Nije srpski platiti

Pa moraš biti ovca kad nema ko da te brani, kad si slabiji. Zato političari i šilje qurac na narodu. Znaju da im se može. A da su zakoni drugačiji, da je sudstvo ažurnije i da nisu korumpirani, ne bi se političari toliko zayebavali.
Možda bi se tad pokrenuli i vratili neke zakone koji im idu na ruku.

Nije to baš tačno. Mentalitet ljudi se veoma razlikuje. Evo na primer Japanci i mi, imamo sličnosti ko Tihi okean i Zapadna Morava.:hahaha::hahaha::hahaha:

e baš si našao naciju koja je praktično do 15. veka razvijana kao posebna civilizacija. Koji god narod da uporediš sa japancima, imaju istu sličnost: ko dupe i oko. Uključujući i jezičku, jer je Japanski jezik sam za sebe, posebna lingvistička grupa. :mrgreen:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/206780/Zakon-stiti-sitne-lopove

Naravno, na svu muku radnika staje i drugi brat Srbin, vlasnik benzinske pumpe, koji ukradeno naplati od radnika. Možda je ovaj jadnik trebao prvo da traži ključeve od auta i ne toči gorivo dok ovaj ne plati? Ili da naplati prvo, pa onda da toči? A možda i da legne pred auto kad shvati da brat neće da plati?

Ima još:

Inače, ako radnik primeti krađu, ne sme fizičkom silom da zadrži lopova jer je to onda valjda napad ili tako nekako... Jedino da zaključa vrata i da na taj način onemogući lopova da ode dok se ne pojavi policija.

Ovoga ima svuda, ali zašto da baš u ovakvim stvarima držimo korak sa svetom?
Ovakav zakon važi odvajkada, te me zanima zašto se to nije promenilo? Zar su ovakve stvari (samo uslovno rečno sitne) na poslednjoj listi prioriteta? Zar su bitniji Kosovo, bilateralne veze sa Poljskom i slično, zar je to toliko važnije od ovoga?

Postoje razlicite manifestacije uzroka, ovo je samo jedna, a uzrok u svakoj je hronican patoloski nedostatak odgovornosti i pozivanja na odgovornost, pocev od politicara na vrhu pa do sitnog lopova na dnu. Svi okrecu glavu i nece da se suoce sa problemom.
Recimo jos jedan primer, mi smo zemlja koja zivi u haocu, a sudije gotovo redovno izdaju kazne ispod zakonskog minimuma i kad nekoga osuda, a cesto do toga i ne dolazi, ako je slucaj dovoljno "mali".

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/206780/Zakon-stiti-sitne-lopove

Naravno, na svu muku radnika staje i drugi brat Srbin, vlasnik benzinske pumpe, koji ukradeno naplati od radnika. Možda je ovaj jadnik trebao prvo da traži ključeve od auta i ne toči gorivo dok ovaj ne plati? Ili da naplati prvo, pa onda da toči? A možda i da legne pred auto kad shvati da brat neće da plati?

Ima još:

Inače, ako radnik primeti krađu, ne sme fizičkom silom da zadrži lopova jer je to onda valjda napad ili tako nekako... Jedino da zaključa vrata i da na taj način onemogući lopova da ode dok se ne pojavi policija.

Ovakav zakon važi odvajkada, te me zanima zašto se to nije promenilo? Zar su ovakve stvari (samo uslovno rečno sitne) na poslednjoj listi prioriteta? Zar su bitniji Kosovo, bilateralne veze sa Poljskom i slično, zar je to toliko važnije od ovoga?

Hahhahaha pa ne vidim probelm kad' je sve lepo, fino, kulturno i shto je najbitnije po zakonu.

Znachi zakon je taj koji to dopushta, kada se promeni nece ni biti ovoga.

Jedini problem je u stvari retardirani naslov koji je inache u blicu zakon shtiti lopove shto je Jomini preveo kao nije srpski bala bll bla... o5 ga pucaju kompleksi shto je Srbin. :( Jadan, zamislite vi tu muku, mrzite narod kome i sami pripadate, a iz svoje koze ne mozete... eh, Jomini, nije tebi lako. :(

Ovakav zakon važi odvajkada, te me zanima zašto se to nije promenilo?
Због статистичке вероватноће, као у свим другим државама.
Откуд знаш и да су људи из примера Срби, наравно да и Срби то раде, баш као и други, осим што у неким другим државама је такав број случајева учесталији..

Back