Nićifor II Foka Njegova Mrznja prema Srbima(ISTORIJSKE CINJENICE)

lj_950:
@FORMICA,

Uz svo uvažavanje tvog poznavanja heraldike, nemaš potrebe da me po drugi put ispravljaš u vezi sa ovim grbom. I da mi daješ link koji vodi na neispravan server.

Moja namera nije bila i niti je u postu koji si citirala da se bavim grbovima, već da ovom imbecilu Foki ukažem na "ćistotu" njegove novokomponovane nacije.

Grb se, dakle, našao kao kolateralna šteta u tekstu. Suština je u odnosu djetića Ivana i njegovog ujke Skenderbega.

Ok važi.
Pozdrav :)

Че Гевара:
Crnogorci su tog dvoglavog orla preuzeli od Rusa,jer su morali bar necim da se ulizu Rusima kako bi oni investirali u CG.UPOREDITE RUSKI I CRNOGORSKI GRB,SKORO DA NEMA RAZLIKE!

U heraldici nema skoro isti. Može biti ili isti ili različiti. Nijesi obrato pažnju na mali štit na prsima orla. Kod Rusa je prikazan Sv. Đođr kako unija aždaju, a kod Crnogoraca zlatni lav u hodu na plavom štitu. A ni krune nijesu iste. Budući da je orao iz grba Crne Gore zlatne boje već vjekovima a iz grba Rusije tek nekoliko godina prije bi se moglo reći da su Rusi preuzeli grb od Crnogoraca. Zar ne?
Pozdrav :D

Orao iz grba Crne Gore nije zlatan vjekovima, vec sadasnjom nakaznom intervencijom pseudoheraldicara iz DPS/SDP ekipe. Crnogorski, odnosno grb dinastije Petrovic-Njegos je izvorno bijele boje i nalazi se na crnogorskoj ratnoj zastavi, koju su ove budale iz neznanja ili pakosti uzele za drzavnu, da ne bi stavile Srpsku trobojku sa petrovickim grbom, koja je bila drzavna zastava kraljevine Crne Gore.

Inok Georgije:
Orao iz grba Crne Gore nije zlatan vjekovima, vec sadasnjom nakaznom intervencijom pseudoheraldicara iz DPS/SDP ekipe. Crnogorski, odnosno grb dinastije Petrovic-Njegos je izvorno bijele boje i nalazi se na crnogorskoj ratnoj zastavi, koju su ove budale iz neznanja ili pakosti uzele za drzavnu, da ne bi stavile Srpsku trobojku sa petrovickim grbom, koja je bila drzavna zastava kraljevine Crne Gore.

Inok Georgije griješiš. Dvoglavi orao u grbu Crne Gore jeste vjekovima bio zlatan. Zaista ne znam ko je iz DPS-SDP dao prijedlog za promjenu grba niti me te dvije partije interesuju.
Grb Crne Gore nije isto što i grb dinastije Petrovića. Znaš li kako taj grb izgleda? Pogledaj gore ne znam u kojoj temi je poštovani STEMA kao ilistraciju odgovoru Nićiforu II dao jednu adresu na kojoj možeš viđeti taj grb. Orao iz grba Petrovića nije izvorno bijeli (srebrni) već crni. Ratne zastave postoje od sredine prošlog vijeka, pa nije mogla ratna zastava biti uzeta za državnu. Crvena zastava sa srebrnim orlom i zlatnim lavom je bila vladarski standard i državna i nacionalna zastav Crne Gore. Ne postoji srpska trobojka sa grbom Petrovića. To je zastava Crne Gore sa grbom Crne Gore i ona jeste bila državna zastava Crne Gore od 1903 do 1918. Isti raspored boja na zastavi ne određuje nacionalnu pripadnost država inače bi 1834 istoj naciji pripadali i Holanđani i Hrvati i Srbi jer su tad imali jednake zastave. :)

