Nije sve tako srecno...

Ali necu, to se kosi sa mojim ubedjenjima. Smatram, ma kako to surovo cak i meni samoj zvucalo, da prvo jedan veliki deo tih pasa treba trajno udomiti/eutanazirati/sta-vec a ne neselektivno vracati sve na 4 noge na ulicu da ujeda ljude, kolje macke i napada vlasnicke pse ili lutalice u prolazu, kao sto se desava u KV "zahvaljujuci" looodoj Joji. Ne zamerite, jednostavno niste prosli sto i ja.

ma mimi`s nema to veze sa vracanjem na ulicu!!!!!!!!!!!!! Jesi procitala sve lepo???? To je da se oformi animal police,da sve kaflerije predju u NO KILL azile i tako to...nigde se ne spominje vracanje pasa na ulicu

I ja sam za uvodjenje reda ali azili kao jedino i trajno resenje nikako ne odlaze u obzir, nemamo mi jos ni sredstava ni svest za tako nesto. Druga je stvar u zemljama koje su taj problem vec skoro potpuno sanirale i imaju jos ponekog psa na ulici i ponekog nesavesnog vlasnika ali recimo psi koji su korisceni u borbama nisu pogodni za udomljavanje ili bar vecina ljudi nije pogodna za njihove vlasnike... U nasem azilu ovde, u KV imaju 2 psa koja su Opstinu kostala nekoliko miliona dinara samo za odstetu ujedenim ljudima, onda, tu je i jedan prerasli mesanac NO Koji je napao skoro sve kucne pse koje je ikad video, da ne nabrajam dalje, uglavnom, direktor Cistoce je podneo ostavku jer je bio rastrzan izmedju skromnih sredstava i pritisaka lokalnog drustva za zastitu zivotinja s jedne i onih koji se na ovaj ili onaj nacin osecaju ugrozeno s druge strane. Pokusacu da nadjem link ili tako nesto, da vidite sta se desava. Uglavnom, ranije je ceo iznos odstete bio 200 000 a na vansudskom poravnanju 100 000 dinara. Toliko je zloupotreba bilo da su nadlezni smanjili iznos na 40 000 i sprovodi se ceo postupak, bez izuzetaka i vansudskih poravnanja. Naravno, ne kazem da su za to krivi psi, samo dodajem podatak da, otkako su poceli da useljavaju pse, s obzirom na nizak nivo svesti zaposlenih i neadekvatne higijenske uslove, ne mogu da se izbore sa koznim infekcijama a smem da se kladim da je samo jedan pas uneo, vise nije trebalo.

E , nisam znao de da napisem pa ajde reko da pisem ovde , pre neki dan je pit bul ubio coveka branujuci vlasnika ,pas je bio u boksu a negde pored boksa u dvoristu su sedeli gazda i jedan covek pili su , i napili se , i ovaj je slucajno gurnuo gazdu i gazda je pao(ne znam sta je dalje bilo). Pitt je nekako izaso iz boksa i skocio na coveka i uhvatio ga za vrat valjda ,ne znam tacno , drugar mi reko , juce je bila sahrana .. E , da , vlasnik je sutnuo psa nogom ali se nije zaustavio ....

A jeste čuli za onog rota što je zaklao komšiju? Bilo je pre neki dan na vestima, vlasnik je posle toga tom svom komšiji skinuo odeću i spalio je a čoveka bacio u neki bunar u susednom selu i zatrpao kamenjem. Pa ko je tu psihopata? Nažalost, resocijalizacija životinje koja je ubila čoveka je nemoguća ali ostajem pri tome da pas apsolutno nije kriv, samo je osetio da je njegov vlasnik (pa kakav god da je) ugrožen i zaštitio ga.

A jeste čuli za onog rota što je zaklao komšiju? Bilo je pre neki dan na vestima, vlasnik je posle toga tom svom komšiji skinuo odeću i spalio je a čoveka bacio u neki bunar u susednom selu i zatrpao kamenjem. Pa ko je tu psihopata? Nažalost, resocijalizacija životinje koja je ubila čoveka je nemoguća ali ostajem pri tome da pas apsolutno nije kriv, samo je osetio da je njegov vlasnik (pa kakav god da je) ugrožen i zaštitio ga.

Ne znam , ja nisam slusao vesti vec dva-tri meseca ...A kad bi vlasnik prijavio slucaj policiji , koja bi kazna cekala gazdu?

Pas iz cista mira nece, necim je bio izazvan. Cime sad je pitanje, a i prica mi je netpotpuna da se krivi pas. A sto se neko cudi sta bi neko uradio nekom ako mu naudi. Jel bilo na vestima, covek ubio psa na oci gazdarici jer je pas zavijao svako vece. Kolko je dobio sta mislite. Bednih 6 meseci, jos odma uslovno i nije ni lezao dan. Ili onaj koji je svog psa vezao za auto i vukao po selu. Kolko je dobio, sta mislite. Nista njegov je pas, samo opomenu za ponasanje. Pa takve ljude bi i ja kao oni sto su psa po kratkom postupku. Postavite se u situaciju te gospodje. A drugo tvrdim i ubedjen sam da PAS = DETE do 7 godina.

e pa onda ko ih shisha kada su se tako napili....ko zna kakve su pokrete pravili....pas je sto kaze mimi,mislio da je gazda ugrozen i zaklao je tok napadacha(umishljenog) gazde....

Ljudi, mamina koleginica ima skoro pa glupog mešanca nekog ptičara ili tako nečega. (Nije pas sam po sebi glup, samo nisu u startu radili s njim kako treba, lovne rase i njihove mešavine su na svoju ruku i treba znati s njima-ovo je bio čist :spam:) Ništa ga pod milim Bogom nisu učili konkretno, čak su se trudili iz nekih svojih razloga da mu suzbiju instinkte čuvara i on sad brani onog ukućana koji mu deluje ugroženo a njima je to interesantno pa ga lože i kao se potuku. On nepogrešivo skače u odbranu onog ko "gubi".

A ljudi, kad se malo više napiju, počnu da galame i gestikuliraju, to svi znamo. Znajući naš narod, verovatno je jedan za Tomu a drugi za Velju ili tako nešto. Iz čiste gluposti.

Znam i ja dosta slucajeva gde pas napada onog ko navodno napada onog ugrozenog iako je to mozda njegov gazda.U komsiluku imam takav slucaj ali na svu srecu pas je pinc,da je neka veca rasa mozda bi ispalo do sada ko zna sta i na kraju bi naravno pas bio kriv.A on jadnicak samo pokusava da udovolji vlasnicima jer ga oni podrzavaju u tome.

Back