace gde im srce i novcanik govore, mada smesno je prebacivati Hrvatima po nekim medijima da sikaniraju srpske turiste iako ih ima preko 100 000 i da su Crnogorci lenji i da ljude iz Srbije zovu pasteta turistima sto u gro slucajeva nije tacno jer je najvise turista dole upravo iz Srbije. Geografija je neumoljiva.

Back