NIČIM NISU IZAZVALI SLAVU KOJA IM IMENA KRASI

АПЕЛ !!!

Хоћемо филмове, сликовнице, бојанке, цртане филмове, стрипове и видео игрице о цару Душану, кнезу Лазару, Вуку Бранковићу ( који није издао Косово и Метохију), и свим славним и светим Немањићима, Бранковићима, Лазаревићима, Обреновићима, Карађорђевићима…и њиховим задужбинама.

Ширите даље да и други виде…да информација и жеља грађана дође до оних који могу то да спроведу у дело !!!

http://srpskaistorija.wordpress.com/2013/12/27/апел/#comment-283

Pa nije lepa istorijska istina o mnogim ovde pobrojanim a i izostavljenim "velikašima" .
Mnogi od njih , ničim nisu izazvali slavu , koja im na današnji dan ime "krasi"
.
Za tako nešto , potrebno je promeniti model ove "svetosavske duhovnosti " i njenu "patriotsku srpštinu" ! A tad bi morali da bacimo čuvenu devizu "patriotske svetosavske srpštine" , koja nas hiljadu godina uči i primorava da uvek i samo uvek : " O MRTVIMA GOVORIMO SVE NAJBOLJE " !
"GOVORITI O MRTVIMA UVEK I SAMO UVEK ISTINU" , veliki je poduhvat , koji vodi stanovništvo putem časti , pravičnosti , ljudskog dostojanstva i mudrosti !
A priznati moći i mudrost svog neprijatelja , pouzdan je znak učenja i izgradnje državne budućnosti !
A izgradnja državne budućnosti leži na prosvetiteljskom putu stanovništva ; za koji opet , potrebna je prosverljena vlast - odnosno , mudri ljudi sa ljudskim i pravičnim karakternim svojstvima ! A takve balkan nije video još od vremena kad su veliki slovenski kneževi prekookeanskim flotama napadali Konstantinopolj .
U našoj istoriji , mi kao da nismo imali prosvetiteljsku vlast ; a danas je zasigurno nemamo ! Jer da je prosvetiteljska , ovaj apel bi bio smešano nepotreban ! Ovako on je osnov budućnosti postojanja nas kao države !
Apel je zapravo zahtev za spasenje nas kao etničke grupacije ; za naš biološki opstanak u jednoj državi - koja se samodestruktivno ubija zavhaljujući istorijskim podvalama , lažima i prevarama !

