NIJE MNOGO

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

NIJE MNOGO

Probudi me noć....onako, bez veze. Naspavala se duša valjda, pa samo otvorih oči i potpuno budna pogledah kroz prozor. Ne vidim borove.........znači duboka je noć.....svitanje će još dugo putovati. Mrzi me da se okrenem i pogledam u sat...Nema veze. Sklopih oči ponovo......čujem ga kako diše.....moj čovek.....raširio se krevetu, ruka na jednu stranu a druga pod jastukom.....tiho hrče poluvekovna proseda glava. I sa ovog kreveta mu noge vire.....bože, koliki dušek treba da bude.......hahahaaha kad se setim naše neuspele kupovine kreveta. Velik bračni krevet smo imali......ništa mu nije falilo osim naših godina. Daj ovo, daj ono, nikad mi da dodjemo na red jer uvek ima prečih stvari.....čuvena lista prioriteta kod koje se prva tri mesta stalno menjaju ......naš krevet je večito bio na nekom šestom-sedmom mestu......daleko. Jednog dana, kada je Maca ustao sav utrnuo i u bolovima reče da idemo da pogledamo krevete. I pošli smo....usput da kažem da on mrzi kupovine, vožnju kolima po zajrčenim ulicama, parkiranje, isparkiravanje, besomučno obilaženje prodavnica u raznim delovima grada....sve ono što nosi ovakva kupovina.....a ni ja nisam luda za tim čarima. Svakom je našao manu, ako ništa drugo cena mu je bila prevelika.....a i kada bi on u manisanju zatajio ja bih stupala na scenu. I tako, jer za Rajka nema kape, napravismo krevet od kovanog gvoždja......ipak, iako kupismo najveće dušeke, neke do djavola skupe ali ledja mnogo manje bole, opet mu noge vire kroz donje platno .....ne prave veće hahahaaha. Još nema borova.....samo obrisi njihovih vrhova na tamnom nebu. Misli dodjoše same, ne zvah ih.....
promenili smo se......i to mnogo
koliko godina smo skupa.....mnogo.
Bože....koje godine smo se upoznali....
Ja sam imala 16 a on 20.....ih, kakvi smo bili....smešni
koliko lepog doživesmo......ihaaaaa ....mnogo
koliko muke preživesmo.....mnogo
koliko nas još svačega čeka.....mnogo
nekad me nervira.......baš mnogo
a nekad i ja njega nerviram.......verovatno mnogo
koliko ubedjivanja se završi smehom....eeeeh, ne zna se broja
i bora smejalica oboje imamo mnogo
a i one druge počeše da se vide.....ma to je minuli rad
koliko žuljeva zaraste na našim rukama.....to samo neimar zna
koliko ideja imamo.......ha.......kada bi se od toga plaćali račini
mi bi bili bogatuni
a kafa šta popismo.....kafa ćutalica, kafa pričalica, kafa nagovoruša, kafa razgovoruša, kafa gundjalica, kafa radilica, kafa svadjalica, kafa spavalica, kafa dogovoruša, kafa odgovoruša, kafa umoruša, kafa odmoruša, kafa samica, kafa tužnica, kafa suzica, kafa mozgalica, kafa smejalica.....

Moje prošlo mnogo i buduće mnogo spava kraj mene......u drugim sobama mirnu noć provode plodovi naših mnogo godina.....i ruže spavaju, i borovi.....i naše krznene ljubavi....
I pošto sve delimo već toliko mnogo godina.....i san i javu.....sad ću da ga probudim.......

pely;bt93104:
Izvezli ste život
ukrasili ga
za lepo se borili...

nadherna-ruza-stx070.jpg

:heart:

hvala Pely :cmok2:

Back