Ni Bata Paskaljević ne čeka Godoa

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
Da li je neko iz Batine priče ostao da čeka Godoa?
Mislim da su nas svi napustili, ne dočekavši Godoa...

Screenshot_46.png

Screenshot_47.png

Meni ga je bilo žao... nikada nije igrao glavnu ulogu... ni neku veću...
Uvek male uloge, sa malo teksta, nekada samo statiranje...
tako na filmu, tako i u pozorištu...
Ipak smo ga zapamtili...
Jeste tako,ali bas zato sto je skoro bio nevidljiv,ostace zapamcen.Imao je po meni znacajnih sporednih uloga,za koje mislim da niko ne bi mogao da ih odigra.

Meni ga je bilo žao... nikada nije igrao glavnu ulogu... ni neku veću...
Uvek male uloge, sa malo teksta, nekada samo statiranje...
Neko i takve uloge mora da igra. Sve je u tom uglu gledanja.
Isijava dijamant svetlost gde god da ga staviš.
Mislim da Bata Paskaljević nije patio od takvih stvari, i da je za života osetio to koliko smo ga voleli?
Želim da verujem bar... ne znam.
:cvet:

Jeste tako,ali bas zato sto je skoro bio nevidljiv,ostace zapamcen.Imao je po meni znacajnih sporednih uloga,za koje mislim da niko ne bi mogao da ih odigra.
Nesreća svakog glumca je da ostane sa strane, nekako skrajnut, da igra male uloge, da nosi tacne...
Gledala sam generacije glumaca koje su bile podeljene po važnosti... one koji su imali glavne uloge i one
druge koji su delili ostatak... Danas u JDP-u bračni par Ćetković/Mićalović vlada ne samo scenom, nego
se petlja i u režiju... dva potpuno prosečna glumca... on je uvek isti, sa portvišem u goozici, ona uvek ista,
nalickana Mir Jam... dva osrednja neinteresantna glumca koji su uvek na sceni... publika ih traži, jer ih je
upoznala u tv sapunicama... od takvih drugi ne mogu da se istaknu...
Toga ima u svim pozorištima i mislim da su za to krivi reditelji koji podilaze auditorijumu...

Neko i takve uloge mora da igra. Sve je u tom uglu gledanja.
Isijava dijamant svetlost gde god da ga staviš.
Mislim da Bata Paskaljević nije patio od takvih stvari, i da je za života osetio to koliko smo ga voleli?
Želim da verujem bar... ne znam.
:cvet:
Ima jedna tužna istina o Bati, a to je da se
nudio rediteljima da igra za džabe,
samo da bi igrao...
samo da bi glumio...
samo da bi ga ljudi videli...

To se dešavalo pod njegove stare dane...
Gluma ima svoju veoma tamnu i mračnu stranu...
oni koji su se opredelili da žive za tuđi aplauz,
oni najčešće najviše ispaštaju...

Nesreća svakog glumca je da ostane sa strane, nekako skrajnut, da igra male uloge, da nosi tacne...
Gledala sam generacije glumaca koje su bile podeljene po važnosti... one koji su imali glavne uloge i one
druge koji su delili ostatak... Danas u JDP-u bračni par Ćetković/Mićalović vlada ne samo scenom, nego
se petlja i u režiju... dva potpuno prosečna glumca... on je uvek isti, sa portvišem u goozici, ona uvek ista,
nalickana Mir Jam... dva osrednja neinteresantna glumca koji su uvek na sceni... publika ih traži, jer ih je
upoznala u tv sapunicama... od takvih drugi ne mogu da se istaknu...
Toga ima u svim pozorištima i mislim da su za to krivi reditelji koji podilaze auditorijumu...
Pa kad su samo njih dvoje na ekranu.Doduse,ona i ume da glumi,ali on nije nikakav glumac.Gde god je glumeo,cini mi se da je glumeo sebe a ne taj lik koji igra.Zao mi je sto je Glogovac umro ovako mlad,to je bio glumac i ko zna dokle bi dogurao da je jos ziv.

samo da bi igrao...
samo da bi glumio...

Da na zalost,to je problem sa dobrim glumcima bez glavne uloge.Recimo Vlasta Velisavljevic je isto tako igrao sporedne uloge,ali on je radio i sa 90 godina.

Poslednja izmena:
Da na zalost,to je problem sa dobrim glumcima bez glavne uloge.Recimo Vlasta Velisavljevic je isto tako igrao sporedne uloge,ali on je radi i sa 90 godina.
Da, Vlasta je bio kuriozitet... izađe onako star na scenu, pa mu glumci šapuću ulogu...
publika sve to vidi i čuje, pa je opet volela Vlastu... onako blagonaklono...
Vlasta je bio dobrica... voleli su ga i glumci, bogme i on njih...
Glumac u suštini nikada ne ide u penziju... on uvek voli da se igra i da igra neku ulogu

samo da bi igrao...
samo da bi glumio...

Ti si ogledalo ljudi koji žele da se sećaju ovih ljudi, ali jednom da ućutiš ovde, čini mi se da je stvar gotova za mnoge.
Ovo lice sam volela, ovo je još jedan simbol mog detinjstva... i kao što je moj ćale meni govorio ko je Čarli, ko je Džon Vejn, ko je Talični Tom, ko su Stanlio i Olio, ko je Klark Gejbl, itd, itd, pa... i mi moramo pobuditi u novim generacijama želju da raspoznaju ova lica....
Ličnim primerom, primerom koji daješ ti...
Zašto kad je sve novo primamljivije i bolje?
Ne znam...
Ne znam šta sledi.

images

Ti si ogledalo ljudi koji žele da se sećaju ovih ljudi, ali jednom da ućutiš ovde, čini mi se da je stvar gotova za mnoge.
Ovo lice sam volela, ovo je još jedan simbol mog detinjstva... i kao što je moj ćale meni govorio ko je Čarli, ko je Džon Vejn, ko je Talični Tom, ko su Stanlio i Olio, ko je Klark Gejbl, itd, itd, pa... i mi moramo pobuditi u novim generacijama želju da raspoznaju ova lica....
Ličnim primerom, primerom koji daješ ti...
Zašto kad je sve novo primamljivije i bolje?
Ne znam...
Ne znam šta sledi.

images

Sva je sreća da ima nas koji se sećamo kvaliteta, lepote, morala, umetnosti, čoveka...
Ne smemo to čuvati u sebi... moramo podeliti dugima... ako postoje drugi koji vide i razumeju...

Back