Pa jeste istina da zivimo u lazima i prevarama i to nas sve odavno vuce u ponor u koji smo danas duboko zagazili i iz koga bojim se nema izlaza.....
Nekada sam verovala da bez znanja sopstvene istorije i korena ne mozes ici napred, ali danas verujem suprotno jer me je zivot van granica moje zemlje tome naucio.
Nasa istorija i koreni su laz, a istina je vrlo tesko dokuciva, zato sto smo rodjeni na jednom vrlo teskom i trusnom podneblju gde su se pomesale vere i nacije, babe i zabe, prijatelji i neprijatelji i u toj opstoj papazjaniji pa cak i uz neverovatan trud, istina se nikada nece saznati....nema te sile! A znate sta? To nije nista novo, tako je svuda u ovom nasem divnom svetu......svi imaju isti problem....svi su nacionalisti, svi sebe vide kao najbolje, najlepse, najpametnije, svi se bore za izbledele ideale, brane nepostojece junake iz mitova i legendi, mole se bogovima koji su plod ljudske masete, SVUDA je isto, svi zivimo u jednoj velikoj lazi i magli, a i to nije nista novo. Tako je bilo oduvek.....
Zato je po meni, mnogo glupo busati se u grudi i reci JA SAM PAVLE, JA SAM SAVLE, JA SAM FILIPINAC, JA SAM NEMAC, JA SAM SRBIN, to su sve gluposti koje nam trose energiju i nagrizaju ovo malo dana sto nam ostaje u zivotu. Ne treba gledati ni u buducnost mnogo jer ne znamo sta nam ona nosi, vec u sadasnjost samo, treba ziveti svaki dan sa osecanjem da pripadamo istoj planeti, istom univerzumu, da su granice izmedju nas vestacki stvorene, da su mnoge stvari izmisljane da bi nas sludele i zaludele kako ne bismo imali vremena za kvalitetan zivot, ne treba trositi mozak na vitezove okruglog stola, salahudine, konstantine, obilice, djindjice, tite i ostale odavno mrtve likove koji ionako nisu nista vredno ovom covecanstvu ostavile....
Treba razmisljati o sebi i unapredjivati sebe iz dana u dan, rad na sebi kao individui je uvek plodonosan u bilo kom smislu, a svaka individua koja je srecna sama sa sobom treba da brine o porodici i prijateljima, ulepsava dane sebi i drugima, da bude tu za druge, treba ostaviti sve trice i kucine, zute stampe i tabloide, iskljuciti TV i telefone i posvetiti se sebi i drugima koji to zasluzuju. Treba hraniti dusu da bi nam ona dala brilijantne ideje koje cemo primeniti u buducnosti za bolji i lepsi zivot. Obilic nam tu ne moze pomoci, car Dusan i knez Lazar isto tako, jer oni ne pripadaju nasem vremenu i nikada ovo vreme ni zamisliti nisu mogli....
Treba se fokusirati samo na promenu u nacinu zivota, a ne na razultete koji ce se pokazati u buducnosti ili na greske iz proslosti....
Aplelujem na sve da pokusaju da zive jedan dan samo bez razmisljanja o proslosti i buducnosti....apelujem na sve da ohlade malo glave i izluftiraju mozgove od izduvnih, otrovnih gasova spolja. I znajte da niste jedini. SVIMA je to potrebno to osvescenje, za jedan bolji svet sutra, zdraviji, molim vas.....hajde da radimo zajedno na tome....

Aribi;bt251667:
Pa jeste istina da zivimo u lazima i prevarama i to nas sve odavno vuce u ponor u koji smo danas duboko zagazili i iz koga bojim se nema izlaza.....
Nekada sam verovala da bez znanja sopstvene istorije i korena ne mozes ici napred, ali danas verujem suprotno jer me je zivot van granica moje zemlje tome naucio.
Nasa istorija i koreni su laz, a istina je vrlo tesko dokuciva, zato sto smo rodjeni na jednom vrlo teskom i trusnom podneblju gde su se pomesale vere i nacije, babe i zabe, prijatelji i neprijatelji i u toj opstoj papazjaniji pa cak i uz neverovatan trud, istina se nikada nece saznati....nema te sile! A znate sta? To nije nista novo, tako je svuda u ovom nasem divnom svetu......svi imaju isti problem....svi su nacionalisti, svi sebe vide kao najbolje, najlepse, najpametnije, svi se bore za izbledele ideale, brane nepostojece junake iz mitova i legendi, mole se bogovima koji su plod ljudske masete, SVUDA je isto, svi zivimo u jednoj velikoj lazi i magli, a i to nije nista novo. Tako je bilo oduvek.....
Zato je po meni, mnogo glupo busati se u grudi i reci JA SAM PAVLE, JA SAM SAVLE, JA SAM FILIPINAC, JA SAM NEMAC, JA SAM SRBIN, to su sve gluposti koje nam trose energiju i nagrizaju ovo malo dana sto nam ostaje u zivotu. Ne treba gledati ni u buducnost mnogo jer ne znamo sta nam ona nosi, vec u sadasnjost samo, treba ziveti svaki dan sa osecanjem da pripadamo istoj planeti, istom univerzumu, da su granice izmedju nas vestacki stvorene, da su mnoge stvari izmisljane da bi nas sludele i zaludele kako ne bismo imali vremena za kvalitetan zivot, ne treba trositi mozak na vitezove okruglog stola, salahudine, konstantine, obilice, djindjice, tite i ostale odavno mrtve likove koji ionako nisu nista vredno ovom covecanstvu ostavile....
Treba razmisljati o sebi i unapredjivati sebe iz dana u dan, rad na sebi kao individui je uvek plodonosan u bilo kom smislu, a svaka individua koja je srecna sama sa sobom treba da brine o porodici i prijateljima, ulepsava dane sebi i drugima, da bude tu za druge, treba ostaviti sve trice i kucine, zute stampe i tabloide, iskljuciti TV i telefone i posvetiti se sebi i drugima koji to zasluzuju. Treba hraniti dusu da bi nam ona dala brilijantne ideje koje cemo primeniti u buducnosti za bolji i lepsi zivot. Obilic nam tu ne moze pomoci, car Dusan i knez Lazar isto tako, jer oni ne pripadaju nasem vremenu i nikada ovo vreme ni zamisliti nisu mogli....
Treba se fokusirati samo na promenu u nacinu zivota, a ne na razultete koji ce se pokazati u buducnosti ili na greske iz proslosti....
Aplelujem na sve da pokusaju da zive jedan dan samo bez razmisljanja o proslosti i buducnosti....apelujem na sve da ohlade malo glave i izluftiraju mozgove od izduvnih, otrovnih gasova spolja. I znajte da niste jedini. SVIMA je to potrebno to osvescenje, za jedan bolji svet sutra, zdraviji, molim vas.....hajde da radimo zajedno na tome....
z:shock:

