ni rodjendani nisu sto su bili :P

Pre neku godinu dosla Beogradjanka (rodjak studirao u BG pa doveo djevojku) u selo da upozna rodbinu, ( da budem jasno nismo mi iz nekog sela tipa 50km od prve prodavnice, nego jedno 20 km od jednog veceg grada :) elem cica odma zaklo prase i jagnje pa na brzinu napravio opste narodno veselje (dosla mu buduca snajka treba to proslaviti) ... cura se izgubila... rekli su njoj da ce doci naj uza rodbina ali nije ocekivala 100-tinjak ljudi :D

Kad su babe uhvatile da je ljube i gnave... nije ni cudo sto su raskinuli veridbu cim su se vratili u BG.... ali mozda je i bolje tako mogu zamisliti kako bi taj brak izgledao....

Au sunce ti...:eek: Pa ja bih odmah pobegla glavom bez obzira...

Ma čini mi se da i ti masovni rođendani već polako prestaju.
Šta misliš, pljuneš 5-6 hiljada samo za iznajmljivanje igraonice (ne znam tačno koliko je al ajde otprilike) i dođe ti petoro dece.
Niko se valjda nije setio da šalje račun, nego jednostavno iduće godine pozove decu koja će sigurno da dođu,
dakle njih petoro i to lepo u stan i gotovo.

Gledam moju decu i njihove drugare...negde u četrvtom razredu, dakle oko 10 godina su i prestile da ih zanimaju igraonice, tamošnji rekviziti i animatori,

pa sad, zavisi od igraonice. ja sam u jednoj volela da se penjem uz konopce :rumenko: . tatice uvek igraju one stone igrarije: fudbal, hokej... pa pikado pa sta ti ja znam... svasta ima.
a sto se dece tice da. sa 10 godina zna ko mu je drug, zna sa kim moze da se igra, veliki je za igraonicu (misli :) )... sa pet ili sedam godina kad sretne vrsnjaka na ulici u tom trenutku mu je to najbolji drug!

....inače, iako nismo doživeli da nam neko dostavi račun zbog nedolaska na rođendan,
vidim da se često dešava da roditelji očekuju da ako su poslali dete kod nekog na rođendan,
Onda očekuju da to drugo dete obavezno dođe "za uzvrat"
I to baš zbog troškova..ako smo mi mogli da kupimo poklon i sl a eto,ono ni da dođe...

Videla sam ovo, smešno ili tužno ne znam.
Mada, to su te razlike u mentalitetu i načinu življenja između nas i razvijenih zemalja. Zato i ne možemo da se razumemo, mi njihovo računanje svakog dinara, oni naše siljenje da platimo račun. Meni je debilno i jedno i drugo.
Da su rođendani drugačiji nego nekad to jeste. Mm je baš neki dan rekao kako je u njegovo vreme (da ne kažem naše vreme) proslava rpđendana trajala po čitavo posle podne, a sad dva sata u igraonici i to je to. S jedne strane lakše je jer ne moraš da spremaš sve za rođendan a pogotovo haos posle rođendana, ni tortu ni kolače, ma ništa. Jes da platiš al, sve ima svoju cenu.
S druge strane šta je dva sata, ko na pokretnoj traci.
Mi smo slavili gicanu rođendan pre koju nedelju, ma ne možeš ni da se ispričaš sa ljudima kako treba bukvalno, od stola do stola po koju rečenicu sa svakim i već vreme da se ide kući. Mada, matori tu i nisu bitni neg deca al opet, i mame i tate su gosti realno.

Videla sam ovo, smešno ili tužno ne znam.
Mada, to su te razlike u mentalitetu i načinu življenja između nas i razvijenih zemalja. Zato i ne možemo da se razumemo, mi njihovo računanje svakog dinara, oni naše siljenje da platimo račun. Meni je debilno i jedno i drugo.
Da su rođendani drugačiji nego nekad to jeste. Mm je baš neki dan rekao kako je u njegovo vreme (da ne kažem naše vreme) proslava rpđendana trajala po čitavo posle podne, a sad dva sata u igraonici i to je to. S jedne strane lakše je jer ne moraš da spremaš sve za rođendan a pogotovo haos posle rođendana, ni tortu ni kolače, ma ništa. Jes da platiš al, sve ima svoju cenu.
S druge strane šta je dva sata, ko na pokretnoj traci.
Mi smo slavili gicanu rođendan pre koju nedelju, ma ne možeš ni da se ispričaš sa ljudima kako treba bukvalno, od stola do stola po koju rečenicu sa svakim i već vreme da se ide kući. Mada, matori tu i nisu bitni neg deca al opet, i mame i tate su gosti realno.

