NIGDE PESME

bracaco;bt255727:
Divno, ali ako ovo uvedu u škole, a s obzirom na dubinu rečenog i mogli bi :) ima deca da popadaju ko snoplje na tumačenju :)

Dobro je da si odmah dala odgonetku da deca ne lomataju glave :) ali ako želiš i da ga vide, moraš ipag da ga postaviš na fejs :)

pesmi nedostaje stih
da zapeni neizgovorom

tumblr_ml6ya2QTWj1rga15do1_500.jpg

"Saten, čipka, dijamanti.
Tuga u očima,
Osmeh na usnama.
Ljubav na rate.
U istoj čaši,
U istom hotelu,
U istoj pozi.
Ljubav....
Negde na kraju, ljubav".

:heart:

Hahhaha....čitanke su odavno prevaziđene, ''veliš''...drago mi je da u vremenu mog odrastanja nije postojao fb i ostale (ne)društvene mreže, ovo pod stare dane se ''n e računa''...

Hvala, bracaco... :)

OsI, ova slika bi da zaista ''govori više od hiljadu reči''...a opet...ako izuzmemo nekoliko ''sitnih'' detalja na njoj, možda i može da prozbori nekoliko...o samoći...a reči...zakljinjanja u poslednji stih, uz jedno ''možda''...neke žene ostavljaju u životu...kažem...

Hvala ti...:hvala:

...a reči...zakljinjanja u poslednji stih, uz jedno ''možda''...neke žene ostavljaju u životu...kažem...

GILJRMO.jpg

Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.
Carls Bukowski

OsI, uvek me je ova rečenica udarala taman tamo gde ''treba'', veruj. Ošamuti, razboli i natera na ono sklupčavanje i zatvaranje sebe u kutiju sa sedam brava i na lancu pregršt pogrešnih ključeva...bačenih. Posle svega, zapitam se(be) zar nije dovoljno tuge, i tog prokletog nerazumevanja.

Znaš, ne volim Bukovskog, ma kakvo sad ovo bilo, ''svetogrđe''...veruj mi. Čitao si moje stihove, biće ti jasno zbog čega.

:heart:

Posle svega, zapitam se(be) zar nije dovoljno tuge, i tog prokletog nerazumevanja.

zspldl.jpg

Ne razumemo se, moj zivote...
Sedimo na različitim stranama
kuhinjskog stola,
jer nije mi sudjen takav zivot,
a ni tebi ovakva heroina da te zivi...

orfej sa ibra;bt255743:
Posle svega, zapitam se(be) zar nije dovoljno tuge, i tog prokletog nerazumevanja.

zspldl.jpg

Ne razumemo se, moj zivote...
Sedimo na različitim stranama
kuhinjskog stola,
jer nije mi sudjen takav zivot,
a ni tebi ovakva heroina da te zivi...

...verovanjem u sudbinu
sebe je pomirila sa samoćom
odustala od traganja
za prepoznavanjima
u trenucima slučajnih susretanja
...
( osmehnula se sopstvenom neverovanju u slučajnosti )

Zahvalna na ovoj kaodasimenefotografisao slici i stihovima koji sve rekoše...

odustala od traganja
za prepoznavanjima
u trenucima slučajnih susretanja

577317_1409124599315058_1154967266_n.jpg

I samo ću ti još u znak poštovanja,
onoga što sam mogla biti,
nazdraviti, moj živote,
i platiti celokupan ceh,
za sve ono sto beše i blistavo i strasno...

E, da...OsI, pravi stihovi, priznajem i zahvaljujem...a nekad beše...blistavo i strasno...kad odlučim da platim ceh ( a platih ga ), ne pitam ''šta košta''.............živote!

U ime sećanja na neka vremena, moja stara pesma...o...životu negdašnjem...

VRHUNAC

Prste si upleo u moju kosu
uvojke mrsiš, kidaš,
vrelinom besno žežeš.
Sečivom usnu žednu
bez imalo milosti režeš.

Jezikom hodam smelo
po oštrici kamenog mača.
Jak si, priznajem nemo,
ali od tebe sam jača.

Noktima raskrvavljena slika
po mapi tela sve vlažnija.
Snažan si, šapućem tiho,
snažan al' ja sam snažnija.

Utrobom plima želje
razlivena, od lave vrelija.
Silan si, vrisak se prolama
silan al' ja sam silnija.

Telom ti svojim pohlepnim
pritiskam snažne bokove.
Stenješ, jaučeš, razaraš,
okivaš i pristaješ na okove.
Maljem me mrviš razbludnim
na samo korak od ludila.

Reči mi nebesa odnose:
Umri i ja sam umrla !!!

Jasmina Popović

( 14. april 2009. )

Nisam hteo juče da ostavim nikakav komentar ( verovatno sam Ja bio u nekome drugom fazonu , ali danas ...)
danas mi sve izgleda drugačije,možda i zbog novog avatara,ili ove korpe sa cvećem, ...ne znam ...
Divni stihovi.:klap::bye:

Hvala ti, Zoki. Taman tako sam i ja juče bila...u nekom raspoloženju koje ne umem da objasnim. Danas je, što bi naš narod rekao...''još grđe'', al' eto... Zaista se radujem što čitaš ovo što pišem. Hvala na divnim komentarima, tamo i ovde...inače, neko ide ''oružjem protiv otmičara'', a ja promenama avatara, da rasteram sve ''uroke''...:hvala:

Back