Nezvani intruderi

E sad evo da dignem temu, posto sam u poziciji da moram da uvidim kako stvar izgleda kad moras da se bavis tim teskim i naponim poslom kao sto je da nekoga ubedis da nesto kupi i to pricom na ulici, kucanjem na vrata i pozivanjem na kucni broj - sto je sve veoma neuljudno.... ali ajde, dobro, svi ionako rade sta hoce....

Postoji ipak uljudniji nacin da se pridje ljudima, a to je putem postanskog sanduceta, starog, obicnog, domacica u kuci prelista oglase i sto joj moze ustrebati ona sacuva..... to je i najjeftiniji nacin.... takodje postoje mediji.... svi ti nezvani intruderi ocigledno samo lazu i mazu, pa i cak i sad kad to znam, ja cu da se smilujem kad neko prosi, ali samo ako imam metal da dam.... to je staro pravilo..... a za budaletine tipa sekti i nekih udruzenja ne dam ni paricu... to su sve bolidi za ispitivanje.....

A da, a za pozorisne karte.... ja racunala.... na kraju treba da potrosim vise nego sto su mi poklonili + me navukli da dodjem da potrosim nazovi stecene rabate..... ma pali.... to ima smisla za nekog ko je dovoljno dokon da svaki 2. ili 5. dan ide u pozoriste.... kad ja imam vremena da toliko puta idem u pozoriste.... ko ga danas ima..... a posle se pitamo gde nam je kultura.... u rukama mocnika i politicara, eto tu je, na moju zalost, posto i samo vidite na sta lici skupstina, na zoo vrt

Зауставила ме једном једна жена, и видим држи у руци оне проспекте као даш толико и толико пара па добијеш попусте на карте за све и свашта...и крене ми са реченицом, ћао, идеш ли у позориште? и буквално трчи за мном. Ја реко, јок па ко још иде тамо :mrgreen::mrgreen::mrgreen: само се избечила и нешто промрмљала. Толико су ме пута смарали са тим, да већ напамет знам шта имају да кажу...то је битно искулирати у старту, после не можеш да им побегнеш, утрчали би у аутобус за тобом.

Dragi forumovci,

svima nam se desavalo da nam kucaju na vrata razni prodavaci tepiha, kuhinjskog posudja, ponudjaci dezinsekcije, anketari kojekakvih Strategic i ostalih marketing-a, aktivisti politickih partija, sekti i ko-zna-sve-koga-cega.
U ove nezvane intrudere ubrajam i one slatke lutkice sto iz raznih banaka ili osiguranja ili putnickih agencija te zovu da ti nude nesto sto ti ti ne treba, zadiruci u tvoju privatnost, jer su te eto ‘izvukli iz bubnja‘. Ma nemoj:lol:
Naime, nedavni susret mog supruga sa Jehovinim svedocima koji su nam dosli na vrata me je potakao da otvorim ovu temu.
Evo sta se desilo: Dosli oni na vrata i mm otvara, pokazuju oni svoj neki clanak i kazu - Imamo za vas jedno obavestenje. A moj muz im kaze - Hvala, vec sam obavesten!:lol:
Oni ga onda pitali (posto imamo 2 ulaza u stan) jel ovde zivi neko, a mm kaze ne, to je nase.
Kad sam dosla s posla prica on meni to i kaze - nisam bio u formi inace je trebalo da im kazem - Da, tu stanuje Jehova, ali je otisao da svedoci! :rotf::klap: (umrla sam od smeha kad mi je ispricao)
Po ne znam koji put je neka lepojka zvala iz neke ti osiguravajuce kuce, a mm se javlja. Ona kaze - Dobar dan, Sanja ovde iz ....., da li to stan......? MM kaze: Jeste, cao Sanja, bas sam te ocekivao da se javis, pa gde si ti, sta radis?:hahaha: Ova se nesrecnica zbunila i spustila slusalicu:hahaha:
To je njegov nacin da otkaci takve smarace, i uvek me odusevi, a nekad i uplasi jer ko zna kako ce neko da reaguje na njegove sale. Nasuprot njemu, ja ono klasicno procedim - Nismo zainteresovani i tako me udave, jedva ih se otresem.

Kako se vi borite sa nezvanim intruderima i koliko vam smetaju u poplavi raznih dolaznika na nasa vrata?

Obično izađem u susret studentima, dođu sa onim anketama, jer znam da oni to rade ne bi li zaradili koji dinar.
Ostale lepo odbijem. A kad me probude, onda ni ne progovaram, već samo zalupim vratima.
Ove na telefon saslušam i odbijem.