Ни када славиш у стану не мораш ништа да спремаш - све може да се купи или наручи.

Сад, ако је некоме тешко да почисти мало нереда после дечје игре, то је друга ствар.

uh, ja bih radje sve napravila i spremila duplo ako treba, samo da ne cistim posle;
sa druge strane, nema tog prostora u kuci ili stanu gde deca mogu toliko da uzivaju kao u igraonici.
idealno - platiti i prostor i klopu :D
ali ipak poslati racun onom ko nije dosao, bez veze pa i za engleze...

uh, ja bih radje sve napravila i spremila duplo ako treba, samo da ne cistim posle;
sa druge strane, nema tog prostora u kuci ili stanu gde deca mogu toliko da uzivaju kao u igraonici.
idealno - platiti i prostor i klopu :D
ali ipak poslati racun onom ko nije dosao, bez veze pa i za engleze...

Заблуда. Деца воле да иду у госте а не у безличне играонице.

Poslednja izmena od moderatora:
eo, linka pa ko oce nek cita

http://www.theguardian.com/uk-news/...-birthday-party-and-has-to-pay-1595?CMP=fb_gu

b0db438f-d08e-4e9b-a180-95f5a269c404-460x276.jpeg

a eo i klinca koji nije jeo tortu, ali su njegovi svejedno dobili racun :lol:

za ostale cu prepricat - ukratko, roditelji djecaka koji nije otisao drugaru na rodjendan
dobili nalog sa sve brojem tekuceg kojim se trazi da plate troskove propale rezervacije uz prijetnju tuzbom
posto su jelte bili neodgovorni...ili sta vec

slicne se stvari dogadjaju i ljudima koji ne odu na vjencanja...
sahrane su jos uvijek besplatne, ali pitanje je dana...z:cry:

i sta vam se cini, kolika je sansa da i kod nas zazivi ovaj ultra suvremeni trend? : )

Joj, jadno detence :lol:
Bezveze mi je to za rođendane, ali za venčanje i nije tako loša ideja. :lol: Drugarici su tako propale četiri rezervacije od po 40e po osobi, što uopšte nije zanemarljivo. Naravno, neke nepredviđene okolnosti su sasvim druga priča, ali ako neko unapred zna da neće doći, treba otvoreno da kaže, a ne da zavlači ljude, jer ne organizuju svi događaje pod seoskom šatrom. Ljudi već treba da su obavešteni da sve to košta, i da je zbog toga poželjno da se izjasne na vreme o svom dolasku.
Tako da, kad si papak pa ćutiš, eto ti sad račun pa plati nepojedenu mladenačku tortu. Nije meni to tako loša ideja. :lol:

Заблуда. Деца воле да иду у госте а не у безличне играонице.

mozda neka deca. ja imam cerku od 8 godina i obozava da ide na rodjendane u igraonice, a kod dece koja slave rodjendane kod kuce nece da ide. odnese im poklon u skolu... (cisto da ne plati racun :lol: )
komsinica je slavila cerkin 7. rodjendan kuci, pripremila je sve za bar pola razreda a bilo je ukupno 5-oro dece. dvoje iz razreda, dvoje iz ulice i moja cerka, jer je isla i mama pa onda moze i ona...
nova moda - deca ne vole kucne rodjendane!

- - - - - - - - - -

p.s.
mala deca!

mozda neka deca. ja imam cerku od 8 godina i obozava da ide na rodjendane u igraonice, a kod dece koja slave rodjendane kod kuce nece da ide. odnese im poklon u skolu... (cisto da ne plati racun :lol: )
komsinica je slavila cerkin 7. rodjendan kuci, pripremila je sve za bar pola razreda a bilo je ukupno 5-oro dece. dvoje iz razreda, dvoje iz ulice i moja cerka, jer je isla i mama pa onda moze i ona...
nova moda - deca ne vole kucne rodjendane!

- - - - - - - - - -

p.s.
mala deca!

Ma ne vole ni veca, kod nas postoji igraonica koja u prizemlju ima izdvojeni deo za malu djecu ispred su stolovi za roditelje a na spratu (onaj otvoreni sprat) je kao diskoteka za starije (tipa do 10-12 god) tako da je super ako imas mjesovitu grupu gostiju stariji su dole sa manjom djecom a veca djeca imaju prividnu slobodu i samostalnost :)

Moji su mali pa vole rodjendane bilo koje vrste ali se malo vise raduju ako idu u igraonicu

Back