NIJE SPREMAN ZA DJECU

ја на пример сам се са 20 година ложио да хоћу рано да се оженим да имам породицу и децу итд. У међувремену сам прошао неки животни пут и сада се не бих женио ни за 50000е а о деци и да не причам, мислим да бих се пре убио. Свако од нас је имао другачији животни пут и ако неко жели или не жели децу не можеш да му судиш јер не знаш шта је све пролазио и спознавао у животу.

Bas ste se raspisali :D
Vidim misljenja su podjeljena kao sto je i bilo za ocekivati.
Prije da smo se ozenili smo bili u vezi par godina.
Nikad ali nikad mi nije rekao da ne zeli djecu. Ne prije braka i ne sad..
Njegov odgovor je ne bih jos a za par mjeseci ce imati 36 godina..

Nekako se zenski dio foruma ne slaze sa mnom a iskreno kako bi vama bilo da vas vas partner tako vuce za nos ?
Njegovo jos moze da znaci sutra a moze da znaci nikad,ja naravno toga ne znam. Financijski smo dobro osigurani,oboje smo slo.drzavljani, radimo u njegovoj obiteljskoj firmi,ja vodim papire on pa je vodja. Uzivali smo u tim godinama stvarno jako puno. Ja jednostavno ne zelim da vodim svoje dijete u vrtic sa 50 godina.
Da,ja imam jos fore 5 godina, meni ste tako rekli.. Onda je njegova fora istekla prije 6 godina, na to se vas je malo tu usmjerilo.
I ovih par sto mi govori razvedi se ne znam da li su uopste u braku. Da se razvedem od covjeka koji je bio sa mnom i u zdravlju i u bolesti, nikad me nije fizicno niti psihicno maltretirao,prevario me nije nikada,sve sto imamo smo zajedno stekli i sticemo jos uvjek. Volim ga, nema te osobe na svijetu sa kojom bi radije imala dijete, hocu ga sa njim. I odgovor je uvjek bio naravno ali ne jos, kao da je on u 20tim godinama..

Pa da ne bi mislili da vas kritikujem ili nesto, samo jako me smeta to sto neki pisu toliko da nesto napisu. Stavite se u moju kozu, da volite nekog vise od sebe i da vam taj neko ne pruza to nesto sto bi voljeli cak i vise od njega..

..ovoga ti se on plasi...to je problem najveci...

ја на пример сам се са 20 година ложио да хоћу рано да се оженим да имам породицу и децу итд. У међувремену сам прошао неки животни пут и сада се не бих женио ни за 50000е а о деци и да не причам, мислим да бих се пре убио. Свако од нас је имао другачији животни пут и ако неко жели или не жели децу не можеш да му судиш јер не знаш шта је све пролазио и спознавао у животу.

covek kako sazreva prolazi kroz razlicite...faze...da tako kazem
ja sam sa 18, 19 htela :lol:
bas sa muzem
pa sam oladila i nisam uopste vise htela ni pod razno
i to me tako drzalo i sa 24
bila sam u fazonu mozda tamo sa 28
ali nisam bila u fazonu ako se desi da prekidam nego ono...ok desilo se
i desilo se :lol:
sa 25 sam rodila prvu,sa 28 drugu :lol:
da se prva nije desila tada ko zna dal bi sad sa 30 imala dete ili ne,mozda bih zelela,mozda ne,ko zna
ona je bila neplanirana ali od trenutka kada sam saznala za trudnocu,apsolutno zeljena,prekid nikada nije bio opcija

mislim da je za zensku osobu dobro da ne zuri
moj slucaj je da sam rodila sa 25 jer je prosto tako ispalo jer ja nisam bila u fazonu da se pazim manijakalno,nego ono,dugo smo zajedno,zivimo zajedno,pa ako se desi,desilo se al namerno nisam htela nikako
on je imao isti stav...

Oboje ste u najboljim godinama za decu i ni za jedno od vas jos nije kasno pa ni za 10 godina.Mada,nije mi jasno zasto se on uopste zenio?Valjda vecina ljudi zeli decu rodjenu u braku i ti si tu sasvim ok.Trebalo je pre braka dobro o tome porazgovarati.Nije smak sveta ako neko zeli ili ne decu ali vremenom ce tvoja zelja biti sve jaca sto je i normalno.Imas jos neko vreme da radis i razgovaras na tome.Cetiri godine je bilo sasvim dovoljno za uzivanje bez dece.Sacekaj jos malo,razgovaraj otvoreno bez svadje ako te voli bice normalno i logicno da ce uskoro dobro da se zamisli kakav zivot s tobom zeli i nadam se da ce pristati na decu.U suprotnom,glupo je gubiti vreme jer ljubav se umnozava decom a bez nje moze biti isto tako lepa ako to i tebi odgovara.

Pozdrav društvo, pišem vam prvi put i to baš sa jednim većim problemom.
Ja imam 25 godina a moj muž 35 godina. Sretan brak, oboje radimo, komunikacija na nivou itd..vse štima.

Problem je taj da on pri svojih 35 godina neće da ima djecu, u braku smo već 4 godine. Meni se čini da sam spremna za taj korak ali on nije.
Pa ne ide se niti toliko za mene ili neki moj kapric, problem je da smo mi razlike 10 godina, ja smatram da je njemu vrijeme za djecu.
Nekako kako vrijeme odmiče sve mi je teže ubjediti ga, sve bi samo to ne bi.. Te mladi smo, te nismo se dovoljno nauživali sami pa šta ako za par godina izgubimo posao a moramo hraniti još jedna usta i tako u nedogled.
Ja smatram da je dijete najbolje imati čimprije a ne kad bude imao 45 godina, kad ne bude mogao ni loptu da udari kako treba..
:dash:

Zato sam se odlučila da potražim savjet ovdje od vas, da mi kažete da li ja pretjerujem ili je vrijeme da ga postavim pred neka dejstva i "udarim šakom od stol"?

Vrlo je moguce da se na neki nacin boji da ce te izgubiti tu harmoniju kada dobijete dete? jer tada je ono na prvom mestu a ne vi.

Back