I ja sam za uvodjenje reda ali azili kao jedino i trajno resenje nikako ne odlaze u obzir, nemamo mi jos ni sredstava ni svest za tako nesto. Druga je stvar u zemljama koje su taj problem vec skoro potpuno sanirale i imaju jos ponekog psa na ulici i ponekog nesavesnog vlasnika ali recimo psi koji su korisceni u borbama nisu pogodni za udomljavanje ili bar vecina ljudi nije pogodna za njihove vlasnike... U nasem azilu ovde, u KV imaju 2 psa koja su Opstinu kostala nekoliko miliona dinara samo za odstetu ujedenim ljudima, onda, tu je i jedan prerasli mesanac NO Koji je napao skoro sve kucne pse koje je ikad video, da ne nabrajam dalje, uglavnom, direktor Cistoce je podneo ostavku jer je bio rastrzan izmedju skromnih sredstava i pritisaka lokalnog drustva za zastitu zivotinja s jedne i onih koji se na ovaj ili onaj nacin osecaju ugrozeno s druge strane. Pokusacu da nadjem link ili tako nesto, da vidite sta se desava. Uglavnom, ranije je ceo iznos odstete bio 200 000 a na vansudskom poravnanju 100 000 dinara. Toliko je zloupotreba bilo da su nadlezni smanjili iznos na 40 000 i sprovodi se ceo postupak, bez izuzetaka i vansudskih poravnanja. Naravno, ne kazem da su za to krivi psi, samo dodajem podatak da, otkako su poceli da useljavaju pse, s obzirom na nizak nivo svesti zaposlenih i neadekvatne higijenske uslove, ne mogu da se izbore sa koznim infekcijama a smem da se kladim da je samo jedan pas uneo, vise nije trebalo.