Nije u redu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako placu ostareli ljudi ako nisi znao. Oni inace retko placu jer su uglavnom svasta vec preturili preko glave pa mozda nisi imao priliku da ih cujes. Ja sam imala priliku to da cujem kad mi je umro otac pa kad su plakali deda i njegova bratja. Tesko disu pod stare dane i to moze izgledati kao da glume ili cak u nekim trenucima kao da se smeju.
Naravno, ti si brze bolje iskoristio njegovu starost za sprdachinu kao sto i inace ne poshtujes nista sto je mudrije od tebe.

Sigurno nisi jedina koja je imala priliku da vidi kako stari ljudi plaču.
Uostalom, nije on jedini stariji čovek na snimku... Odgledaj snimak ponovo. Nije stvar u tome samo kako je plakao, već i kako je delovao neposredno pre toga, a i posle.

Ne pricam o Patrijarhu Pavllu veo o cuvaru trona i pretendentu.
Sada valjda znas.
I jos nesto '
Nikada se nije cuo glas osude iz crkve povodom vladike Pahomija koji je osudjen za pedofiliju
a onda oslobodjen.

A mesaju se u sve.
Daju misljenje o svim problemima ovog drustva.
Osvestavaju kladionice, nocne klubove, kojekakve firme..
A crkva je odvojena od drzave.
I nema razlike izmedju molitve.
Ako si vernik ne moras to dokazivati odlaskom u crkvu.
Veru nosis u srcu.

Pusti ti Amfilohija i ove ostale tzv.duhovnike.Cinjenica je da niko od njih ne moze ni da pridje Pavlu.Ali ti sine mnogo citas trac rubrike ili "obojenu" stampu.Pahomije nije osudjen za pedofiliju,niti je bilo sta dokazano sto se toga tice.Ne treba da ti pricam da ima raznih "organizacija" kojima je cilj podrivanje crkve i pravoslavne vere.Da se to dogodilo i da je Pavle to saznao,veruj mi da taj Pahomije vise ne bi smeo ni da priviri u crkvu.Nama ne valja kad se crkva mesa u drzavne poslove,a ni kad se ne mesa u drzavne poslove.Tako da,kako god okrenes,nikad nece svi biti zadovoljni.I na kraju,vera mora da bude iskrena i da se neguje i dokazuje.Ali necu sad da skrecem sa teme i ulazim u neku dublju teolosku raspravu povodom tog tvog stava

sacuvaj me Boze....

Mogu da razumem i shvatim sledece:

- da neko ne razume,
- da neko ne zali
- da nekog ne zanima
- da nekog ne dotice etc..

Ipak...
Ovde se radi i razgovara o SITNIM ZADOVOLJSTVIMA, koja su na zalost, gledajuci sa stanovista jednog desavanja mizerna, ali ljudi molicu lepo, posvete celu temu i spremni su raspravljati o tome do besvesti...

Svi koji se osecate ugrozeni zbog tri dana zalosti, koje ste PRETRPELI, i koja su vas tesko pogodila zbog vaseg licnog zadovoljstva, ja kao hriscanin i pravoslavac vam se najdublje izvinjavam zbog:

toga, sto:

- zivite u mojoj zemlji gde vaze pravila i zakoni moje zemlje
- sto je religija u mojoj zemlji najrasirenija i sto je vecina stanovnika moje zemlje pravoslavna,
- sto vama koji nemate ni sopstvenog postovanja prema sebi smo oduzeli pravo i vase zadovoljstvo na ta tri dana
- zbog toga sto u mojoj zemlji smo vam dali sva prava i privilegije koje i sami imamo,
- zbog toga sto u mojoj zemlji ste se skolovali, i dobili diplome i imate posao od kojeg se pristojno zivi,
- sto smo vam uskratili 3 dana tv i multimedijalnog zadovoljstva koje kosta neku izvesnu kolicinu novca,
- sto vas i pored sve zalosti koje mi nosimo sa sobom, nismo razumeli i vasu zalost za gubitkom tri dana zadovoljstva,
- sto ne razumemo ili ne mozemo da razumemo vase prohteve i zelje, jer one su sigurno vaznije nego li sto su vaznije od vecine,

Duboko vam se izvinjavamo i sto smo vam dozvolili da se ponasate kako se ponasate, mora da smo tebali vise..
takodje vam se izvinjavamo i zbog toga sto nismo prvo pitali vas sta teba raditi, pa onda da radimo...
duboko se izvinjavamo sto smo drzavljani ove zemlje i sto izlazimo na izbore i biramo vlasti..
Opet se duboko izvinjavamo sto smo vernici, verovatno to ne bi trebali biti, da ne bi imali ni sata zalosti..

I na kraju..
Nakon svake napisane reci, ja se opet izvinjavam jer nisam razumeo da su sitna zadovoljstva preca nego sve ostalo, a sitna zadovoljstva ogromne manjine...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jako, zalosno pre svega, od postavljanja teme, do rasprave na istu, sto je najzalosnije, lik koji je postavio temu, pa i oni koji ga prate u svemu, NEMAJU ni moral ni ljudsko dostojanstvo a naravno ne postuju ni sami sebe...