Hvala Aribi !

Dalas ništa nije osmislio strateški novo ; takvu strategiju imala je vizantija sa još dubljim dejstvom...izmenila nam korene - skoso svim slovenskim narodima ...slično je činodejstvovo papa , a austrougarska monarhija baš je nešto kao vizantija duboko zadrla u naš identitet u čemu joj je parirala rusija...danas imamo to kao u nama kao bitku EU i Rusije.....mi zapravo neznamo ko smo i kudaćemo od silne ispranosti i poništenosti identiteta ...naročito je opaka ta naša istorijska destruktivana uređenost na kojoj smo formirali duhovnost ....sitni i nikakvi stradaju na krilima destruktivnih činodejstvovanja velikih , jer nemaju identitet na istini sa kojom ze razborito može sagledavati stvarnost i njena realnost ; pa na osnovu toga gradititi projekte opstanka , razvoja i rasta stanovništva i njegove države...ovako , skorojevićki tralala , cerekamo se u sopstvenom izčiljenju...!

e to htedoh reci, identitet nam je odavno urusen i porušen kao narodu, to se tako lepo vidi kad se posmatra negde sa strane... a i nismo jedini, ima naroda kao sto je nas svuda....a i oni koju su na prvi pogled citavii, u procesu su urušavanja uveliko.zato je svako busanje u grudi besmisleno...zato ljudi, zivite u slozi i miru sa samim sobom prvo, posvetite se sebi i svojim najmilijima, to je prvi korak u promeni na bolje....
123loncar, puno sreće, mira i samosvesnosti, dobrog zdravlja i pozitivzma u 2014!!!!

Hvala Aribi - želim ti puno zdravlja , dobrog raspoloženja i prijatan posao koga voliš da radiš ! Srećno !

.....inače , upravu si kad tvrdiš da je lični integritet u sadejsrvu sa mudrošću , najvažnija stvar...i sve što je više takvih ljudi , sve će biti veći i državni integritet i njen politički uticaj na svet oko nje....da tu nije presudna uloga veličina zemlje , dokazuju male države koje ceo svet ceni i u koje ljudi hrle !..
....no štaje tuje....idemo dalje...

Još jednom - srećno nam bilo !

"Rekao bih da je Vučić ukačio suštinu problema i da sad pokušava da povadi vekovno trnje iz srpske državne mindže."
Ovo je ta rečenica , kojom se kupuje doživotna karta za čuveni "krug 2" !?
Mislim da je mnogo plaćena , ta karta ! Jerbo vladika daje časno spisateljsko pero , da se brani svjetli obraz , a ne nezajažljiva guziccca čojekova !

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/vip_samoca.881.html?news_id=274448
http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/vip_samoca_ii.881.html?news_id=274505

Back