Nik Vujičić

nemam nista protiv Nika,ali mene mnogo vise impresionira recoimo ovaj sprinter iz juzne afrike

da ne pominjem nase sjajne paraolimpijce,njihova snaga,volja,entuzijazam,motivisanost....raspametio me je.zao mi je sto nisu bar deseti deo medijski propraceni kao sto je bio Nik.
Nik-u je cak lako u zivotu,ocigledno ima jaku masineriju koja ga prati,sve mu organizuje,i finansijski podrzava....njegovo je samo da bude nasmejan i blablabla.
Za mene su pravi heroji nasi,koji se bez takve podrske,bore i uspevaju.

Kad su se vratili kuci docekalo ih je stotin ljudu ljudii racunajuci rodbinu i sportska udruzenja. A kad je dosao Nik izazvao je senzaciju. Takvi smo, primecujemo samo ono sto je i uredjeno tako da dopre do nase svesti. Marketing i to jak, skup. Nasa deca nemaju uslove za to a ai da imaju verovatno i ne zele. Kao da smo ih naucili da se stide pokazivati i govoriti o svom hendikepu i to mi koji sa divljenjem gledamo u Nika.

Da ne budem pogresno shvacena. O Niku sam cula jako davno preko jedne katolicke organizacije i mene je ostavio bez reci, postidjenu.I od tada druacije malo gledam na sve to. Gledam da je svaki nas covek koji ima hendikep a prezivi u nasem drustvu u stvari veci borac od svakog coveka sa istim problemima koji prezivi u drustvu kao sto je Australija, Svedska, Norveska.

Svaka cast Niku ali pre svega svaka cast nasim ljudima.

као што рекох у првом посту на овој теми, мене је импресионирао његов оптимизам
у истој оној мери у којој ме импресионира оптимизам људи који живе у мојој околини и који се не предају и не падају у бедак (бар тако делују) без обзира на тешке животне околности

uopste nisam ja ciljala na tebe, i kad sam rekla da nas je lako impresionirati, mislila sam na nas ko narod a ne nas na forumu... pa sad ko se nadje nasao se

najteže mi je kad vidim kako se slikaju sa njim ...
a slike ostaju kao jedini dokaz.... da smo prihvatili različitost i njegov optimizam
svi se nešto pokrive ...da ga ne povrede...niko se sa njim nije normalno slikao

Nik je sjajan čovek i svaka mu čast na snazi i životnoj energiji.
Ali ni on ni Oskar ne bi bili tu gde jesu da nisu imali adekvatnu podršku. Tu pre svega mislim na sistem i finansijsku podlogu.
Ima jako puno sjajnjih ljudi u Srbiji kao što su Nik i Oskar, ali im to nije dovoljno da se odmaknu sa margine jer ovo društvo uopšte ne brine o svojim građanima, a pogotovo ne o onima kojima najviše treba pomoć.

Nik je sjajan čovek i svaka mu čast na snazi i životnoj energiji.
Ali ni on ni Oskar ne bi bili tu gde jesu da nisu imali adekvatnu podršku. Tu pre svega mislim na sistem i finansijsku podlogu.
Ima jako puno sjajnjih ljudi u Srbiji kao što su Nik i Oskar, ali im to nije dovoljno da se odmaknu sa margine jer ovo društvo uopšte ne brine o svojim građanima, a pogotovo ne o onima kojima najviše treba pomoć.

ovo drustvo ne brine o mnogo cemu, ni o deci, trudnicama, starima i bolesnima....nisu to samo upitanju invalidi.....zivimo u nehumanom drustvu.....

kud sam video temu
čoveku svaka čast na motivaciji i svemu
i svaka mu čast što je od svog hendikepa napravio biznis
jer upravo to jeste
ali njegovi šablonski govori knjige i dvd
ne otkrivaju ništa što normalan čovek ne zna
koliko ima hendikepiraih
koji su po domiva ili gde
i šta?
kažem svaka čast
ali malo je licemerno praviti šou od svoje muke

niko nije ni rekao nista negativno o njemu, ne znam otkud ta potreba da ga branite... cinjenica je da je on uspeo da svoju nesrecu pretvori u pare i svaka mu cast na ideji i na realizaciji i sve... a jel otvorio iko onaj link koji je postavila opjo?

Back