Ovakve ne osudjujem vec ih iskreno zalim, jer stvarno i jesu za zaljenje...

Usput, koliko kosta svo zadovoljstvo koje je placeno sa vase strane a koje ste propustali za tri dana, da budemo korektni ljudi pa da skupimo novac i da vam lepo uplatimo sa odredjenom kamatom, te dodatak za pretrpljenu stetu i dusevni bol???

Molim izjasnite se, pa cemo vam nekako nadoknaditi sve to, naravno uz veliko izvinjenje...

Sramota BRE...

Tacka.

Ма дам и мудо Марјаново....
Ко их беје....Ако им овде не одговара....
ако неће да прихвате правила већине у земљи Србији...
.у којој живе.....
нека иду у своју Џамахирију....

Питам те још једаред јес ти верник СПЦ?

Pa naravno da jesam.
I bio kum u crkvi , posto crkva ima svoju slavu, ako znas sta je to / I imam svoj sto koji se prenosi sa generacije na generaciju.
I uvek se slavio Bozic i Uskrs.. i krsna slava.
Sto ti verujem da nisi.
I lazu kada kazu da se za vreme Tita nisi smeo slaviti Bozici i krsnu slavu.

Da, i jasio sam za Bozic ali to manje ima veze sa religijom,
To su obicaji.

Pa naravno da jesam.
I bio kum u crkvi , posto crkva ima svoju slavu, ako znas sta je to / I imam svoj sto koji se prenosi sa generacije na generaciju.
I uvek se slavio Bozic i Uskrs.. i krsna slava.
Sto ti verujem da nisi.
I lazu kada kazu da se za vreme Tita nisi smeo slaviti Bozici i krsnu slavu.

Da, i jasio sam za Bozic ali to manje ima veze sa religijom,
To su obicaji.

Па што ниси ишао на сахрану свога црквеног поглавара?

Svi koji se osecate ugrozeni zbog tri dana zalosti, koje ste PRETRPELI, i koja su vas tesko pogodila zbog vaseg licnog zadovoljstva, ja kao hriscanin i pravoslavac vam se najdublje izvinjavam zbog:

toga, sto:

- zivite u mojoj zemlji gde vaze pravila i zakoni moje zemlje
- sto je religija u mojoj zemlji najrasirenija i sto je vecina stanovnika moje zemlje pravoslavna,
- sto vama koji nemate ni sopstvenog postovanja prema sebi smo oduzeli pravo i vase zadovoljstvo na ta tri dana
- zbog toga sto u mojoj zemlji smo vam dali sva prava i privilegije koje i sami imamo,
- zbog toga sto u mojoj zemlji ste se skolovali, i dobili diplome i imate posao od kojeg se pristojno zivi,
- sto smo vam uskratili 3 dana tv i multimedijalnog zadovoljstva koje kosta neku izvesnu kolicinu novca,
- sto vas i pored sve zalosti koje mi nosimo sa sobom, nismo razumeli i vasu zalost za gubitkom tri dana zadovoljstva,
- sto ne razumemo ili ne mozemo da razumemo vase prohteve i zelje, jer one su sigurno vaznije nego li sto su vaznije od vecine,

a da si kao hrvat ovo postavio na hrvatskom forumu kao poruka nacinalnim manjinama i neko linkovao tvoj post ka krsti, kakve bi reakcije bile ovde?
:cool:

a da si kao hrvat ovo postavio na hrvatskom forumu kao poruka nacinalnim manjinama i neko linkovao tvoj post ka krsti, kakve bi reakcije bile ovde?
:cool:

Ne znam decak, i ne zanima me, ni hrvatsko misljenje, a ni hrvatski forumi...
Ja sam ti iskreno napisao sta mislim..
Pre svega, ako nemas postovanja prema sebi, nemas ni prema drugima, ako opet svoj interes stavis iznad interesa vecine, i tada si lose prosao..

Mozes da odobravas ili osporavas, ali si ga preterao, bas,....

Mozda si, verujem da jesi jos mlad i ne secas se mnogih stvari, jer, dakako nisi savremenik, ali ako ne razumes ono sto sam napisao... nadam se da ces kroz zivot to moci da shvatis i prihvatis, ako ne budes mogao da razumes, vec sam napisao, necu te osudjivati vec samo zaliti...

Tacka

Stvarno nije u redu.Nisu trebali pare da ti uzmu.Trebali su da te upregnu.
Nije prakticnije,al je dosta ekonomicnije.Kilo-dve slame,krcag vode i to bi bilo to
.

:hahaha::hahaha::hahaha:
th_43.gif
:hahaha::hahaha::hahaha:
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Auh...šta je ovde sve rečeno. :eek:

Za sada ću zaključati temu, pa posle večere lepo, na tenane, pregledati, pokažnjavati šta je za kaznu, i tek onda videti šta će dalje biti s temom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back