Nije neuspeh

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
84.255

Poznati ruski psiholog o životu: Nije neuspeh živeti sa mamom sa 40 godina, biti bez muža i dece sa 45 - već nešto sasvim drugo​

Mihail Labkovski je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih ruskih psihologa čije savete, misli i razmišljanja poštuju i vole da čuju ljudi širom sveta. Njegove reči se citiraju i prepričavaju, a lekcije ostaju za ceo život. Ovo je ono što on smatra da je zapravo životni neuspeh, i otkrijte da li se pronalazite u njegovim rečima.

Mihail Labkovski Foto: Michael Labkovsky / youtube

Labkovski iza sebe ima preko 25 godina radnog staža i pregršt naučnih radova, ali o "životnim" stvarima uvek priča na način sa kojim mogu svi da se poistovete. Njegove misli o neuspehu prenosimo u celosti:
Mnogi ljudi misle da je neuspeh raditi kao domar ili živeti sa mamom u 40. godini.
Ili sa 45 godina biti sama bez muža i dece, okružena mačkama.
Ali u stvari neuspeh ne izgleda tako.

Da li želite da vam kažem šta je zapravo neuspeh?​

1. Ne živi onako kako želi.
2. Radi najprestižniji posao, ali ga mrzi.
3. Udaje se za najpametnijeg, najperspektivnijeg i najlepšeg, ali ga ne voli.
4. Svakodnevno broji kalorije da bi "nosila" tuđe telo.

5. Ceo život sanja o tome da napiše roman, ali se previše plaši da nastavi ono što je započela pisanjem drugog poglavlja.
6. Svako veče ima intimne odnose, ali zbog osećaja dužnosti - nikad strasti.

7. Živi sa mužem u ljubavi, razumevanju, ljubaznosti, ali sanja o komšiji.
8. To je kada dete neprestano želi da se igra, a vi želite samo da vas niko ne dira.

9. To je kao da sanjate o doručku s kroasanom dok listate časopis, ali umesto toga "trpate" instant hemijsku kašu dok sedite za kompjuterom.
10. Svaki dan sanja da će se sve promeniti, ali po tom pitanju ne čini ništa.
To je ono što ja nazivam neuspeh.

Sve se vrti oko toga da ako ne živiš u onom mom stilu kako sam živeo četiri godine-Ja radim šta hoću.
Onda si ti ustvari nesrećan.
To je glupost.

Da.Top si nesposobna,genetski otpadak ne zato što živiš sa majkom u zajednici nego zato što nisi bila sposobna da se za 25 godina.Od 20-45 ostvariš kao žena i kao majka(ako si zdrava)
A poznajem takve.
Šta fali biti domar,poštar,pekar,ne znam.
Debilizam.
Da top si gubitnik gubitnica ako živiš sa mačkama i kerovima a ne sa svojom decom unucima.Znači da si nesposoban nesposobna lud luda.Nema tu šta.To je tako!
Ovo je kao i priča o homoseksualcima transgender osobama itd.
Nije sramota?
Ćuti nije.

Ovde na forumu ima sa 40 godina bez porodice.
Neki otvoreno kažu da nisu sposobni da obezbede okruženje za tako nešto.
Ovaj tekst služi za umirivanje njihove savesti.

Poslednja izmena od moderatora:
Sve se vrti oko toga da ako ne živiš u onom mom stilu kako sam živeo četiri godine-Ja radim šta hoću.
Onda si ti ustvari nesrećan.
To je glupost.

Da.Top si nesposobna,genetski otpadak ne zato što živiš sa majkom u zajednici nego zato što nisi bila sposobna da se za 25 godina.Od 20-45 ostvariš kao žena i kao majka(ako si zdrava)
A poznajem takve.
Šta fali biti domar,poštar,pekar,ne znam.
Debilizam.
Da top si gubitnik gubitnica ako živiš sa mačkama i kerovima a ne sa svojom decom unucima.Znači da si nesposoban nesposobna lud luda.Nema tu šta.To je tako!
Ovo je kao i priča o homoseksualcima transgender osobama itd.
Nije sramota?
Ćuti nije.
lični izbor , njihov, ne po tvojim kriterijumima

@Darth Vader druže prošla su ta vremena kada su naši stari bili _sve u svja_u porodici
nisam za neoliberalizam ali u svakom segmentu života svako ima pravo da odlučuje o pravcu kretanja i građenja svog života
čak što više mislim da ovi koji teraju po svome imaju više svesti i savesti nego neko ili neka koji će uprkos tome što znaju za sve svoje karakterne osobine ćute i ulaze u situacije koje bi i drugima štetile
_ide na posao uprkos tome što ga ne voli , eto uzroka za mali milion sukobljavanja na poslu zbog njihovog unutarnjeg nezadovoljstva , idu tamo , a ne vole to mesto ,,,zašto mučiti sebe i svoje kolege???
_ima dete i odgaja ga sama ili kod svojih roditelja , zna da ne može da živi sa bilo kojim partnerom i svesni toga , opet u interesu drugog, da ne nastaju lomovi u braku , ,,,a imaju svoje individualno pravo na svoje potomke,,,i opet zašto da neko drugi strada zbog njih ???
_parafraziram situaciju , da ja oću da se opijem , ali znam da će mi biti muka i meni i drugima oko mene ako se opijem sa pivom , zato odabiram vino,,,moje je pravo sa čime ću se ja opiti , da budem i ja zadovoljan , a da pritom ne zeznem okolinu oko mene jer znam da će ih to povrediti

### ne , nisu oni takvi i tako loši , oni su svesni svojega, i itekako dobri, ne nanoseći pritom drugima , loše i neprijatne životne situacije ###

Back