Nikad se nije živjelo bolje?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene ne interesuje sta se pise, to odavno nije ni blizu istini....
Interesuje me ko je zabavniji , na pamet ne racunam kod ljudi u Srbiji pa ni u javnim iskazima...

E sad vi meni kazite da li je moj pristup medijima i ljudima ispravan ili bar opravdan...
Ne vredi mi da udaram babi sminku jer svi znamo iz horor filmova kako to zavrsi, nekim nekrofilskim dozivljajem ili deluzijom...

Vec su klinci formirali svoj sistem podobnosti.....tj vec imate diskriminaciju po godinama i po zivotnom stilu.....

Naravno da je kao i kod feminacistickog drustva ili prostitucionog kulturnog podsistema, gore neko ko valja novac....tj novac je na vrhu...ali nebitno , ljudi pamte Titanik, pamte Panamu, pamte Suec....malo romanticnije nego sto se to ustvari desilo...ustvari eto i divlji zapad i nafta i celik u USA su primeri......neko fidi rockfelere i Carnegija, donatore, a neko vidi revolverase i nestanke koji su i danas slicni , samo nema John Vejna...

Pa jesste.. da, nije da nije tako, jedva se nekako ubacih u njen monolog.. pa hvala, eto sad nam je nekako lakše :mrgreen:
Da, da.. pa eto dodjite i vi nama, čekamo vas.. odoše.. pa da znate, jedva čekam šta će imati novog da nam kaže.. a ipak, ne možeš joj reći da nije u pravu. :D
Kvalitet ili kvantitet?

Da bi u duhu ovog podforuma razmotrimo da li se nekada ili sada živelo
bolje, prvo preba postaviti pitanje šta je nekada bio dom, a šta je to sada?
Da li čovek uopšte ima vremena da se domu posveti ili da u njemu uživa?

Kvalitet ili kvantitet?

Da bi u duhu ovog podforuma razmotrimo da li se nekada ili sada živelo
bolje, prvo preba postaviti pitanje šta je nekada bio dom, a šta je to sada?
Da li čovek uopšte ima vremena da se domu posveti ili da u njemu uživa?

Dobro pitanje, ali i komplikovano.
Ne "doživljavamo" svi isto svoj dom. Mnogi se u njemu osjećaju baš kao kod svoje kuće, dok neki jedva čekaju da šmugnu negdje i većinu vremena su van.
Danas ako uzmemo radni dan, pa mnogobrojne obaveze, izlaske, posjete, druženja, malo vremena nam ostane za naš dom.
A to nije isto kao nekada, gdje su žene većinom bile domaćice tj nisu radile, tako da to nekako nije uporedivo.
Pa ipak ako ne uživamo u svom domu onoliko koliko nam vrijeme dozvoli, onda treba dobro da se zapitamo, šta nije u redu sa nama.

Naš dom, naša kuća, stan. treba da nam bude najljepša bez obzira koliko smo u stanju da je opremimo najsavremenijim uredjajima i namještajem.

Moji neki vršnajci su odlučili da žive u hladnoj Kanadi, da dignu kredit koji moraju oboje da rade da bi ga otplatili, dok njihovi roditelji imaju ovdje 5 stanova.. u jednom oni , drugi im sada prazan, dok su 3 u izgradnji. Mogu komotno da žive sa onim što ovdje imaju, da se ne muče kao u Kanadi, i ne mogu da ih shvatim.
mozda im to dodje kao neki izazov, a i stalne najave da bice ovo ili ono zvuce deprimirajuce..

nas narod uvek s glavom medju nogama, no i tako on ide napred i nada se nekom boljem sutra, nova nada uvjek je tu iza ugla na par korak ispred.. ocemo li ikada preci tih par koraka a da nas ne sretne neko novo cekanje..no nismo mi poslozili karte ,uvek je to neko drugi..:mrgreen:

Relativno siromastvo je daleko vece nego ranije, u prevodu, to je veca nejednakost. Ljudi su cesto srecniji kada imaju manje ali kada je veca jednakost, samim tim su i solidarniji. Nekada nije postojao internet ali su se ljudi druzili, sada internet nije luksuz jer da ga nemas neces imati puno prilika za druzenje kao nekada, a to je zato jer i vecina drugih ima internet. A nije ni lep zivot ako placas reket banci ili stanodavcu ako nemas nista svoje, niti da prolazis kroz torturu da bi uopste i kupio meso. U vreme kada je covek coveku vuk, sto je posledica nejednakosti, normalno je da ce biti brdo onih koji se zale, dok ce samo pojedini uzivati i imati priliku da se pokazu, cime se odaje utisak da je bolje nego sto jeste.

Back