FORMICA:
Inok Georgije griješiš. Dvoglavi orao u grbu Crne Gore jeste vjekovima bio zlatan. Zaista ne znam ko je iz DPS-SDP dao prijedlog za promjenu grba niti me te dvije partije interesuju.
Grb Crne Gore nije isto što i grb dinastije Petrovića. Znaš li kako taj grb izgleda? Pogledaj gore ne znam u kojoj temi je poštovani STEMA kao ilistraciju odgovoru Nićiforu II dao jednu adresu na kojoj možeš viđeti taj grb. Orao iz grba Petrovića nije izvorno bijeli (srebrni) već crni. Ratne zastave postoje od sredine prošlog vijeka, pa nije mogla ratna zastava biti uzeta za državnu. Crvena zastava sa srebrnim orlom i zlatnim lavom je bila vladarski standard i državna i nacionalna zastav Crne Gore. Ne postoji srpska trobojka sa grbom Petrovića. To je zastava Crne Gore sa grbom Crne Gore i ona jeste bila državna zastava Crne Gore od 1903 do 1918. Isti raspored boja na zastavi ne određuje nacionalnu pripadnost država inače bi 1834 istoj naciji pripadali i Holanđani i Hrvati i Srbi jer su tad imali jednake zastave. :)

Bas mi je zao sto cu te razocarati i to dokazima. Orao iz grba Petrovica je uvijek bio bijeli, a ne crni. Ratna zastava knezevine, docnije kraljevine Crne Gore je osnova danasnje drzavne zastave Crne Gore. Postoji Srpska trobojka sa grbom Petrovica i u jednom detalju se razlikuje od dvorske. Vidis kako me pogresno interpretiras. Nijesam rekao da je ta ratna uzeta za drzavnu kod Petrovica, vec da su je ovi danasnji kopilani i izdajnici preradili i to lose za svoje potrebe. Drzavne zastave kod Hrvata i Holandjana su iste u rasporedu boja (crveno, bijelo, plavo), s tim da hrvatska ima onu sahovnicu, a holandska nema nista. Srpska ima drugaciji raspored boja odozgo na dolje : Crveno, plavo, bijelo. U sledecem postu cu postaviti slike koje ce te demantovati.

FORMICA:

Ma nemoj ? A sta je ovo ?

Prilozi

• ustav.jpg
    ustav.jpg
    65,8 KB · Pregleda: 4
  • ustav39.jpg
    ustav39.jpg
    30,1 KB · Pregleda: 8
  • flags.jpg
    flags.jpg
    42,6 KB · Pregleda: 11
Inok Georgije

Grb Dinastije Petrovića je po knjizi DINASTIČKI I DRŽAVNI SIMBOLI CRNE GORE ovakav:

http://keep4u.ru/full/070819/b7b4c1fbe2f704c8af/jpg

Takođe na sajtu Evropske heraldike stoji ovaj grb Dinastije Petrovića:

http://keep4u.ru/full/070819/51619139f820eb0231/jpg

Maison Pétrovitch-Niégoch
Ecartelé en sautoir : 1 et 4, d'argent, à la tête et col d'aigle contournée de sable; 2 et 3, d'azur, au demi-vol rabattu de sable (posés en regard l'un de l'autre); sur-le-tout de gueules, à l'aigle contournée d'argnet, le vol rabattu, becquée, languée, membrée et couronnée d'or.
(on trouve aussi ces armes avec d'autres couleurs)

Toliko u vezi grbova. Jesam li đe pogriješio?

U vezi zastava uto doba nijesu postojale ratne zastave. Zapravo sve su zastave bile i ratne i državne i narodne. Tek sredinom XX vijeka odpočinje posebna podjela zastava od kad postoji veksilologija kao nauka.Prva slika je sa proglašenja Kraljevine Crne Gore. Druga slika je dvorska zastava Kraljeva. Treća je glavna zastava Crne Gore koja je bila i ratna i državna i narodna dok nije posebnim zakonom zabranjena njena upotrijeba kao narodne zastave. Četvrta slika je zastava plemenskih jedinica crnogorske vojske koja se upotrijebljavala i kao narodna dok ta upotrijeba nije zabranjena posebnim zakonom. Trobojna zastava se kao državna uvodi u upotrijebu zakonom 1903 godine. mada postoje podatci i za 1879 godinu. Iz koje je godine onaj zakon što si postavio?

I zastave Srbije su bile redom:

Застава Кнежевине Србије, 1835.
http://keep4u.ru/full/070819/423127a6ef14d85aa2/jpg

Застава Кнежевине Србије, 1837.
http://keep4u.ru/full/070819/9248fffb584353fabd/jpg

Застава Кнежевине Србије, 1838.
http://keep4u.ru/full/070819/7da0ebc25bc3c7b647/jpg

Застава Кнежевине (1878.) и Краљевине (1882.) Србије
http://keep4u.ru/full/070819/cd04eaef8cdcdb0611/jpg

Sve ove zastave možeš naći na zvaničnom sajtu vladarske kuće Karađorđevića.

