NIJE SRAMOTA,AKO TE BOLJI POBEDI !

Nocas za vreme prenosa Prvenstva Evrope u kosarci,bilo je i previse uzbudjenja.Sam tok utakmice,pokazao je
konstantnu nadmocnost slovenacke ekipe.Slovenci su veoma ubedljivo odrzavali rastojanje od deset koseva razlike,
u njihovu korist.Nasi momci su dali sve od sebe,ali...umece da su protivnicki igraci za klasu bolji,bilo je realno i
vidljivo.
U svakom slucaju,nisam odobravao toliko razocarenje,koliko je nastalo kod nas,koji smo preko TV-a posmatrali
ceo tok utakmice.Mislim da je Srebrna medalja,na jednom ovako velikom i vaznom takmicenju,trenutno,krajnji
domet nasih sadasnjih momaka,koji se aktivno bave kosarkom kao profesionalci.

Ono sto moram posebno da istaknem,to je veoma dobro ponasanje pored aut linije,Slovenackog Selektora
rusa Sergeja Kokoskova.On ni jednim pokretom lica ili tela,nije pokazivao nikakve znake nervoze.Bio je veoma
uzdrzan,veoma je pozitivno delovao na svoje pulene.To je u ovako dinamicnom sportu,kao sto je kosarka,od
izuzetne vaznosti,da trener bude hladnokrvan,ma kako tok utakmice krenuo,u bilo kom pravcu.

Na zalost,to se ne bi moglo reci,za naseg Selektora Aleksandra Djordjevica,koji je prosto "vrio" i "kipteo" od
nervoze.To se izgleda prenelo i na nase igrace,sto nikako nije dobro.Sve u svemu.dobro smo prosli.
Srebrna Medalja je ogroman uspeh,i mi treba da smo prezadovoljni.

Uostalom,dolazi za cetiri godine,novo Prvenstvo Evrope,pa ce mozda onda,da se otsvira ta nasa Himna
Boze Pravde,kojoj smo se nadali,da ce biti izvedena,na ovom Evropskom prvenstvu.Dotle...trba uciti od
Slovenaca,kako se igra moderna Kosarka.:dash::bye::super:

"pustinjakinja" Niko ne osporava strucnost Ni Djordjevicu,ni igracima iz ma koje vrste sporta.Ali ta otrcana rec,da igraci ma koje vrste sporta,
"ostavljaju srce na terenu",postala je vec degutantna.Realno je biti svestan,da amaterski sport,vise ne postoji.Ne samo kod nas,vec u svim zemljama.
Dakle,svi ti sportisti,sve napore koje ulazu u svoju igru (a koji su ogromni) to rade za novac.Ne znam koliko vi "pustinjakinjo" imate godina,ali valjda
Vam je poznato,da je sport danas PROFESIJA.Kao sto je neko Inzinjer,neko Pekar,Lekar,Knjigovodja,tako i sportisti,bave se odredjenom vrstom
sporta.za novac-PROFESIONALNO.! Pokusajte da pitate nekog (bilo kog) sportistu,da li bi "ostavio srce " na terenu za DZ.???novac.
Ja radim svoj tezak posao za novac.Sportistima je to profesija,da ubacuju loptu u kos ! I u redu.Placeni su za to.Sto bih ja sada trebao da im se
"klanjam",sto su dobro obavili svoj posao,za koji su veoma dobro placeni.

Свјесна сам савршено да новац има моћ, кратко.
Што се тиче отрцане фразе, не брините, ускоро ће ваистину ући у историју као давна народска изрека, а моја маленкост потиче из народа,
обичног или ријечником "професионализма", припростог.
Ипак, ако мало размислите, то "срце" и страст су потребни и за постизање великог банковног рачуна. Дакле, ништа без срца, све у свему.
Поздрављам :) :kpozdrav:

Back