I meni su u subotu došli neki sektaši; ma bila sam u kuhinji zatrpana sudovima, pravila i tortu i komplet ručak i taman se posekla kad eto ti dvoje njih; sa nekim letcima i pričom - mi imamo odgovore na sva vaša pitanja :roll:
A ja, i bez njih nadrndana - Ne znam da sam vas nešto pitala :confused:
nakezila se i rekla zbogom i zatvorila vrata.

A za one sa Kirbijem, pa kad me mole na vratima, iako im ja sto puta kažem - neću kupiti kirbi; ali oni trp-trp... jednom sam se zeznula, navukla me kao ma, džabe ću vam očistiti tepih i onda nas je udavila snajka tri sata :eek:
Nikad više

Što se tiče tel. ako imam vremena, saslušam (a zavisi i šta pričaju); ako ne - kažem izvin'te, žurim

Jehovini svedoci :lol:
takvima samo kazem da nemam pitanja ili da me ne zanima nikakav jehova niti njegovi svedoci i zalupim vrata...(jednom se prevarih i dopustih im da pricaju...dok jos nisam znala ko su i sta su....i vidim ja...chudaci neki...ali tek kada su otisli i kada sam procitala na onoj knjizici...nesto pa Jehova..... :lol: )
a sto se kirbija tice....
mi smo se jednom zeznuli i dopustili krpeljima iz "Rainbow"-a da nam se zakace...
ijao.....nema...cim mu dozvolis da izgovori 3 recenice i pritom kazes "aha/ok/moze...." gotovo...
ne samo da su nas ugnjavili u ta dva sata,nego su nas danima posle toga zvali i smarali nas....
Sad skoro su dosli neki iz kirbija i samo sto mi kosa nije otpala :lol: samo sam rekla "ne hvala" i zatvorila im vrata ispred nosa...
inace,pocela sam "da se krijem" tj. pustim psa da lane par puta i pravim se da nisam tu....ali uvek pogledam kroz spijunku da vidim ko je....
ponekad i otvorim...nekome(npr.kada zvoni neko ko skuplja neke priloge ili pomoc za nesto,a ja imam sta da dam...)

Zvonili su i meni Jehovini svedoci, dve fino obučene devojke, ja otvorim, a one: "Da li mislite da će u budućnosti biti više mira u svetu?" :zcepanje: Pa dobro, jel' se oni uopšte obučavaju ili su vežbali gledajući izbor za mis sveta na Pinku:zcepanje: :metla:

Dok sam prošle godine hvatala prve zrake sunca na Adi, prišle su mi dve gospođe u godinama i krenule sa pričom o miru u svetu i lepotama prirode.

Pogledam ja njih i kažem "A jeste vi iz neke sekte?"
"Mi smo Jehovini svedoci..."
"A jel ja vama ličim na sektaša?"
"Izvinite, doviđenja.."

Tako se to radi :mrgreen:

PS. u dvorište niko ne sme da uđe :whistling:, pa kod kuće tih problema nemam :mrgreen:

Dok sam prošle godine hvatala prve zrake sunca na Adi, prišle su mi dve gospođe u godinama i krenule sa pričom o miru u svetu i lepotama prirode.

Pogledam ja njih i kažem "A jeste vi iz neke sekte?"
"Mi smo Jehovini svedoci..."
"A jel ja vama ličim na sektaša?"
"Izvinite, doviđenja.."

Tako se to radi :mrgreen:

PS. u dvorište niko ne sme da uđe :whistling:, pa kod kuće tih problema nemam :mrgreen:

Tako su pre par godina kod mog caleta upale dve "fine gospodje".
Pricale mu pricu na temu,vera,crkva,bla bla bla...
A on covek u godinama,pa jos zivi sam,fina meta...
Elem,ja slucajno upadnem kod njega (zivimo na dva razlicita sprata iste kuce),kad oni cavrljaju li cavrljaju...:roll:
kad sam skontala o cemu se tu radi,ja kao odem kuci i kad su gospodje izasle lepo ih isprasim:zper::zper:
Nikas de vise nisu pojavile...:mrgreen:

Meni su jednom pozvonili na stan(zivela sam tada u Nemackoj),ja bas posla u soping,otvaram vrata a dve zamlate:"Dobar dan,da li znate kuda ide ovaj svet,ova civilizacija?.." a ja im odgovorim da ne znam kuda ide ovaj svet,a znam da ja idem u grad,i idite davite ove druge u zgradi a meni da vise ne zvonite na vrata...(a u zgradi sve muslimani i Avganistanci,i po koji Siptar...tuga..)

A jednom nasem prijatelju,starijem coveku,koji zivi sam, tako pozvonile Jehove na vrata,pocele pricu a on ih pozove unutra a one srecne,misle eto zrtve,kad on, kada su udahnule vazduh u pauzi blebetanja,poce pricu kako zivi sam,nema zene,a on je muskarac koji ima potrebe i pocne da im se nabacuje,pobegle su glavom bez obzira...

Back