Jesam li i ovđe što pogriješio?
Pozdrav:)

Nićifor II Foka:
Pa najobicnije je cinjenica da su Srbi najanazovaniji narod na svijetu da ubjedjuje druge narode, da su Srbi.
Naravno zato sto niko od Srba nije nesigurniji u svoj identitet.

Колико видим ти се се убијаш од доказивања да ниси Србин и кад те нико не пита.
Да ли то говори о твојој несигурности.

sundjer bob:
Neki veяuju da su sloveni i saяmati isto... Ja sam uz ono što se danas smatяa tačnom istoяijom, ako se nađu dokazi da smo nešto dяugo, veяovaću u to...

Pametno zboriš.
tačno je i to da se negde pominju panslovenske države u koje se ubraja i Sarmatska država tj. dve + Moravska.
ali... što kažeš... dok se ne dokaže...

FORMICA:
Inok Georgije

Grb Dinastije Petrovića je po knjizi DINASTIČKI I DRŽAVNI SIMBOLI CRNE GORE ovakav:

Ecartelé en sautoir : 1 et 4, d'argent, à la tête et col d'aigle contournée de sable; 2 et 3, d'azur, au demi-vol rabattu de sable (posés en regard l'un de l'autre); sur-le-tout de gueules, à l'aigle contournée d'argnet, le vol rabattu, becquée, languée, membrée et couronnée d'or.

Нешто су ми чудни ти грбови са тог сајта. Много се цртали ти грбови у двадесетом веку.Каквих сам се грбова нагледао те Лазаревића, те Немањића.....Осликани ко да их је неки ренесансни уметник цртао.Него јер сте ви за време Николе везли заставе, радили дуборезе, рељефе имали неки текст, закон, устав који описује ваша обележја.
Ваљда сте најбоље ви знали каква су вам обележја. Није ваљда да их сад тражите у 21. веку по европским сајтовима. Ја од кад сам се родио отац ме научио: кокарда јуче, кокарда данас, кокарда сутра.
Мада сам чуо да петокрака изазива амнезију и мождана оштећења.
Него не бригај ти мени друже. Све ће то народ позлатити, а Бог наплатити.
Уздравље!

Nićifor II Foka:
Pa dobro, srpska istorija je stara 100 godina! Ustvari nije ni 100!
Pocinje od balkanskih ratova!
Bas je duga!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ovaj je sto posto Albanac... Jel ti mozes da odgovoris na prosto pitanje... Tebi su ocito Stipe Mesic i ostale Ustase blize nego Srbi... Lupas gluposti... Jesi li ti nesto procitao vise od Kurana i foruma na cetu?

Dikan:
FORMICA:
Inok Georgije

Нешто су ми чудни ти грбови са тог сајта. Много се цртали ти грбови у двадесетом веку.Каквих сам се грбова нагледао те Лазаревића, те Немањића.....Осликани ко да их је неки ренесансни уметник цртао.Него јер сте ви за време Николе везли заставе, радили дуборезе, рељефе имали неки текст, закон, устав који описује ваша обележја.
Ваљда сте најбоље ви знали каква су вам обележја. Није ваљда да их сад тражите у 21. веку по европским сајтовима. Ја од кад сам се родио отац ме научио: кокарда јуче, кокарда данас, кокарда сутра.
Мада сам чуо да петокрака изазива амнезију и мождана оштећења.
Него не бригај ти мени друже. Све ће то народ позлатити, а Бог наплатити.
Уздравље!

Naravno da ima. Eno u dvorcu na Cetinju na svakom koraku možeš naći taj grb. Postoje i duborezi i crteži i opisi toga grba. Takođe postoji i nekoliko knjiga čija je tema grb dinastije Petrovića, njegov nastanak i razvoj. Ja nijesam reagovao zbog tog grba već zato što je Inok Georgije tvrdio da je grb Crne Gore zapravo grb dinastije Petrovića. To je netačno. Grb Crne Gore je potpuno različit a njegova evolucija traje vjekovima još prije od perioda vladikata, da bi kroz vrijeme trajanja vladikata postepeno postizao banašnji oblik koji se dostigao u vrijeme knjaževine. Tek u vrijeme kraljevine se mijenja boja orla iz zlatne u srebrnu. Inok bi trebao to znati jer bih rekao da je iz Crne Gore. Pozdrav :-)

Back