Nije preporucljivo za osobe mladje od....

Možda sam tvorac.

Ne verujem jer bi onda sam film na omotu, ili na pocetku imao bilo kakvu oznaku.... S obzirom da jos uvek nisam naisao na neku takvu oznaku, postoji razlog da sumnjam u to da tvorac odredjuje za koga film nije preporucljiv :)...
Uostalom.... njima je bitno da prodaju ono sto stvore... bilo kome...

Pitam ovo jer smatram da nije u redu da neko izvlaci iz bubnja godine gledaoca kada pusta neku emisiju...
Mnogi ljudi obracaju paznju na te oznake, pa bih zeleo da znam da li ima razloga da neko stvarno postuje te oznake i po njima odredjuje sta njihovo dete moze da gleda, a sta ne...

Same televizije koje emituju program procenjuju za koji uzrast je taj program podesan.

Mislim, kada su filmovi u pitanju, da filmovi već stižu sa nekom gotovom preporukom.

Hvala na odgovoru...
Znaci da bih bio 100% siguran, tema treba da ode na pdf Televizija? :)

Molim moderatore da je gurnu tamo... ako nije problem :)

P.S. Trenutno ne mogu da dajem rep, al cim bude moglo saljem :)

Poslednja izmena:
Zanima me ko odredjuje koji program nije preporucljiv do odredjenog uzrasta gledaoca i po kom kritetijumu odredjuje.
Zna li neko?

U Srbiji Republička radiodifuzna agencija propisuje kriterjume po kojima se programi klasifikuju za određene uzraste (npr. ako se u emisiji javljaju psovke ili se vidi penis u Srpskom narodu poznat i kao ******, onda program mora biti označen sa 18).
Ako televizija prši ovu klasifikaciju onda joj sledi opomena pa novčana kazna pa zabrana emitovanja.

Back