никад више осветљења а мање светла

осветљење је против мрака.
светло је против таме.
ова цивилизација овог људског рода ради на своју штету.

Pa normalno da radi na svoju štetu, tako je predviđeno Planom. I ko si pa ti, da kritikuješ ono što je zacrtano (i predviđeno otkrovenjima nadahnutih proroka ), umesto da se raduješ što će uskoro da osvane sudnji dan?

Pa normalno da radi na svoju štetu, tako je predviđeno Planom. I ko si pa ti, da kritikuješ ono što je zacrtano (i predviđeno otkrovenjima nadahnutih proroka ), umesto da se raduješ što će uskoro da osvane sudnji dan?

нешто сумњам да се радују пророци...
нешто ми није нормално радити на своју штету...
биће да се разликујем од тебе?

Gde sam ja to rekao da su se proroci radovali prorokujući apokalipsu? (Ili da se sada raduju, gledajući odozgo?) Rekao sam samo da su, budući božanski nadahnuti, prorokovali istinu, što znači da tako mora i da bude. I zašto bi to bilo na tvoju štetu, kad će pravedni preživeti i biti nagrađeni, a oni drugi primerno kažnjeni! E, sad, ako ti misliš da si u onoj drugoj grupi, to je druga stvar...

Gde sam ja to rekao da su se proroci radovali prorokujući apokalipsu? (Ili da se sada raduju, gledajući odozgo?) Rekao sam samo da su, budući božanski nadahnuti, prorokovali istinu, što znači da tako mora i da bude. I zašto bi to bilo na tvoju štetu, kad će pravedni preživeti i biti nagrađeni, a oni drugi primerno kažnjeni! E, sad, ako ti misliš da si u onoj drugoj grupi, to je druga stvar...

ако тако добро знаш библију што се мајмунишеш?

"Gorane, s obzirom na to da si istu temu otvorio na Religiji
http://forum.krstarica.com/showthrea...82ла
ova ide pod katanac."

љубави, и твоји гласноштићеници,
наставите да се самовеличате и све је уреду.
тема је тиме образложена сасвим.

Misliš da i pre 2-3 veka nije bilo onih koji su pričali o sunovratu civilizacije?
Civilizacija navodno vodi u propast, ali nikako da dođe do konačne propasti.

Je l treba da se zabrinemo ili da se radujemo?

Misliš da i pre 2-3 veka nije bilo onih koji su pričali o sunovratu civilizacije?

ондашњи начин мишљења је пропао, надам се да се слажемо.
и садањи већ изумире, не морамо да се слажемо.
живот има облик ал облик нема живот.

осветљење је против мрака.
светло је против таме.
ова цивилизација овог људског рода ради на своју штету.

nije svetlo protiv tame....vec je tama tu da ukaze na svetlo...kao sto je svetlo tu da ukaze na tamu....naizgled suprotni a ustvari su jedno....da nema tame nikada ne bi mogao da spoznas svetlo...i obrnuto da nema svetla nikada ne bi mogao da spoznas tamu...tipologija dualnosti svuda prisutna oko nas
ljudski rod je civilizacija...stanje civilizacije je stanje ljudskoga roda....:lol:

nije svetlo protiv tame....vec je tama tu da ukaze na svetlo...kao sto je svetlo tu da ukaze na tamu....naizgled suprotni a ustvari su jedno....da nema tame nikada ne bi mogao da spoznas svetlo...i obrnuto da nema svetla nikada ne bi mogao da spoznas tamu...tipologija dualnosti svuda prisutna oko nas
ljudski rod je civilizacija...stanje civilizacije je stanje ljudskoga roda....:lol:

то је пило воду на оној другој теми, јучи си је промашио.
тама нинашта не указује, већ све зна, ал јој светлост невидљива.
цивилизација је владајући начин размишљања, узан је онај прави пут.

то је пило воду на оној другој теми, јучи си је промашио.
тама нинашта не указује, већ све зна, ал јој светлост невидљива.
цивилизација је владајући начин размишљања, узан је онај прави пут.

juce su bile sijalice u pitanju
tama zna ali ti ne znas...i da nema nje ne bi video svetlo...ne ukazuje ona sebi nego tebi.....;)
a civilizaciju cine ljudi koji je grade i ti si deo nje.objasni mi taj uzan put koji je pravi?

juce su bile sijalice u pitanju
tama zna ali ti ne znas...i da nema nje ne bi video svetlo...ne ukazuje ona sebi nego tebi.....;)
a civilizaciju cine ljudi koji je grade i ti si deo nje.objasni mi taj uzan put koji je pravi?

објашњење је свуд око тебе...
објашњење си ти...
само да схватиш.

Da se zabrinemo, jer pre ili kasnije civilizacija kakvu poznajemo će nestati.
Osim ako....

Podseti me ovo na kult boga Marduka u nekadašnjoj mesopotamiji, tada u početku imao je taj bog svoj hram,
poštovan, cenjen, vertikala jedne civilizacije koje više odavno nema....
I sasvim slučajno, u ruke mi dođe knjiga sa prevedenim tekstovima sa tadašnjih tablica...
Među svim stvarima napisanim tada, pažnju mi je privukla zbirka pesama rugalica istoimenom bogu,
gde ga tadašnji stanovnici ismevaju kroz poeziju, gde mu se direktno obraćaju i rugaju.
A stara je njihova religia bila, odolevala svemu, svemu osim zubu vremena, i više ih nema...

U jednom sličnom pravcu idemo i mi, nesumnjivo, samo na malo drugačiji način od njih i sa drugačijim krajem nego što su ga oni imali.
Mi još uvek opstajemo i živimo "na produžetke" dok i oni ne isteknu.

Da se zabrinemo, jer pre ili kasnije civilizacija kakvu poznajemo će nestati.
Osim ako....

Podseti me ovo na kult boga Marduka u nekadašnjoj mesopotamiji, tada u početku imao je taj bog svoj hram,
poštovan, cenjen, vertikala jedne civilizacije koje više odavno nema....
I sasvim slučajno, u ruke mi dođe knjiga sa prevedenim tekstovima sa tadašnjih tablica...
Među svim stvarima napisanim tada, pažnju mi je privukla zbirka pesama rugalica istoimenom bogu,
gde ga tadašnji stanovnici ismevaju kroz poeziju, gde mu se direktno obraćaju i rugaju.
A stara je njihova religia bila, odolevala svemu, svemu osim zubu vremena, i više ih nema...

U jednom sličnom pravcu idemo i mi, nesumnjivo, samo na malo drugačiji način od njih i sa drugačijim krajem nego što su ga oni imali.
Mi još uvek opstajemo i živimo "na produžetke" dok i oni ne isteknu.
Jeste i mi smo naše Anunakije isprovaljivali...Đezuz Krajst je sad samo pop zvezda...
Nema više svetinja-anarhija stiže na velika vrata...
Teško nama ako ostanemo samo s naukama i tehnologijama...Jedino ako uspemo da proizvedemo veštačku zelenu masu...
Pardon-to smo već uspeli...
A da...Ma nema veze-koga to interesuje...:hahaha:

Back